Üsküdar Boşanma Avukatı

Üsküdar Boşanma Avukatı aracılığıyla dava açmak için gerekenler, boşanma avukatı fiyatları ve iletişim nasıl olmalıdır?

Üsküdar Boşanma Avukatı

Boşanma, evlilik kadar olağan bir durum ve her birey için bir haktır. Çiftler her ne kadar sevgi ve saygı bağı çerçevesinde evlenmiş olsalar da zamanla ikili ilişkiler arasında yaşanan problemlere bağlı olarak sevgi ve saygı azalma gösterebilmektedir. 

Bu durumun yanı sıra ilişkide şiddet, hakaret, saygısızlık, aldatma gibi hasar verici davranışlar görülmeye başlandığı sırada taraflar boşanmayı söz konusu hale getirebilmektedir. İşte tam da bu esnada taraflara yardımcı olacak bir boşanma avukatına ihtiyaç duyulmaktadır.

Üsküdar Boşanma Avukatı Fiyatları

Boşanma davaları çekişmeli ve anlaşmalı olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Çekişmeli davalar taraflar arasında uzlaşmazlık olması halinde meydana gelen uzun soluklu davalardır. Anlaşmalı boşanma davalarında ise taraflar boşanmak konusunda hem fikir ve alacak oldukları haklar konusunda anlaşarak avukata müracaat eder ve dava genelde ilk celsede sonuca ulaşır. 

Boşanma davasının en kısa sürede bütün haklar sağlanarak tamamlanması için davacıya gereken işinde başarılı, güvenilir bir boşanma avukatıdır. Üsküdar boşanma avukatı hizmeti veren hukuk büroları, dava fiyatlarını belirlerken bazı hususları göz önünde bulundurmaktadır. 

Avukatların ücretsiz olarak dava bakmak gibi bir hakları bulunmaz. Boşanma avukatları için 2022 senesinde geçerli olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından belirlenen asgari ücret 9.500 TL’dir.

Boşanma avukatlarının ücretlendirmede esas aldıkları konular ise;

•    Davanın ne kadar süreceği,
•    Dava hakkında toplanan delillerin yeterliliği,
•    Anlaşmalı ya da çekişmeli boşanma davası olup olmaması,
•    Müvekkilin özel talepleridir.

Üsküdar Boşanma Davası Açma

Boşanma, evliliğini aynı kişiyle sürdürmek istemeyen ve bunun için yeterli sebebe sahip bireyler için hukuken ayrılma seçeneğidir. Bireyler; şiddetli geçimsizlik, anlaşmazlık, fiziksel veya psikolojik şiddet, manipülasyon, yetersizlik gibi sebeplerden boşanmayı tercih olarak göz önünde bulundurmaktadır. 

Boşanma davasının uzun ve yıpratıcı bir şekilde ilerlememesi adına yapılabilecek en mantıklı seçenek uzman bir boşanma avukatından destek almaktır. Üsküdar boşanma avukatı, boşanmak üzere kendisine gelen kişilerin dava sürecini en kısa sürede sonlandırmayı amaçlayarak hukuki işlemleri başlatır ve sonuna kadar ilerletmeyi amaçlar. 

Üsküdar Boşanma Avukatı İletişim 

Boşanma avukatları çekişmeli ve anlaşmalı boşanma davalarında, davacıya oldukça kolaylık sağlayan ve sürecin gidişatını hızlandıran hizmetler sunmaktadır. Boşanmayı düşünen kişinin, doğru avukatı bularak ve iletişim kurması yapılması gereken ilk iştir. 

Üsküdar boşanma avukatı, davacının talepleri doğrultusunda gerekli mercilere ulaşarak dava sürecini başlatmakla yükümlüdür. Bu süreç doğrultusunda davanın gidişatını takip eden ve süreç hakkında davacıyı bilgilendirmekle mükellef olanda yine boşanma avukatıdır. 

Davacının yapması gereken tek şey işinin ehli bir hukuk bürosundan boşanma davaları konusunda uzman olan yetkili bir avukat seçimi yapmaktır. Boşanma davalarında, davacı kişinin avukata verecek maddi gücü yoksa devlet, boşanmayı talep eden davacıya avukat ataması yapmamaktadır. 

Kaynak; https://mehmetalihelvaci.av.tr/uskudar-bosanma-avukati.html

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem