Akşener, İmamoğlu ve Yavaş Trabzon’da konuştu: “Tarih yazacağız” “Trabzon tarih yazacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte Trabzon'da vatandaşlara hitap ettiler.

14 Mayıs'ta yapılacak Genel seçimler öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon'da miting düzenledi. Akşener'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Başkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş'ın açıklamaları şu şekilde;

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ankara’dan Çanakkale’den sizlere selam getirdim.

Trabzonlular seçime gidiyoruz. Dediler ki işçilerin hepsini çıkaracak. Zor insanları ikna ediyoruz. Sosyal yardımları kesecekmişiz. Vatandaş bunların çoğunu dinlemedi. Kocaman Ankara’yı nasıl yönetecek? Millet dinlemedi dediler. Yıllarca Ankara’yı öyle soydular. Milleti kutuplaştırıp oy aldılar. Vatandaş bunları dinlemedi.

mansur yavaş trabzonda

Biz seçilirsek bekası gidermiş devletin. Tıkır tıkır her işimizi yürütüyoruz. Sosyal yardımlar on misli arttı. Millet ittifakının bütün belediyelerinde vatandaşlar gerçekten çok mutlu. Sadece anakaraya değil tüm Türkiye’ye fitne saçardı. Oğlunun birine futbol takımı alıyordu. İnsanları kutuplaştırıyorlardı. Çin’den malı getiren aynı işleten aynı. Seçime gidiyoruz seçim konuşmuyor ki. 7 buçuk milyon insan yaratılmış kimse kimseye benzemez. Herkes kendi tercihini yapar.

Seçildiğim akşam şükür namazımı kıldım. Ankara halkına hizmetin hizmet verip eskiyle yeni Ankara farkını görmeye, şükretmek için kıldım. Bu güzel dualara ortak olacağım dedim. Oy alamıyorsanız hata sizdedir. Hiç kimse bizim gibi düşünmek zorunda değil. Kocaman Türkiye cumhuriyeti terörler iş birliği ile itham ediliyor. Elinizde metre mi var? Yok. Seçim gelince muhafazakârlıkları tutar. Açlık yoksulluk konuşulsun istemezler. Ankara halkı buna dur dedi. İnşallah Türkiye de buna dur diyecek.

Hani dağda 85 tane terörist kalmıştı. Hani ayakkabı numaralarını biliyordunuz. Trabzonlular böyle işlere izin vermez kutuplaşmaz düşmanlaşmazlar. Terörle iş birliğiyle suçluyorlar. Benim yanımda terörün ne işi var. Nereye oy verilirse verilsin. Daha iyi çalışırız. Asla düşmanlaşmayız. 14 Mayıstan sonra herkes komşuluk esnaflık yapacak. 6 lı masa güzelce 2 yıldır güzelce çalıştı. Uzlaştık. İhalar sihalar 90 lı yıllarda başladı bu hale geldi. Seçim bitecek evinize mi götüreceksiniz.

mansur yavaş trabzonda1

Okullara camilere siyaset girdi. Buna kimsenin hakkı yok. O İHA, SİHA’ların çok daha iyileri yapılacak. Ülkenin milli politikalar değişmez. İslam coğrafyasıyla bütün ilişkilerimiz devam edecek. Değişecek olan şey iktidardır. Şampanya denilince akla tek kişi geliyor. O şahsın devletin uçağında bir fotoğrafı var. Buna tek bir söz edildi mi? Ne yaptılar büyükelçi yaptılar. Ödüllendirdiler. 2 yüzlü siyaseti ortadan kaldıracağız. Giyime kuşama eğlenmeye konserlere karışmayacağız. İnsanlar çocuğuna karışamıyor. Size ne oluyor. 21 yıl önce iktidara gelirken bir lokma bir hırkaya talibimiz malla mülkle işimiz olmaz dediler. Şimdiki durum ne? Hepsinin yaşantısı değişmiş. Her şey pahalı. Şükret onu da bulamayanlar var dediler. İnsanlar itiraz etmekte haklı. Dolayısıyla artık ayrıştırıcı politikaları nedeniyle ülke yönetilemez hale geldi. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına düştü bir şey yapamıyorlar. Enflasyon arttı 2 ayda bir bakan değiştiriyorlar. Şampiyonlar ligi olarak adlandıracak ekonomistlerimiz var. Devletin bekası tehlikede hiç bunları görmüyorlar.

Her kılığa giriyorlar. HÜDAPAR’a ağızlarını açmıyorlar. Ben itilaf edince beni şikâyet ediyorlar. Bizi kimse hiçbir şeyden alıkoyamaz. Gençler, dayılar geliyor çıkart telefonunu diyor. Kendi çocuklarında her şey var. Arabalar tatiller pudra şekerleri lüks hayat olduğu gibi gidiyor. Ülkemizdeki tüm gençler en iyi arabaya binmeli en iyi evde oturmalı. İnşallah hep birlikte bunları değiştireceğiz. Gençlerin kendi geleceğine sahip çıktığını görüyorum. Birleşe birleşe kazanacağız. 1. Turda inşallah bitireceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceğiz. Mustafa kemal Atatürk’ün koltuğuna Çankaya’ya oturtuyoruz. Ülkemizin her tarafına bahar gelmesini diliyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması şu şekilde;

Ne güzel memleketinde olmak! Memleketin havası insana elbette iyi gelir.

Burayı adımladığın günlerin saat ve sayısı yok. Dün çok yorgundun bugün iyi görünüyorsun diyorlar. Valla memleketin havasından suyundan. Bu şehirde kanuni doğuyor. O mahallede büyüyen bir çocuk İstanbul’a belediye başkanı oluyor. Bu ne mutlu bir gurur. Trabzon’un topraklarından çıkan ilk İstanbul belediye başkanı.

4 gün sonra sandığa gideceğiz. 2 taraftan birini seçeceksiniz. Çift kale maç gibi anlatalım. 1 tarafta biz varız. Biz milletine umut veren kötü dil konuşmayan, kalp kırmayız. Beni bu memleketin anneleri babaları çocukları izliyor. Kötü söz nasıl söylenir.

İYİ Parti lideri Akşener ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Trabzon'da (CANLI YAYIN)

Diğer tarafta ne var. 1 oy uğruna her türlü hakareti yapan, kumpas kurup iftara atanlar taş atanlar var. Erzurum’da tatsız olaylar yaşadık. Taşları kendi getirdi. Kendi kendilerine taş attılar. Karşımızda yalan ve iftira makinesi var. 1 oy uğruna Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta yenemediler, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı devlet televizyonunda konuşturdular. Bu benim kanıma dokunuyor. Trabzonlu buna haddini bildirecek. Kaşı gözü oynadı. Bunlarda akıl bu kadar. Onlar böyleler. Soyadına yakışmıyor gençlerden biri zibidilik yapıyor. Köyünü bilirim, ailesini bilirim. Benim ismini bile ağzımı almayacağım biri. Atatürk’e alerjisi olanlar onlar.

Sinan Ateş'in katilini bulamıyorlar. CHP, İYİ Parti kötü oluyor. Kadroları kötülüyorlar. Bizim kadromuza toz bile konmaz. Vatan haini biz miyiz? Hadi oradan! Ahlak yoksunu sizler. Sevgili dostlar Trabzonluyu kimse vatan sevgisiyle sınamasın. Aldatılmış gençler olabilir onlara üzülüyorum. Onlara aldatanlara kızıyorum. Benim vatan sevgimi sorgulayacak insan daha anasının karnından doğmadı. Kimsiniz insanların vatan sevgisini sorgulayacaksınız. Yapıp yapamadıklarınızı anlatın. Seçim bitince de çok takılmayın böyle şeyler olur derler. Kalpleri de kapkara. Bu meydandan sesleniyorum. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunları evine yollayacağız. Şer gelir bunlardan.

İYİ Parti lideri Akşener ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Trabzon'da (CANLI YAYIN)

Hatırlayın millete hırsız dediler. Çaldılar dediler. Ya hu bu denir mi? Dediler. Bir tane hırsız buldular mı bir tane terörist buldular mı? Yalan kul hakkıdır. O seçim Ekrem İmamoğlu’na anasının ak sütü kadar helaldir. Gerçek Müslümanın ağzından bal damlar. O giderse her şey kötü olacakmış. Bu milletin aklı kendine yeter. Sen onu benim külahıma anlat. Kimler geldi geçti. Sultan Süleyman bile burada doğdu. Bir gün o da toprak oldu gitti. Bayrağımız baki kalacak. Millete saygı duy.

Yine bunları yeneriz İstanbul’da. Sidiksalı kardeşim yazmış “aramızda kalsın kazanıyoruz”. Ülke tıkır tıkır işleyecek. 15 Mayıs sabahı birlik bütünlük içinde devam edeceğiz. Devlet insanı olmayı önemseriz. Anneme babama millete çocuklarıma Allah’ım beni mahcup etmesin. Türkiye’nin birleştirici gücü Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gelecek.

İYİ Parti lideri Akşener ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Trabzon'da (CANLI YAYIN)

Devlet hakkının kadın duyarlılığının farkındayız. Yönetimde siyasette kadın erkek eşitlenecek. Memleket kalkınacak. Biz burada yetiştik. Particilik bitecek. Birbirimizi seveceğiz. Partizanlık yaparsan benim evladım değilsin dedi bana babam. Bu sokaklara aşinayım. Bana emek veren öğretmenlerim var ailem var halkım var. Sen gelip benim inancımı geçmişimi teraziye koyacaksın. Cumhurbaşkanı da bakanı da hepsi işine. Onu yollayacağız. Evine gidecek. Ben köyde büyüdüm. Sevgiyi sevmeyi sevilmeyi biliyorum. Herkesi eşit seviyorum. Ülkenin sorunlarını da Trabzon’un sorunlarını da çözeceğiz. Çayı ve fındığı kurumsallaştıracağız. Daha çok para kazanacak insanlar. Çok rahat olun bize güvenin. Trabzon cazibe kazanacak. Bu kent 40-50 sıralarda olur mu? Dünyanın ticaret merkezlerinden biri. Boztepe’nin önüne dikilen viyadükler olmuş mu? Saygısızlık değil mi? 350 bin nitelikli insan göç eder miydi? Bunlar gelirse Araplar gelmezmiş. Biz olursak buraya Amerikalılar gelir. Çinlisi gelir. Biz insanları sanatı kültürü severiz. Güney çevre yolunu biz yapacağız. Uydurma bir temel attılar. Allahtan yeni hükümette Ekrem İmamoğlu var. Hafif raylı sistemi biz harekete geçireceğiz. Hepsini çözeceğiz. Trabzon hak ettiği yere gelecek. Kamu yararını gözeteceğiz. Hazır mısın Trabzon? Türkiye değişim istiyor. Trabzon milletvekili rekoru kıracak. Oy verin farkınızı belli edin. Bir bakmışsın 15 Mayıs sabahı güneş bordo mavi doğmuş. Her şey çok güzel olacak. Sizi seviyorum Trabzon.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı, Başbakan adayı Meral Akşener, konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

İYİ Parti lideri Akşener ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Trabzon'da (CANLI YAYIN)

Meral Akşener, konuşmalarında şu ifadeleri kullandı:

Ben hayatımda böyle rezil bir dille seçime gitmedim. Ben siyasi bir ailenin kızıyım. Siyasetin öznesi millettir. Siyasetçi milletin karşısında hazır ol da durmalıdır. Kadınlar sürtük oldu düşük oldu. Gençler süfli oldu şükürüz oldu. Kardeşimi o kadar şey olduk ki. Savaşa gitmiyoruz. Siyasette seçim seçmenin bayramıdır. Kim iyiyse siz ona oy vereceksiniz. Bize allahsız kitapsız dinsiz imansız diyorlar. Günahı varsa Allah’la onun arasındadır. O kişiye siz allahsız derseniz. Allaha şirk koşmuş olmaz mısınız? 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılıyorum. Ama benim namazımın size zararı ya da faydası var mıdır? Dindar bir insan harama el uzatmaz. Sürekli olarak dinden imandan bahset. 10 maaş birden alsın. Sen işsiz gez. Haramın dibine battınız. Gençlerin umudunu çaldınız. Siz dinden imandan bahsediyorsunuz. Hadi oradan be! Biz kadınlar süpüreceğiz hem de çalı süpürgesiyle. Kafayı kırdılar.

İYİ Parti lideri Akşener ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Trabzon'da (CANLI YAYIN)

Asayişten sorumlu olan biri var biz kazanırsak erkeklerle erkelerin evlenmesini serbest bırakacakmışız. Hayvanlarla insanlar evlenecekmiş. Vallahi akıllar gitmiş. Jeliboncu arkadaş var. Bir tane park yapmış. 16 milyara mal oldu. Her taraf dinozor. Nedir bu dinozor takıntısı. 16 milyar lira ile neler yapılmazdı. Tüm gençlerin KYK borçları kapanmaz mıydı? Çalmak çırpmak harama el uzatmak. Hırsız olanların aklı çıkmış durumda. 14 mayısta bir oy kemale bir oy merale. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı yapacağız. Çankaya köşküne göndereceğiz. CHP’li kardeşlerimden ricam 1 oy da merale. Seçilir seçilmez 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Köy okullarını açacağız. Türkiye SMA’lı bebekler var. O meseleyi bizzat çözeceğim. Çobanların maaşını ssg sı ile birlikte biz ödeyeceğiz. Ev kadınlarına 2500 tl maaş bağlayacağız. Ankara’da ve İstanbul da oy verirseniz yardımlar kesilecek dendi. Tam tersine genişletilecek. Ben PKK’lıymışım. Faili meçhulüymüşüm. Karar verin ben neyim. Aynı anda ikisi nasıl olabiliyorum. Bu sistem değişecek. Bu ülke bugün geldiği noktada tüm sığınmacılar 2 yıl içerisinde gidiyor. Bunların dostluğuna da düşmanlığına da güven yok. Gençlerin işe kadınların mutluluğa ihtiyacı var. 14 Mayıs günü gidiyorsunuz 1 oy kemale bir oy merale veriyorsunuz. Bu ülkeye baharları getiriyorsunuz. Tarih yazacağız. Trabzon tarih yazacak.

millet ittifakı trabzonda1

millet ittifakı trabzonda2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber