Türkmenistan Cumhurbaşkanı TDT Genel Sekreterini kabul etti 

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev'i Aşkabat'ta kabul etti.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı TDT Genel Sekreterini kabul etti 

Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev'i memnuniyetle karşılayarak Teşkilatın son Zirvesi sırasında bu önemli göreve atanmasından dolayı tebrik etti.

Genel Sekreter Kubanıçbek Ömüraliyev, Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov'a kabulü ve Türkmenistan'ın Türk Devletleri arasındaki işbirliği sürecine değerli katkıları için şükranlarını dile getirdi ve Aşkabat'ta “Barışın Garantisi olarak Diyalog” başlıklı Uluslararası Konferansın düzenlenmesinden dolayı kendisini tebrik etti.

Genel Sekreter Ömüraliyev, Türkmen liderin Uluslararası Tarafsızlık Günü'nü ve Türkmenistan Milli Meclisi tarafından Türkmenistan'ın bağımsızlığının ve kalıcı tarafsızlığının güçlendirilmesine, Türkmenistan'ın çıkarlarını koruyan barışçıl bir dış politikanın uygulanması, küresel uluslararası programların yürütülmesi ve yabancı devletler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerin geliştirilmesine büyük kişisel katkılarından dolayı verilen “Türkmenistan'ın usta diplomatı” ödülü vesilesiyle kutladı.

Görüşmede Genel Sekreter, Semerkant Zirvesi'nin sonuçları ve TDT’nın önümüzdeki dönem çalışma programı hakkında Türkmenistan Devlet Başkanı'na bilgi aktardı. 

Türkmenistan Cumhurbaşkanı ayrıca, Türkmenistan'ın ortak çıkar alanlarındaki TDT projelerinde aktif rol almaya hazır olduğunu ifade etti.

Türkmen Lider ve Genel Sekreter, Türkmenistan ile Türk Devletleri Teşkilatı arasındaki etkin işbirliğinin küresel refahın yararına daha da geliştirilerek ülkeler ve halklar arasındaki geleneksel güven ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesini sağlayacağına olan inançlarını dile getirerek, güncel küresel ve uluslararası gündemde yer alan konularda görüş alışverişinde bulundular.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı TDT Genel Sekreterini kabul etti 

Türkmenistan Cumhurbaşkanı TDT Genel Sekreterini kabul etti 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem