Salih Cora, Milletvekili adayı olmamasını böyle değerlendirdi: “Ben hazırdım ama Teknik direktör böyle uygun gördü”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili adayı olmamasını değerlendirdi.

AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Milletvekili adayı olarak gösterilmemesini Haber61’e değerlendirerek “Kendimi formda hissediyordum. Kondisyonum iyiydi. Skoru değiştirecek özelliklerim vardı ama hocanın tercihi bu, saygı duymamız gerekiyor.” dedi.

AK Parti Aday tanıtımı ve 2028 Trabzon Vizyon Toplantısına katılan Trabzon Milletvekili Salih Cora, Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Cora, çok kapsamlı bir toplantı olduğuna değinerek “Trabzon mega projelerle beraber kendine bir misyon biçmiştir. Bunlar hep konuşulacak işler. Trabzon kazançlı çıktı” şeklinde konuştu.

Salih Cora, Milletvekili adayı olmamasını böyle değerlendirdi: “Ben hazırdım ama Teknik direktör böyle uygun gördü”

Salih Cora şunları söyledi;

“BU BAYRAK YARIŞI”

Öncelikle çok kapsamlı biz vizyon tanıtım toplantısı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mevcut milletvekili adaylarımızın şehrimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu bayrak yarışıdır her zaman bunu ifade ediyoruz. Eski dönem yeni dönem şeklinde tabir ediyoruz. Demokrasilerde bayrağı teslim almak kadar, bayrağı devredebilmektir de önemlidir. Bunu onurla gururla teslim ediyoruz. Trabzon için gece gündüz çalıştık elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Mutluyuz huzurluyuz. Vahim durumlardan bugünlere geldik. Her gün Trabzon için dertlenmiştik. Trabzon’u bizim sevmemiz değil, Trabzon’un bizi sevmesi için mücadele ettik. O heyecanı milletvekili adayı olmamama rağmen hissediyorum. Yeni bir heyecan yeni adımların atılacağı bir dönem. 

“TRABZON KAZANÇLI ÇIKTI”

Cumhurbaşkanımızı Trabzon çok önemsiyor. 2 yakın çalışma arkadaşını Trabzon’a gönderdi. Çok şükür önceden attığımız adımların somut sonuçlarını görmekteyiz. Trabzon mega projelerle beraber kendine bir misyon biçmiştir. Bunun adımlarını 2015 yılında atmıştık. Şimdi bazılarını başlattık. Trabzon üniversitesi, Şehir hastanesi gibi bazı projeler başlamıştı. Şimdi Güney Çevre Yolu projesi tamamlandı. Ben demiştim ki Güney Çevre Yolu seçimlere kadar ihale edilmezse bir daha hiçbir siyasi göreve aday olmayacağım. Bakan Bey bu ihale tarihini açıklayarak bizimde siyasi hayatımızı kurtarmış oldu. Gerçekten farklı bir vizyonla gerçek bir yaklaşımla olayları ele aldı. Bunlar hep konuşulacak işler. Trabzon kazançlı çıktı. 

“LİSTEDE OLMADAN NASIL KATKI SAĞLANACAĞINI GÖSTERECEĞİM”

Yeni isimler yeni aktörler devreye girdi. Biz milletimizin her zaman yanındayız. Biz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yasama döneminde önemli hizmetler yaptık. İki dönem milletvekilliği herkese nasip olmaz. Biz kimseyle 3 dönem sözleşmesi yapmadık. Cumhurbaşkanımızla ömürlük sözleşmemiz vardı. Bizim davamıza olan aşkımız 14 Mayıs seçimine kadar değil mezara kadar sürecek bir anlayıştır. Bu yaklaşım ile hareket ediyoruz. Bundan sonra dava adamı olmaya talipliyiz. Bunun duruşunu ortaya koyacağız. 6.sırada milletvekili adayı olduğumda 6. Sıranın ne kadar değerli olduğunu hissettirmiştim. 5. Sıradayken kazanabilmenin ne olduğunu gösterdik. 4. Sırada şehrimize katkı sağladık. Belki arabanın arka koltuğundaydık ama ön koltuğunda gibi şehri yönlendiren, sorunlara yakından duyarlı bir vekillik yapmanın katkısını sağladık. Şimdi de listede olmadan nasıl katkı sağlanacağını göstereceğim. Bunun için planlarım var, düşüncelerim var. 

“14 MAYIS’I TÜRKİYE İÇİN DOĞRU BİR ZAMAN OLARAK GÖRÜYORUZ”

Çok farklı bir seçim süreci yaşanacak. İnşallah Cumhur İttifakının zaferi olacaktır. Cumhurbaşkanımızın zaferi ile sonuçlanacaktır. 2 dönemde biz her şeyi gördük. Darbeyi gördük buna karşı bir demokrasi zaferini gördük. Türkiye’nin en büyük terör olaylarını gördük. TBMM’de bombalı saldırı ile karşı karıya kaldık. Bugün Türkiye terörü dışarıda karşılayan bir ülke konumunda. Erken seçimi gördük, tam zamanında seçimi gördük. Parlamenter sistemi gördük. Cumhurbaşkanlığı sistemini gördük. Tarihin en büyük kur saldırılarını, döviz saldırılarını gördük. Spekülatif, manipülatif saldırılarını gördük. Bir direnci gördük. Sınır ötesi operasyonlar gördük. 5 tane çok önemli operasyon yaşadık. Karabağ’ın özgürlüğünü gördük. Yerli ve milli otomobilimizin banttan indiğini gördük. Savaş uçağının hangardan çıktığını, TCG ANADOLU gemisinin seyri sefer halinde olduğunu da gördük. Mavi vatanı sahiplendiğimizi, Libya ile tarihin en büyük müsabakasını da gerçekleştirdiğimizi de gördük. Allah’a şükürler olsun. Tarihin en güzel hem de en sıkıntılı dönemi bizim milletvekilliği dönemimize geldi. Asrın en büyük felaketini de gördük. Yaraların nasıl hızlı sarılacağını da gördük. İnşallah 14 Mayıs’ı Türkiye için doğru bir zaman olarak görüyoruz. Yeni bir yüzyıla doğru bir adamla başlamamız gerekiyor. Yarın değil hemen şimdi mottosuyla. Türkiye’nin yeni yüzyılını çok daha hızlı adımlarla gerçekleştirmek istiyoruz. 

“TEKNİK DİREKTÖR BÖYLE BİR TERCİHTE BULUNDU” 

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Milletvekili Adayı olarak gösterilmemesini değerlendiren Cora, “Ben her zaman kendimi hazır ve nazır hissediyordum 3. Dönem için. Trabzon şehrinin bir isteği ve beklentisi olarak göreve hazır olduğumu ifade ediyordum. Trabzon’a hizmet ateşten gömlektir. Biz gururla mutlulukla bayrağı temsil ediyoruz. Arkadaşlarımın yanında olacağım. Ben hiçbir zaman onları ayrı görmeyeceğim. Bu mantıkla olaylara yaklaşacağız. Tamamen kadro değişti. Yeni sezona bu kadro ile çıkılacak. Teknik direktör böyle bir tercihte bulundu. Kendimi formda hissediyordum. Kondisyonum iyiydi. Skoru değiştirecek özelliklerim vardı ama hocanın tercihi bu, saygı duymamız gerekiyor. Ben her türlü katkıyı yapmaya hazırım. Çok uyumlu çalıştık. Başkanımızla, bakanlarımızla uyum içerisinde çalıştık. Trabzon tarihinin sorun yaşamadan milletvekilliği dönemini atlattığı o durum içerisindeydik. Bu kadroda da devam etmesini arzu ediyoruz. Biz artık 41 yaşında 2 dönem milletvekilliği yapmış, 9 kez bu ülkenin merkezi yönetim bütçesini yapmış tecrübeye sahip bir kişi olarak yine katkı sağlamaya hazırız. Bizi çağırmalarını beklemeden biz koşacağız. Biz yönlendireceğiz. Parti bizim partimiz dava bizim davamız mücadele bizim mücadelemiz. İnşallah hep beraber bu maçı alacağız.” dedi. 

BAYRAM MESAJI

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj veren Cora, “Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtulmak olarak müjdelenen Ramazan ayını doldu dolu yaşadık. İçerisinde Kadir Gecesini bulunduran ve yeryüzüne indirildiği önemli bir ayı  bayramla beraber tamamlamış olacağız. Birlik ve beraberlik için güzel bir bayram yaşamayı temenni ediyorum. Bu vesile ile bayramın sağlık mutluk ve huzur getirmesini diliyorum. Ülkemizin ve İslam Alemimin bayramını tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Haber61 – Haber Servisi – Tuncay Lakot - Emrah Paça - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler