Ordu’da heyelan riski taşıyan 14 binanın yıkımı başladı. Video Haber.

Ordu’da heyelan riski taşıyan 14 binanın yıkımı başladı. Video Haber.

Ünye, Ordu'da meydana gelen bir heyelan sonucu, İnkur Mahallesi Kabadayı Küme Evleri bölgesindeki 14 ev hasar gördü. Yoğun yağmur ve kar yağışının ardından oluşan toprak kaymaları ve yarılmalar nedeniyle, bu evlerden iki tanesi, Yılmaz Çakır ve Ayşe Güneş'e ait olanlar, tedbir olarak boşaltıldı. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede teknik inceleme ve gözlem çalışmalarını sürdürüyor. İnkur Mahallesi Muhtarı Ömer Yıldırım, son 1,5 ay içinde bölgede meydana gelen heyelanlarda bu evlerin hasar gördüğünü bildirdi. Boşaltılan evlerin duvarlarında yarık ve açılmalar görüldüğü belirtildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, aralık ayında başlayan toprak hareketlenmelerinin şubat ayında kar yağışlarıyla ciddi kaymalara yol açtığını açıkladı. Valilik, büyükşehir belediyesi, ilçe kaymakamlığı ve yerel yönetimin önlemler aldığı, vatandaşların güvenli bölgelere taşındığı belirtildi. Ayrıca, heyelandan etkilenen ailelere hane başına 22 bin lira kira yardımı yapılacağı ve sosyal yardımlaşma vakfı üzerinden 3 bin 500 lira acil yardım sağlanacağı ifade edildi. Valilik tarafından bölgede yeni konut yapım çalışmalarının başlatıldığı da duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar