Tüzmen'den siyasilere tavsiye

İkisini birleştirmeye çalıştığınız zaman mutlaka sizi aşağıya doğru çeker. Yani tüccar terzi olmayacaksınız" dedi. Ankara'ya hareketi öncesinde sabah saatlerinde AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nca düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Eğitim Progr

Tüzmen'den siyasilere tavsiye
İkisini birleştirmeye çalıştığınız zaman mutlaka sizi aşağıya doğru çeker. Yani tüccar terzi olmayacaksınız" dedi.

Ankara'ya hareketi öncesinde sabah saatlerinde AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nca düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Eğitim Programı'nın açılış törenine katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, siyasetçi adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Siyasetin çok meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden Bakan Kürşad Tüzmen, "Siyaset yapacak kişinin çok iyi düşünmesi gerekir. Siyasetle uğraşacaksanız, ticaret ya da başla işler yapmayacaksınız.

İkisini birleştirmeye çalıştığınız zaman mutlaka sizi aşağıya doğru çeker. Yani tüccar terzi olmayacaksınız. Siyasete girmeden önce çok sağlıklı karar verin. Bu işe girince evinize, çocuklarınıza vakit ayıramayacaksınız.

Çocuklarınızın nasıl büyüdüğüne şahit olamayacaksınız. Başarılı olabilirseniz, onlara Türkiye'ye nasıl faydalı olduğunuzu, ekonomiye katkınızı anlatırsınız. Belki o zaman eşiniz, çocuklarınız sizi affeder. Bunu da ancak başarılı olduğunuz zaman yapabilirsiniz. O zaman başarılı olmak için çok çalışmalısınız'' diye konuştu.

''Siyasetçinin kapısı, sofrası ve elinin her zaman açık, belinin, gözünün ve dilinin ise bağlı ve kapalı olması gerekir'' diyen Bakan Tüzmen, ''İnsanlara neyi yapabileceğinizi neyi de yapamayacağınızı açıksa söyleyiniz.

Boş vaatlerde bulunmayınız ki o zaman onların yüzüne bakma durumunuz olsun. Ancak o zaman başınız dik gezebilir, yüzlerine rahatça bakabilirsiniz. Biz çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz'' şeklinde konuştu.

Törene katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise siyaset yaparken güler yüzlü olmaya gayret ettiklerini belirterek "Kendi hayatımızda yaşadığımız sorunları vatandaşa yansıtmamaya çalıştık.

Siyasete girdikten sonra daha mütevazı, sabırlı bir insan olmaya gayret ettik. Siyaset sabır ve çalışma işidir. Biz bütün bir ekip olarak gece, gündüz, hafta sonu demeden çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz ve bundan sonra da alacağımıza inanıyorum'' açıklamasında bulundu.

Törenin ardından Bakan Kürşad Tüzmen, havayolu ile Ankara'ya gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler