Trabzon Kahramanmaraş Elbistan’da şehir kuruyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Elbistan’da adeta şehir kuruyor.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak - Kahramanmaraş - Elbistan -

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çalışmalarını sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Murat Zorluoğlu’nun koordinesinde konteyner kent kurma çalışmalarına başladı. Ekipleri yaklaşık 4 Bin konteynerden oluşan bir kent kuracak.

Konteyner kentin altyapısı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından yapılıyor.

“10 BİNE YAKIN DEPREMZEDE YAŞAYACAK”

Başkan Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada konteyner kentte 10 bine yakın depremzedenin konaklayabileceğini belirterek, “Burası 160-200 dönüme yakın bir yer. İnşallah 3 bine yakın konteyneri buraya yerleştireceğiz. Büyük oranda dolgu işi ve zemin işi tamamlanmak üzere. Kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını başlattık. Burada büyük emek var. İlk halini görenler burayı tanıyamıyor. Burası bir tarlaydı resmen çamur içerisine bir yerdi. Konteyner kent için maksimum 1 aylık bir süre öngörüyoruz. Burada 10 binin üzerinde depremzede kardeşimiz konaklama imkânı bulacak.

Gelecek kış da burada geçecek onun için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. 3 bine yakın konteyner burada olacak inşallah. Vatandaşlarımız yavaş yavaş geri dönüyor. Burası orta büyüklükte bir mahalleye dönecek. Büyük bir iş. Buraya 10 bin kamyon malzeme dökmüşüz. İnşallah buranın alt yapı işi 10 güne tamamlanacak. Ondan sonrası 15-20 gün içerisinde konteynerler kurulup bağlantıları sağlanacak. Burası Elbistanlı kardeşlerimiz için yaşam alanına dönüşecek. Sosyal alanlar ve çocuklar için oyun alanları olacak. Aşevleri kurulacak. Burayı lokasyon olarak her ne kadar zemini kötü olsa da iyi bir yer seçtiğimizi düşünüyoruz. Burada kapalı spor salonu var insanlar oradan da yararlanacak. Geçici barınma yeri olacak. İnsanlara bir an evvel konutları yapılıp teslim edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir iradesi var. Çevre şehircilik bakanlığımız, TOKİ Başkanlığımız burada zemin etütlerine başladılar. İnşallah kısa bir süre içerisinde kalıcı konutlar için temeller atılacak. 1 yıl içerisinde insanlar konutlarına geçecekler. Ama burada bir kış daha geçirecekler onu anlıyoruz. Konforu arttırmak içinde gayretle çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar