Yusuf Yazıcı neden 61 numarayı almadı?

Taraftarın merak ettiği soru yanıtını buldu. Yusuf Yazıcı'nın neden 61 numaralı formayı almadığının yanıtı belli oldu

Yusuf Yazıcı neden 61 numarayı almadı?

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'un yetiştirdiği genç yıldız Yusuf Yazıcı Fransız ekibi Lille'e transfer oldu.

Lille'de 12 numaralı formayı giyecek olan Yusuf Yazıcı'ya sosyal medyada "Medem Trabzon'u temsil etmek istedin neden 61 numarayı giymedin" tarzında eleştiriler yöneltildi.

Ancak işin aslının eleştiriler kadar kolay olmadığı ortaya çıktı. Fransa Futbol Federasyonu'nun belirlediği kurallara göre futbolcuların giyebileceği en son forma numarası 50 olarak sınırlandırıldı. Bu nedenle 61 numarayı alamayan Yusuf 12 numarayı aldı.

FRANSA'DAKİ FORMA NUMARASI KURALLARI

Forma numaraları konusunda bir disiplin getiren Fransızlar, her isteyenin istediği numarayı değil belirlenen kurallar çerçevesine göre numara almasına olanak sağladı. Örneğin federasyonun hazırladığı kural kitabına göre; 50 sınırı gibi kalecilerin giyebileceği forma numaraları da 1,16 ve 30 olarak belirlendi. Kadroya dördüncü bir kaleci dahil edilmesi durumunda ise 40 numaralı formanın verilebileceği kaydedildi.  Ayrıca her takımın 33 numaralı formayı boşta saklaması ve ara transfer döneminde takıma katılacak futbolculara verilecek forma kalmaması durumunda 33'ü kullanmaları gerektiği yazıldı. Şuanda da hali hazırda sadece Marsilya'da Ake ve Strasbourg'da Aaneba 33 numaralı formayı giyiyor ve bunların da yeni sezon öncesi değişmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor