Trabzonspor’un şike mücadelesinde Malatya’dan yürüyerek geldiği Trabzon’a bu kez depremzede olarak geldi

2013 yılında Trabzonspor’un şike mücadelesi verdiği dönemde, şikeye dikkat çekmek için Malatya’dan Trabzon’a yürüyerek gelen Yunus Metin, bu kez depremzede olarak geldi. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken önemli insan hikayeleri de dikkat çekiyor. 

Depremin etkilediği 11 ilin arasında yer alan ve kentte büyük yıkım meydana gelen Malatya’da yaşayan Yunus Metin, Trabzonspor’un 2013 yılında şike mücadelesi verdiği dönemde, şikeye dikkat çekmek için Malatya’dan Trabzon’a yürüyerek gelmişti. 

Trabzonspor’un şike mücadelesinde Malatya’dan yürüyerek geldiği Trabzon’a bu kez depremzede olarak geldi

ŞİMDİ O DESTEK BEKLİYOR

Deprem sonrası her şeyini kaybeden Yunus Metin, kardeşi Basri Metin’i ve ailelerini alarak arkadaşlarının çağrısı üzerine Trabzon’a geldi. Trabzon’a, Trabzonspor’a destek olmak için yürüyen Yunus Metin, Trabzon’da yeni bir hayat kurmak için herkesten destek bekliyor. 

Haber61’e konuşan Yunus Metin, “Trabzon’da yaşamak istiyorum. Bana destek verebilecek iş imkânı sağlayabilecek, kendi evimi, eşyalarımı yeniden dizip kurmakta yardım ederlerse ben minnettar kalırım.” dedi.

Trabzonspor’un şike mücadelesinde Malatya’dan yürüyerek geldiği Trabzon’a bu kez depremzede olarak geldi

“BANA SAHİP ÇIKABİLECEK TEK ŞEHİR TRABZON’DU”

6 Şubatta kıyameti yaşadıklarını belirten Yunus Metin, “Öncelikle ülkemize ve milletimize geçmiş olsun diyorum. Başımız sağ olsun. İnanılmaz bir süreçti. 6 Şubat 04.17. Resmen kıyameti yaşadık. İnsanlar sinir krizi geçirdi. Çocuklar, hayaller herkes enkazın altında kalmıştı. Resmen kıyametti. Depremden çok daha fazlasıydı. Malatya yerle bir olmuştu. İnternet gitti. Elektrik gitti, su yok. Biz sadece Malatya’da deprem oldu sandık. Sonradan anladık. Haberlerden telefonlardan duyduk. Aldığımız habere göre 10 şehri vuran yüzyılın felaketini yaşadık. Yaşanması lazım. Anlatılmasıyla olmaz. Acılar ve inanılmaz hikâyeler var. Malatya’da futbolla uğraşıyordum. Bu depremden sonra Malatya ile bağlantım kesildi. Bana sahip çıkabilecek tek şehir Trabzon’du. Trabzon’daki arkadaşlarımın çağrısına uyarak geldim. Ahmet abiyle tanışmıyorduk. Bir arkadaşım aradı ev hazır gelebilirsiniz dediler. Gece 2 gibi geldik bizi aldılar eve yerleştirdiler. Allah razı olsun. Ahmet abiden de hanımından da. Çarşıbaşı’na sonsuz teşekkürler. Trabzon’a sonsuz teşekkürler. Malatya’da ilk 3-4 gün Trabzon gibi böyle organize olan bir şehir bir kurum görmedim. Trabzon yine büyüklüğünü yaptı. Trabzon ile Çarşıbaşı ile bir kez daha gurur duydum. Bize kapılarını açan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’un şike mücadelesinde Malatya’dan yürüyerek geldiği Trabzon’a bu kez depremzede olarak geldi

KANEPEDE DÖNERKEN BİLE UYANIYORUM

Deprem korkusunun hala geçmediğini, Kanepede dönerken bile uyandığını söyleyen, Basri Metin, “Deprem anında uyumak üzereydim. O esnada deprem olunca abimi çağırdım. Abim çıktıktan sonra annemi çıkartmak için uğraşıyordum. Sarsıntıda annem yere düştü. Annemi çıkartmaya çalışırken ayağıma bir parça düştü. Ayakkabım yok zaten zorla bir terlik buldum. O terlikle 2 gün Malatya’da bir çadırda kaldık. Elektrik yok. Yakıt yok. Çadıra girsen soğuk, dışarısı zaten soğuk. -15 derecelerde. Doktor ayağının dinlenmesi ve sıcak tutulması lazım dedi. Bu mümkün değil. Önümden torbalarda cesetler geçiyor. O psikolojiyle o an ayağının derdini unutuyorsun zaten. Kayıplar var, cenazeler var. Enkazdan çıkacak olan insanlar var. Birilerinin el uzatmasını bekliyorsun. Enkazdan sesler duyuyorsun kendini unutuyorsun. Yardımcı olabilir miyim diye düşünüyorsun. Aileni bir çadıra koymuşsun. Soğuk olsa da çadırdalar sağlar. Devlet müdahale edene kadar en azından kendi çabalarınla bir şeyler yapalım diyorsun. Parmaklarınla ne yapabilirsin. Gidiyorsun geri dönüyorsun. İnsanlar kaçışıyor, yol göstermek istiyorsun. Herkes panik halinde, kafalar dağılmış. Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor bir durum. Kimse başıma gelmez diye düşünmesin. Deprem psikolojisi çok farklı bir olay. Hala şu gün olmuş, kanepede dönerken birden uyanıyorum. Sallantı oldu sanıyorum. Kapı sesinin sarsıntısında kalkıyorum. Bir şeyler oluyor sanıyorum. Böyle giderse psikolojik destek almak istiyorum” dedi.

Trabzonspor’un şike mücadelesinde Malatya’dan yürüyerek geldiği Trabzon’a bu kez depremzede olarak geldi

“EN AZ SİZİN KADAR TRABZONLUYUM, TRABZONSPORLUYUM”

Trabzon’da yaşamak istediğini ve geçiş sürecini atlatmak için yardım istediğini belirten Yunus Metin, “Trabzonspor benim için bir aşk bir sevda. 16 yaşında bir kızım var. Kızımı bile 10-15 kere Trabzon’a maçlara getirdim. İyi günde kötü günde. Zor günümde bile kızıma Trabzonspor aşkını verdim. Ben de sizin kadar en az Trabzonluyum. En az sizin kadar Trabzonsporluyum. Hayata yeniden başlamam için yapabilecek destekleri ne olur bilmiyorum ama elimden tutsunlar beni ayağa kaldırsınlar. Çarşıbaşı’nın gücü belli buranın nüfusu belli. Hayata yeniden başlamak için elimden tutsunlar. Trabzon’un T’si, Türkiye’nin T’sidir. Trabzon’la Trabzonspor’la her zaman gurur duyuyorum. Bu depremde daha da fazla gurur duydum. Malatya’dan gelen aileler diyor ki Trabzonlular inanılmaz insanlar. Böyle bir insanlık seviyesi olamaz. Gurur duydum. Trabzon’dan Trabzonspor’dan bir isteğim bana el uzatsınlar şu geçiş sürecimi bir atlatayım. Trabzon’da yaşamak istiyorum. Bana destek verebilecek iş imkânı sağlayabilecek, kendi evimi, eşyalarımı yeniden dizip kurmakta yardım ederlerse ben minnettar kalırım” ifadelerini kullandı. 

Haber61 - Haber Servisi - Tuncay Lakot - Efnan Demireren

Trabzonspor’un şike mücadelesinde Malatya’dan yürüyerek geldiği Trabzon’a bu kez depremzede olarak geldi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber