Tymoteusz Puchacz kimdir? Tymoteusz Puchacz nasıl bir futbolcu?

Tymoteusz Puchacz, Trabzonspor'un yeni sol beki olmaya hazırlanıyor. Peki Tymoteusz Puchacz kimdir, nasıl bir futbolcudur? İşte detaylar

Tymoteusz Puchacz kimdir? Tymoteusz Puchacz nasıl bir futbolcu?

Haber61 Spor Servisi

TYMOTEUSZ PUCHACZ KİMDİR?

Trabzonspor'un kadrosuna katmak üzere olduğu Tymoteusz Puchacz 23 Ocak 1999'da Polonya'nın Sulechow kasabasında dünyaya geldi.

TYMOTEUSZ PUCHACZ'IN KARİYERİ

22 yaşındaki 1,80 boyundaki sol bek futbola ülkesinin Pogon Swiebodzin takımında başladıktan sonra 2013'te Lech Poznan'ın altyapısına katıldı. 2017'de burada profesyonel olduktan sonra 2018'in ocak ayında Sosnowiec'e kiralık olarak gitti. Sezonu burada tamamladıktan sonra takımına geri dönen Tymoteusz Puchacz bu kez Katowice'ye kiralandı. Sezonu burada tamamladıktan sonra tekrar Lech Poznan'a dönen yetenekli futbolcu 1 Temmuz 2021'de ilk kez yurt dışına çıkarak Alman Bundesliga ekibi Union Berlin'e 2.5 Milyon Euro'ya transfer oldu.

Puchacz ayrıca ülkesinin milli takım havuzundaki önemli isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Alt yaş kategorilerinin tamamında oynayan futbolcu, 1 Haziran 2021'den itibaren A Takım'da da şans bulmaya başladı ve şuana kadar 10 kez forma giydi.

TYMOTEUSZ PUCHACZ'IN İSTATİSTİKLERİ

Polonyalı sol bek 2021-22 sezonunun başında Alman ekibi Union Berlin'e imza atarken ligde hiç şans bulamadı. Konferans Ligi ve Elemeleri'nde 7 maçta forma giyip 2 asist yaptı.

Puchacz bugüne kadar ise toplamda 194 maça çıkarken 18 gol 16 asist yaptı.

TYMOTEUSZ PUCHACZ'IN ÖZELLİKLERİ

Yetenekli futbolcu hücumcu bir sol bek olarak öne çıkıyor. Sık sık hücuma destek vermesiyle bilinen Polonyalı'nın, savunma anlamında eksikleri bulunuyor. Yerden pas oyununda etkili olan futbolcu savunmadan topla çıkışlar konusunda oldukça etkili. Fiziksel gücünü de kullanabilen Puchacz mücadeleci yapısıyla da biliniyor.

TYMOTEUSZ PUCHACZ'IN HAYATI

Bir köyde dünyaya gelen Puchacz,ülkesinde verdiği röportajda kendisine dair bir çok bilgiyi paylaştı. En büyük destekçisinin ailesi olduğunu kaydeden yetenekli futbolcu, kiralık olarak forma giymeye başladığı dönemlerde kendine güvenini kaybetmediğini, iş ahlakına odaklanarak iki bacağı kırılsa dahi iyi olacağına inandığını aktardı.

Çok iyi oynadıktan sonra bile tatmin olmadığını belirten Puchacz, her zaman daha fazlasını yapmayı kendisine hedef olarak koyduğunu dile getiriyor.

Tymoteusz Puchacz kimdir? Tymoteusz Puchacz nasıl bir futbolcu?

Puchacz kendi futbolunu tarif ederken savunmadan daha çok hücumcu olarak tarif ediyor.

Rol model olarak kimleri görüyorsun sorusuna ise "Marcelo Real Madrid'de çok iyi işlere imza attı. Ondan çok şey öğrenebilirsiniz. Yine Kyle Walker ve Patrick van Aanholtu da seviyorum. Jordi Alba ve Alphonso Davies'i de hayranlıkla izliyorum" şeklinde yanıt verdi.

Polonya'dan sonra gittiği Almanya'da Union Berlin'deki hocasıyla sorunlar yaşadığı ve o nedenle oynamadıüı haberleri medyaya yansıyan Puchacz özel hayatında futbol dışında rap şarkılarla da oldukça ilgili. Şarkı sözleri yazan Polonyalı futbolcunun youtube da yayınlanan şarkı söylediği bir videosu da var. İşte o video;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor