Trabzonspor'un gurur tablosu

Sezon başından itibaren altyapıdan yetişen 11 oyuncusuna forma veren Fırtına’da Yusuf, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, Hüseyin ve Uğurcan 11’in vazgeçilmez isimleri oldu

Trabzonspor'un gurur tablosu

Trabzonspor altyapıdan yetiştirdiği oyunculara güvenme ve forma verme konusunda diğer takımlara örnek olmaya devam ediyor. Sezon başından itibaren altyapısından yetişen 11 farklı oyuncusuna görev veren bordo-mavililer, ilk 11'inde de 5 ismi oynatan tek takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Bordomavili ekipte Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen, altyapıdan yetişen ve takımın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran isimler. Berkay Sefa, Batuhan, Koray, Arda Akbulut, Murat Cem ve Ali Osman da zaman zaman süre aldı.

TÜM TÜRKİYE'YE GÖSTERDİK
A takım ile halen antrenmanlara çıkan Behlül Aydın, Kerem Baykuş, Tunahan Ergül, Oğuzhan Açıl ve Tayyip Ebrar Cumhur'un da sezon sonuna kadar süre alması ve ardından kampta geleceklerine karar verilmesi planlanıyor. Teknik direktör Ünal Karaman, altyapı gerçeğini bir kez daha tüm Türkiye'ye gösterdiklerini belirterek, "Güvenmek ve inanmak gerekiyor. Eğer güvenirseniz o çocuklar zaten sahada ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. Trabzonspor'da göreve geldik ve biz de o gençlere fırsat vererek güzel işler başarmaya çalışıyoruz. Daha iyisini yapacak gücümüz ve potansiyelimiz var" dedi.

EVİNDE KAYBETMİYOR
Fırtına, evinde 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle 29 puan topladı ve ligin en iyi iç saha performansını sergileyen takımlardan biri oldu. Antalya'yı 4-1 mağlup ederek bu sezon ikinci kez üst üste üçüncü karşılaşmasını kazanan Trabzonspor, Şenol Güneş Stadı'nda 14 maçta 9'uncu zaferini elde etmeyi başardı.

İLK YARIYI SOLLADI
Ligin ilk yarısının ilk 10 haftasında 15 puan toplayan Fırtına, ikinci yarıdaki ilk 10 haftada ise 17 puan aldı ve ilk yarıyı solladı. Sezonun ilk yarısının son haftalarında üst sıralarda yer alan takımların puan kaybetmesi ile ligin zirvesine bir anda ortak olan Trabzonspor kalan haftalarda da maksimum puan hedefine ulaşarak yükselişine devam ettirmek istiyor.

İÇ SAHADA 4 KÖŞE
Trabzonspor kendi sahasında oynadığı 14 maçın dördünde dört gol atmayı başardı. Bordo-mavililer, Galatasaray'ı 4-0, Kasımpaşa'yı 4-2, Çaykur Rizespor'u 4-1 ve Antalyaspor'u 4-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi evinde oynadığı maçlarda toplam 31 gol kaydetti.

100 DAKİKADA BİR
Bu sezon Trabzonspor'un evinde oynadığı maçlarda en dakika gol bakımından en sık gol katkısı yapan isim Ekuban oldu. Gana Milli Takımı'na kadar yükselen 24 yaşındaki forvet, her 110 dakikada bir gole doğrudan katkıda buldu. Ekuban 548 dakikada 5 gole katkı yaptı.

FIRTINA PES ETMİYOR
Bu sezon daha önce geriye düştüğü 10 maçın 9'unu çeviremeyen Trabzonspor, son 3 haftada 2 kez geriden gelmeyi başardı. 25. haftada Akhisar karşısında 1-0 geriye düşen Fırtına, Anthony ve Sosa'nın golleri ile sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Ardından Erzurum'u 1-0 yenen bordo-mavililer, Antalya karşısında geriden gelip 4-1 kazandı.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler