Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu yeniden aday mı?

Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu’nun yeniden Başkan adayı olacak mı? Bordo mavili camiada önemli gelişmeler yaşanıyor.

Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu yeniden aday mı?

Haber61 – Spor Servisi – Emrah Paça

Kongre sürecine giren Trabzonspor’da hareketli günler yaşanmaya devam ederken, Ahmet Ağaoğlu’nun yeniden başkan adaylığı konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

Spor Toto Süper Lig’in 24. Haftasında oynanan Ümraniyespor karşılaşması öncesinde yönetim bir toplantı gerçekleştirdi ve ekonomik tablonun öne çıktığı toplantıdan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı çıktı.

KONGRE SÜRECİ

Yöneticiler tarafından toplanan ıslak imzalar sonrasında Bordo mavili kulüp resmi açıklama yaparak 25-26 Mart tarihlerinde kulübün Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Kararı aldığı açıklandı. 

Bunun hemen sonrasında ise Başkan Ahmet Ağaoğlu istifa ettiğini açıkladı. Başkan Ağaoğlu’nun istifası sonrasında kulübü kongreye vekaleten Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın götüreceği öğrenildi.

KRİTİK TARİH 17 MART

Kongre sürecinde kritik bir döneme girilirken Başkan adayları için önemli bir tarih öne çıktı. Trabzonspor tüzüğü gereği Başkan adaylarının kongre kararının alınmasını takiben 15 gün içinde, yönetimlerini oluşturarak başvurularını yapmaları gerekiyor. Trabzonspor Başkan adaylarının 17 Mart 2023 Cuma mesai bitimine kadar adaylık başvurularını yapmaları gerekiyor. Bunun akabinde çoğunluk aranacak ilk kongre 18 Mart 2023 Cumartesi, çoğunluk aranmayacak kongre ise 25-26 Mart 2023 tarihlerinde Hayri Gür Spor salonunda gerçekleştirilecek.

25 Mart 2023 tarihinde kongrenin ilk gününde, Kongre divanının oluşturulması Dernek ve bağlı şirketlerinin idari ve mali tablolarının okunup görüşülmesi, Denetim Kurulu raporunun okunup görüşülmesi, Yönetim kurulunun ibrasının genel kurul onayına sunulması, dilek ve temenniler bölümü gerçekleştirilecek. 26 Mart 2023 kongrenin ikinci günü ise Başkan Adaylarının konuşmaları, seçim ve seçim sonuçlarının açıklanması gerçekleştirilecek.

İLK ADAY DOĞAN

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde Asbaşkan Ertuğrul Doğan, başkan adayı olduğunu açıklayan ilk isim oldu. Doğan, yönetimini oluşturmak için çalışmalarına devam ederken henüz kendisine resmi olarak rakip çıkmış değil. 

AHMET AĞAOĞLU GELİŞMESİ

Yönetim toplantısından çıkan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Kararının ardından istifa eden Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da yeniden aday olabileceği öğrenildi.

Başkan Ağaoğlu şuanda Dubai’de ve yarın (12.03.2023 Pazar) Türkiye’ye dönecek. Ağaoğlu, Türkiye’ye dönmesinin ardından önemli birkaç isimle toplantı yapacak. Bu toplantı sonrasında Ahmet Ağaoğlu’nun yarın yada en geç pazartesi yeniden başkan adayı olduğunu açıklaması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor