Başkan Zorluoğlu deprem bölgesindeki son durumu anlattı! “Mahşer yeri gibiydi”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kahramanmaraş Elbistan'da deprem bölgesindeki çalışmaları anlattı.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak - Kahramanmaraş - Elbistan -

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar konusunda, deprem bölgesine giden Haber61 ekibine açıklamalarda bulundu.

Elbistan’ın mahşer yerini gibi olduğunu belirten Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Özellikle burada sistemlerin oluşturulması, kurulması ve işler hale getirilmesi konusunda çok mesai harcadık. İlk geldiğimizde gıda sevkiyatları özellikle bu noktada bizim personelimiz çok önemli çalışmalar yaptı. Yine mahşer yeri gibiydi Elbistan. Birçok insan buradan ayrılmaya çalışıyordu. Araç bulanlar vardı bulamayanlar vardı. Terminale ben spor daire başkanımız Özgür Bey’i görevlendirdim. Orada 4 gün gece gündüz çalışarak 14 bine yakın vatandaşımızı çeşitli illere gönderdik. Daha sonra şehrin hijyeni, salgın hastalıkları gündeme geldi. Onun başına da Mehmet Olcay Bey’i verdi. Hale görevini devam ettiriyor.

Şu anda 224 personel 50’nin üzerinde çöp kamyonu ve benzeri araçlarla hem şehirde hem kırsal mahallelerde çöp toplama ve temizlik faaliyetlerini yürütüyor. 30’a yakın ekip gece çalışıyor. Çöp konteynerlerini başka illerden Trabzon başta olmak üzere temin ettik. Buranın araçlarını da devreye soktuk. 4 tane ilaçlama ekibi var burada. Rutin olarak ilaçlama yapılıyor. Büyük bir deprem. Çok bina yıkıldı. 342 enkaz var burada o enkazların kaldırılma çalışmalarını başlattık. 80 tanesini kaldırdık. İnşallah pazartesi, Salı tamamını kaldırmak.

Trabzon olarak acil yıkılması gereken binalar var. Güvenlik anlamında yola doğru eğilmiş binalar var. Bunların 90 tanesini tespit ettik. İhale ve askı süreçleri tamamlandı. Onun başında da yol daire başkanımız Vural Bey var. 5 gün içeresinde 90 bina yıkılacak. 300’e yakın bina çökertilecek. İnsanların çadırlardan daha konforlu yerlere geçişini sağlamak. Hummalı bir çalışma yürütülüyor. Artık içme suyu elektrik ve kanalizasyonun alt yapı çalışmalarını başlattık.

Konteynerler geliyor onları yerleştiriyoruz. Daha rahat edecekleri yerlere geçmelerini planlıyoruz Burası sosyal anlamda moral anlamında çökmüş vaziyette. İnsanlarımıza sosyal psikolojik destek verme konusunda çaba gösteriyoruz. Elbistan’da hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşında bize sarılması teşekkür etmesi motivemizi yükseltiyor. 11 ilimizin tamamında çok daha iyi noktalara geleceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar