Trabzon’un merkezinde yapılan kamulaştırmaya CHP’den eleştiri: Ev sahiplerini kiracı olmaya sürüklediler

CHP Ortahisar il başkanı Fatih Suat Oyman ve meclis Üyelerinden Trabzon'un Yenicuma mahallesine ziyaret.

Trabzon’un merkezinde yapılan kamulaştırmaya CHP’den eleştiri: Ev sahiplerini kiracı olmaya sürüklediler

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yapılan kamulaştırma CHP tarafından eleştirilerin hedefi oldu.

İlçenin Yenicuma Mahallesinde 2020 yılında yapılan kamulaştırmada hak sahiplerine paralarının bir kısmının veildiği geri kalanının ise 5 yıla yayıldığını hatırlatan CHP Ortahisar İlçe başkanı Fatih Suat Oyman “Evleri yıkıldığında betonun metreküp fiyatı, demirin kilosu yaklaşık 5 kat artmışken Trabzon’da satış ve kira fiyatları da hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Kamulaştırma bedeliyle şuan evlerin 1 adet odasını alamıyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

Oyman, , Grup Başkanvekili Turgay Şahin ve Meclis üyesi Ömer Dayı ile birlikte Yenicuma mahallemizdeki kamulaştırma bedeli ödemeleri konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşları ziyareti sonrasında şu ifadeleri kullandı:

İlçe Sekreterimiz Abdurrahman Yıldız, Grup Başkanvekilimiz Turgay Şahin ve Meclis üyemiz Ömer Dayı ile birlikte Yenicuma mahallemizdeki kamulaştırma bedeli ödemeleri konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın davetiyle kendilerini dinledik.

2017 yılında başlayan kamulaştırmayla beraber belirlenen bedellerin bir kısmı 2020 yılında, geri kalan ise 2022 sonunda verildiği, ayrıca verilecek faizi almayan vatandaşların da olduğu ifade ediliyor.

Ödemenin 5 yıla yayılması ve geçen süreçte enflasyon oranlarının rekor kırması ev sahiplerini kiracı olma yoluna sürüklemiştir. Evleri yıkıldığında betonun metreküp fiyatı, demirin kilosu yaklaşık 5 kat artmışken Trabzon’da satış ve kira fiyatları da hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Kamulaştırma bedeliyle şuan evlerin 1 adet odasını alamıyorsunuz. İşin özeti; vatandaşların söylemiyle ‘mahalle sakinleri evlerden çıkarılarak sokağa atılmıştır’

2022 yılı sonunda ödenen geri kalan bakiyeyle sadece bir kaç aylık kira bedeli karşılayabildiği ortadadır. Ne yazık ki başta mağdur olan mahalle sakinlerinin mağduriyetleri halen devam etmektedir. Ev sahipleri nereye giderse kapılar kapanmış, dertlerini anlatacak muhattap bulamamış, konunun muhatabı kişi veya kurumların çözüm bulmadığı/bulamadığı da görülmemektedir.

Mağduriyetlerin giderilmesi için arsa ve bina fiyatlarının yeniden değerlendirilerek güncellenmesi yetkililere tavsiyemizdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber