Trabzon Tünel Akvaryum'u kaç kişi ziyaret etti? Başkan Genç açıkladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Tünel Akvaryum'un 1. yıldönümünde açıklamalarında bulundu.

Trabzon Tünel Akvaryum'un 1. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Akvaryum'un ziyaretçi sayısı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Genç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bugün itibariyle satılan bilet sayısı itibariyle rakamları arz etmek istiyorum. Yıl/200 bin ziyaretçi hedefti. Ancak bugün tam 1. Yıldönümünde gün itibariyle toplam ziyaretçi sayımızın 283 bin 857 olması ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir.

Bunların 247 bin 988’inin yerli olması ve 35 bin 869;’unun da yabancı olması da şehrin turizmine ne kadar anlam kattığımıza delalet etmektedir. Bundan dolayı mutluyuz.

Trabzon’umuzun ekonomisini düşünmekle de turizme dönük projelerimizin sayılarının artması bizi sevindiriyor. Buradaki maksadımız şehrimizin insanına bu güzellikleri sunmaktır. Ancak bir katma değer varsa onun da peşinde olmaktır. Bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Son yıllarda baktığımızda geçen yıl itibariyle tüm fındık rekoltemizin yüzde 7-8’ini bazen 9’unu üreten Trabzon’umuzdaki fındık girdisi döviz bazında 126 milyon dolarken geçen yıl turizmden dolayı şehre giren para 1 milyar dolar. O nedenle bu zenginliklerimizi, hem tarımsal getirilerimizi hem de turizmin kattığı getirilerimizi şehrin ekonomisine de tahvil etmemiz lazım.

Milli bir günümüzde Seyir Terası’mız da ayrı bir anlam kazandırdı. Büyükşehir Belediyemizin Ganita-Faroz projesi de ayrı bir kazandırdı. Akvaryumumuzun burada gayret eden herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kurulduğu ve açıldığı tarih itibariyle 78 milyon bedele mal olmuş bir projeydi. Yüzde 75’i Ortahisar Belediyemizin bünyesindeyken kalan yüzde 25’ini de satın aldık. Bedelini ödeyip satın aldık ve yüzde 100’ü belediyemize aittir.

Trabzon Tünel Akvaryum'u kaç kişi ziyaret etti? Başkan Genç açıkladı

Trabzon Tünel Akvaryum'u kaç kişi ziyaret etti? Başkan Genç açıkladı

Trabzon Tünel Akvaryum'u kaç kişi ziyaret etti? Başkan Genç açıkladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar