Trabzonspor’da krizin perde arkası 

​Olağanüstü kongre olur mu? Muharrem Usta İstanbul kanadıyla köprüleri neden attı?

Trabzonspor’da krizin perde arkası 
Analiz / Levent Ustabaşı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’nın son yaptığı açıklamalar ‘kriz patlattı’ gibi gözüksede aslında aylardır yuvarlanan bir kar topunun çığa dönüşmesidir.

Sorular üzerinden nasıl krizin içten içe büyüdüğünü ve bugün patladığını anlatabiliriz.

Trabzonspor yönetimi ikiye bölündü mü?

Evet.

Çünkü Trabzon kanadı (Ahmet Çubukçu, Ali Rıza Egemen) ile İstanbul kanadı farklı kararlar alıyor hatta aldıkları kararları yönetim kurulunda değilde bakanla direkt paylaşarak hareket ediyorlardı.

Önce Başkan Muharrem Usta yönetimle İstanbul kanadıyla daha yakından irtibat sağladı.
Asbaşkan Ahmet Çubukçu bundan rahatsız olsada belli etmedi.
Rahatsızlığını sadece Başkan Usta ile paylaştı.

Transfer komitesi oluşturulması Başkan ve İstanbul kanadının insiyatifinde gerçekleşti.
Scout ekibi başkanın talimatıyla oluşturuldu.
Transferler yapıldı. İlk yarı kötü saha sonuçları yavaş yavaş Başkan Usta ile İstanbul kanadının arasını açtı. Hatta medya Scout ekibi başarısız eleştirileri yapsa da başkan Usta,  “Scout ekibini ben kurdum, profesyonel kulübü yönetiyoruz” demesine rağmen İstanbul kanadından uzaklaşarak Trabzon kanadı ile daha yakından görüşmeye başladı. Teknik sorumlu Ersun Yanal bu arada iki kanadı da idare etme yöntemine gitti. 

Çoğu transferler yine Ersun Yanal’ın da direktifleriyle yapılsa Başkan Usta medyada yada gittiği yerlerde İstanbul kanadındaki (Gençağa Meriç ve Coşkun Bülbül hariç) yöneticileri eleştirmeye hatta göndermelerde bulunmaya başladı.
Kendini sorumlu tutmamaya ‘benim haberim yoktu onlar yaptı’ demeye başlaması Nevzat Aydın, Mehmet Yiğit Alp ve Tuncay Bekiroğlu gibi yöneticilerin kulağına gitmeye başladı. 

Saha sonuçları düzelmeye başlayınca Başkan Usta, kamuoyu gücünü de arkasına alarak İstanbul kanadından tamamen koptu.

İcracı kararları Ali Rıza Egemen, Ahmet Çubukçu gibi isimlerle almaya başladı.
(Zaten aylardır Çubukçu ve Egemen Nevzat Aydın ile görüşmüyorlar. Beşiktaş’ı kutlayan Aydın’a Egemen ‘bak işine Nevzat’ demesi de bunun göstergelerinden biridir.) 

Bardağı taşıran son damla ise Trabzon’da yönetim içinde başkanı bazı konularda eleştiren yöneticilerin Uzunkum Otel’de bir araya gelerek yaptıkları toplantı oldu.
Burada Başkan Usta’nın kendilerine başka dışarda başka konuştuğu belirtilmesi Başkan Muharrem Usta’nın kulağına gitti.

Başkan bundan sonra yeni bir kongre hazırlığına girdi.
Yeni isimler bulmak için kolları sıvadı.
Planı olağanüstü kongre kararı alıp Trabzon kanadıyla birlikte yeni bir liste yapıp Coşkun Bülbül ve Gençağa Meriç haricindeki tüm İstanbul kanadındaki yöneticileri listesine almamayı planlıyor.
Bu plan dahilindeki ilk hamlesini bugünkü krizle yaptı.

“Castillo, Durica, Bero ve Onazi konusunda tüm transferleri ben bitirdim. O günkü transferden sorumlu olan arkadaşlar ise  İbanez, Suk ve Ramil’i almışlardı. Sezon iyice yaklaşınca, baktım olacak gibi değil hemen transfere el atıp adını verdiğim oyuncuların transferlerini bitirdim. “ diyerek scout ekibin başında yer alan başta Nevzat Aydın gibi yöneticileri taraftarın önüne attı.

Nevzat Aydın da,  “Muharrem Usta'nın ego yüklü röportajında anlattıklarının gerçeklerle uzaktan yakından alakası yok. Çok yazık. Canım Trabzonspor'uma zarar vermemek için şu an buna ek olarak söyleyeceğim başka bir şey yok. Ancak zamanı ve yeri geldiğinde her süreci, kararı ve transferi, en etkili mecralarda detaylarıyla paylaşacağımdan emin olabilirsiniz" yorumuyla cevap vermesi krizin ne kadar büyük ve derin olduğunu ortaya koydu.

Nevzat Aydın, başkana verdiği mesajında ‘Muharrem Usta’ yazdı ‘Başkan Muharrem Usta’ yada ‘Başkanımız’ ifadesini kullanmadı bile…
‘Muharrem Usta’ diye hitap ettiği Trabzonspor Başkanı ile uzun süredir görüşmediği böylece ortaya çıktı.
Trabzonspor yönetim kurulu toplantıları olmadığı da su yüzüne çıkmış oldu.

Şimdi büyük ihtimalle olağanüstü kongre sezon sonunda gözüküyor!..

Lakin bundan sonrası içinde herkesin bir planı ortaya çıkacak.
Hatta bu süreçte Celil Hekimoğlu ve Sadri Şener ekibini toplayabilir ve durum değerlendirmesi yapabilirler.

Ayrıca daha önce eski Bakan Faruk Özak Başkan Usta’yı desteklemişti ama Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan hesap sormasını istemesine rağmen Usta hiçbirşey yapmamıştı.
Bakan Özak da bu rahatsızlığını medyada sıkça dile getirmişti.
Yani sürece eski bakan ve Trabzonspor’un efsane kadrosunda yer alan oyunculardan olan kaptan Faruk Özak da dahil olabilir.
Dahası İbrahim Usta da var.
Muharrem Usta’yı destekleyeceği kesin.
Tam anlamıyla Trabzonspor kurmayları sahaya inmediler. 
Şimdilik Trabzonspor sahada zarar görmemesi için baltalar gömüldü.
Ama savaş tamtamları çalmaya başladı.
Büyük fırtına sezon sonu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler