Trabzon'un vizyon projesinde sona doğru gelindi

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi; gezinti, yürüyüş, seyretme, yeme ve içme ünitelerinden oluşan Ortahisar Belediyesi’nin Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nin şehre cazibe kazandıracağını söyleyerek “cam seyir terasları ve yürüyüş platformuyla ziyaretçileri şehrimizi farklı bakış açılarıyla seyredebilecek.” dedi.

Trabzon'un vizyon projesinde sona doğru gelindi

PROJEDE SONA GELİNDİ
Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nde sona gelindi. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilat yöneticileriyle birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Trabzon'da-vizyon-projede-sona-doğru-gelindi

VİZYON BİR PROJE
İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediyesi tarafından Trabzon’a vizyon bir proje kazandırıldığını söyleyerek “Boztepe gerek hemşehrilerimiz gerekse şehrimizi ziyarete gelen turistlerin en uğrak yerlerinden biridir. Bu proje Boztepemizin ve şehrimizin cazibesi daha da artıracak.” dedi.

BÜYÜK GÜZELLİKLER GÖZLER ÖNÜNE SERİLECEK
Gezinti, yürüyüş, seyretme, yeme ve içme ünitelerinden oluşan projenin tamamlanması ile birlikte Trabzon’un bütün güzelliklerini gözler önüne serileceğini kaydeden Çebi, çalışmalar kapsamında özel bir hassasiyetle Boztepe’nin doğal bitki örtüsüne zarar verilmediğine vurgu yaptı.

Trabzon'da-vizyon-projede-sona-doğru-gelindi-

NELER OLACAK?
Çebi şöyle devam etti: “kızlar Manastırı’ndan başlayan ve doğu yönüne doğru uzanan yaklaşık olarak 1 km uzunluğundaki Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi; yürüyüş, seyir, oturma ve dinlenme üniteleri bünyesinde yer alan çok fonksiyonlu bir proje olarak hayata geçiyor. Yürüyüş platformu 3 metre genişliğinde inşa edildi. Proje içinde manzarası en güzel olan yerde iki adet ahşap kent balkonu yapıldı. 

SEYİR BALKONLARINDAN ŞEHİR SEYREDİLECEK
Proje doğal yüzey üzerinde kazı dolgu en az yapılacak şekilde yerden her noktada en az 20-30 cm yükseklikte çelik ayaklar üzerinde inşa edildi. Bu ayaklar üzerinde ahşap yürüyüş platformu yapıldı.
 Yürüyüş platformumuzun genişliği 3 metre, seyir balkonlarında ise genişlik 20 metreyi buluyor. Proje içinde kafeterya, biri cam, biri de ahşap kaplama olacak iki adet de teras, seyirlik alanı en güzel olan yerlerde ahşap kent balkonu yer alıyor. Balkonlarda kamelya, salıncak, ahşap döşemeli oturma alanları ve yeşil alanlar olacak. Cam teraslar hariç tüm yüzeyler ahşap kaplama olarak tamamlandı.”

Trabzon'da-vizyon-projede-sona-doğru-gelindi-

DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN PROJE
Çebi, cam seyir terasları ve yürüyüş platformuyla ziyaretçilerin, kenti farklı bakış açılarıyla seyredebileceğini belirterek şunları söyledi: “Belediyemiz, Boztepe'de doğayla bütünleşen bir projeyi hayata geçiriyor. Öte yandan yürüyüş platformunun çevresinde daha önceden hemşehrilerimiz tarafından dikilen kiraz, vişne, erik, elma, armut, incir ve ceviz ağaçları bulunuyor. Bu şekliyle Boztepe meyve ağaçları ve doğal bitki örtüsüyle mini botanik parkı andıracak.

Trabzon'da-vizyon-projede-sona-doğru-gelindi-

ÇEBİ TEŞEKKÜR ETTİ
Şehrimize yakışan bir projeyi hayata geçiren Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ve Belediye ekiplerimize teşekkür ediyor, projenin hem şehrimize hem de bölgemize hayırlı olmasını diliyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber