Trabzonspor’un kadrosunda büyük operasyon! Başkan Ağaoğlu Ocak ayını işaret etti

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Genel Kurul'da konuştu.

Trabzonspor’un kadrosunda büyük operasyon! Başkan Ağaoğlu Ocak ayını işaret etti

Trabzonspor'un borcu, yayıncı kuruluşun şikayetleri, altyapıdan oyuncu transferi gibi bir çok konuya değinen Başkan Ağaoğlu, üyeler tarafından gelen sorulara da yanıt verdi.

Şampiyonluğa rağmen kadro maliyetinin neden arttığı sorusu ise gündeme damgasını vurdu.

Başkan Ağaoğlu, Şampiyonlar Ligi için geniş bir kadroya ihtiyaç duyulduğu için transferlerin yapıldığını ve kadro maliyetlerinin arttığını belirtti.

Ağaoğlu, hedef gerçekleşmeyince maliyetlerin yük oluşturduğunu ve 40 Milyon Euro olan maaş bütçesinin Ocak ayında 30 Milyon Eurolara çekilmeye çalışılacağını belirtti.

Başkan Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bu ekonomik tablo. Sadece Trabzonspor’un değil hiçbir futbol takımının içinden çıkacağı tablo değil. Bu tablonun en kıyısındaki takım Trabzonspor.

Satılan oyuncular ile alınan oyuncular arasındaki fark 10,6 Milyon Euro’dur. Neden 40 Milyon Euro maaş bütçe oluştu. Şampiyonlar Ligi’ne katılabilseydik geniş bir kadroya gerek vardı.  O yüzden bu rakamlara ulaştı.

Basın mensuplarına hitap ediyorum. Şu oyuncu ile anlaşıldı bu oyuncu ile görüşüldü haberleri doğru değil. Bir sirkülasyon olursa aşırı durum olursa belki transfer olabilir ama şu anki hedefimiz bu 40 milyon Euro olan maaş bütçesini Ocak ayında 30 Milyon Eurolara indirmek olacaktır.

Başkan Ağaoğlu’nun bu açıklamasından sonra gözler takım kadrosuna çevrildi.

ABDULLAH AVCININ AÇIKLAMALARI AKILLARA GELDİ

Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın da daha önce yapmış olduğu açıklamada “3-4 aydır devreye girmeyen, bireysel performansı artmayan oyuncular var. Kamp dönemi çok iyi geçti. Ben her maçı kazanmak isterim. Trabzonspor her yarışın içindedir.

Herkes farkına varacak. Ben oyuncu beklemeyeceğim. Burası Trabzonspor. Oyuncu performansını artıracak. İçine girmek için her türlü gayreti; fiziksel, zihinsel, enerji olarak içine sokacak.

İçine sokmayacaksa Trabzonspor'da kaynak var. Alt yapıdan oyuncu alır oynatırım.” İfadeleri yeniden gündeme geldi.

KİMLER GİDECEK?

Yapılan bu açıklamaların ardından gözler Ocak ayında kimler ile yolların ayrılacağına çevrildi.

Çıkan haberlere göre Abdullah Avcı’nın performanslarından menün olmadığı Djaniny, Yusuf yazıcı, Yusuf Erdoğan, Larsen ve Bardhi listenin başında yer alıyorlar.

Avcı’nın raporu doğrultusunda harekete geçecek olan yönetim bu oyuncular ile yolları ayırmak için anlaşma zemini arayacak ve gitmeleri konusunda kolaylık sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor