Usta'nın imzaladığı sözleşmede şok eden ayrıntılar!

Usta, kendi şirketiyle öyle bir sponsorluk anlaşması yapmış ki...

Usta'nın imzaladığı sözleşmede şok eden ayrıntılar!

Haber61 Spor Servisi / Özel

Trabzonspor’da eski başkan Muharrem Usta’nın kendi şirketiyle yaptığı sponsorluk anlaşmasını geçtiğimiz günlerde Haber61 ortaya çıkarmış ardından da mevcut Başkan Ahmet Ağaoğlu belgeleriyle bu gelişmeyi doğrulamıştı.

Usta, görevden ayrılmadan önce 10 Nisan’da bir sözleşme düzenlemiş ve yeğenine ait kendisinin de başkan yardımcısı olduğu FOM Mimarlık şirketiyle QNB’nin sponsorluğunun sona ermesinin ardından 5 yıl geçerli olmak üzere forma sponsorluğu imzalamıştı. Bu anlaşmadan Trabzonspor’un kasasına para girmeyeceği ve anlaşmanın yönetim kurulu kararı olmaksızın Usta'nın sadece kendi kararıyla usulsüzce yapıldığı ortaya çıkmıştı.

SADECE A TAKIM DEĞİL!

Bu gelişmelerin ardından Haber61 önemli bir detaya daha ulaştı. Buna göre Usta’nın imzalamış olduğu sponsorluk anlaşması sadece A takımı kapsamayacak. Anlaşmadaki detaya göre Usta’nın yeğenine ait ve kendisinin de başkan yardımcısı olduğu FOM Mimarlık şirketinin reklamı 5 yıl boyunca bordo mavili kulübün en alt yaş kategorisinden A takıma kadar tüm altyapı takımlarının formalarında yer alacak.

ŞİRKET İSTERSE BAŞKASINA PAZARLAYABİLİR

Böylece Trabzonspor’un en önemli gelir kalemlerinden biri kullanılamayarak 5 yıl boyunca Usta’ya ait kalacak. Öte yandan sözleşmede yer alan diğer maddeye göre de FOM Şirketi isterse başka bir şirketin reklamını da kendi reklamı yerine kullandırabilecek. Şirket bu şekilde 3. bir şahısa Trabzonspor’un ana sponsorluğunu "istediği takdirde" kendisi pazarlayıp para da kazanabilir.

AĞAOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ
Usta’nın gerçekleştirdiği forma sponsporluğu anlaşması ile ilgili Başkan Ağaoğlu ise şöyle konuşmuştu;

"Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım’ sözünün arkasını doldurmaya yönelik hamlelerden biri de Muharrem Bey’in kendi şirketiyle yaptığı forma göğüs sponsorluğu anlaşması. Bir tarafta Trabzonspor Kulübü başkanı olarak kendisi diğer tarafta sahibi olduğu şirket. Ne diyor o anlaşmada? Para vermeyecekmiş, bunun yerine kulüpteki 4 liradan dolara çevirdiği alacaklarından düşülecekmiş. Şimdi sizin bizim önümüzü kapatmaya, kulübün kaynak yapma imkanlarını ortadan kaldırmaya ne hakkınız var? Kulübün forma göğüs sponsorluğu gibi önemli bir gelir kalemini nasıl 5 yıl kendinize bağlayabilirsiniz. Diyecek ki ‘bu teklifi kabul etselerdi şu kadar gelir yapacaktım ve borç bilmem ne kadar azalacaktı.’ Amaç kulübe katkı sağlamak ise beklesin bahsettiğiniz alacağınız içeride. Nedir bu aceleniz? Ayrıca bu sözleşmeye dair yönetim kurulu kararı niye aldırmadınız? Her şeyi geçtim verdiği sözlere göre içeride alacağı yok, aksine kulübe borcu var.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor