Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kiralık olarak kattığı golcü oyuncu Simon Banza, performansıyla adından söz ettiriyor.
Özellikle Galatasaray karşısında attığı golle, bu sezonki gol sayısını 10’a yükselten Banza, Süper Lig’in gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.
Banza, Piatek ile Zirveyi Paylaşıyor
Süper Lig gol krallığı sıralamasında, Trabzonspor’un başarılı forveti Simon Banza, Başakşehir’in yıldızı Krzysztof Piatek ile ilk sırayı paylaşıyor.
Her iki futbolcu da şu ana kadar 10 gol kaydetti. Bu ikiliyi, Ciro Immobile ve Edin Dzeko 9’ar golle takip ediyor.
Trabzonspor’un Gol Yükünü Sırtladı
Trabzonspor’un bu sezon ligde attığı toplam 23 golün neredeyse yarısı, Simon Banza’nın ayağından geldi. 28 yaşındaki forvet, bireysel yeteneğiyle takımın en önemli hücum gücü olduğunu bir kez daha kanıtladı.