Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu

Trabzonspor ile Fenerbahçe Pazar günü saat 21.45'te Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacaklar. Karşılaşma öncesi Trabzonspor'da moraller yerindeyken Fenerbahçe'de ise Göztepe ve Vardar maçlarında alınan kötü sonuçların telafi isteği var.

Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu

Haber61 spor servisi olarak Trabzonspor'u takip eden kalemlere Fenerbahçe - Trabzonspor karşılaşması öncesi görüşlerini sorduk.  İşte yazarların yorumları;

 

Barış Yurduseven - TRT 

Trabzonspor'u hiç yere, yalan yere üstelikte kendi içinden dolduranları görüyorum bu maç öncesinde.Bu futbol fukaraları sezon öncesinde yakalanan şimdiki özgüveni de böylece yerle bir edeceklerinin farkında değiller.Daha sezon başı, galibiyet çok şey getirir ama olası bir mağlubiyet sadece matematiksel olarak bir şey  kaybettirir.Onun için takımı kimse gaza getirmesin, takım da bunu yutmasın.Her Fenerbahçe maçı öncesi mağlum diğer iki İstanbul dostumuzun!!! dolduruşlarına alışığız ancak kendi içimizdekilerin eklenti yapması boş amaçsız ve zararlı.

Daha da üzücüsü bundan kendilerinin de haberi yok!!!

Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu


Olcay Çakır - Fotomaç Trabzonspor yazarı

Sezon başı sayılabilecek bir dönemde iki önemli takımın lige henüz hazır olmadan kapışıyor olması maç öncesi görüşlerimizi de etkiliyor.Sağlıklı bir yorum yapmak zor.Fenerbahçe ile Trabzonspor'un karşılaşmaları stratejik anlamda ayrı bir önem arz ettiği için, salt teknik, taktik konuşmak eksik kalır.

Net konuşmak zor olsa da, Trabzonspor, Avrupa'da ve Göztepe karşısında izlediğimiz bu Fenerbahçe takımını yenebilir Pazar akşamı ancak, geçmişte psikolojik faktörler, hakem tercihleri sonuca direkt tesir ettiği için;benzer şeylerle karşılaşma ihtimalimizi de dikkate alınca işin rengi tamamen değişiyor.

Trabzonspor Ersun hoca yönetiminde takım olma adına az transferle yola devam ediyor. Eksik bölge takviyesi yapılmadı eleştirileri yükselse de, takım olma hızına olumlu tesir eden bir durum bu.

Aykut hoca ise sistemini oturtma derdinde. Transferlerinin kademeli yapılması, sakatlıklar, takım olmalarını etkiliyor..Her iki takımın lig maçı da başarısız futbolla dikkat çekti.Eleştiri aldılar.İki hazır olmayan takımın teknik adam ve yöneticileri kaybetmeleri halinde işleri zorlaşacak. İbre Trabzonspor'dan yana gibi ama beraberlik iki tarafıda fazla yormaz, üzmez gibi.

Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu

Cevat Kol - Spor Yazarı

Bu tür ezeli müsabakaların havası, heyecanı çok farklıdır. Oyuncuların motivasyonu kolaydır. Sezonun ilk derbisi. Trabzonspor ilk maçını kazanmış, Fenerbahçe bir puan almış. Trabzonspor moralli. Hakem faktörü öne çıkmazsa Trabzonspor puansız dönmez. 

Trabzonsporlu oyuncular Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları maçını göz önüne alırsa hayal kırıklığı yaşarlar

Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu

Celal Kadıoğlu - Spor Yazarı


Duygusal bağlarla gerçekçi olmak gerekirse; Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi mağlup edebilmesi için sakin ve kendi oyununu oynayan bir futbol mantalitesi ile sahaya çıkması gerekiyor. Rakip futbcuların tahrik ve baskıları karşısında sakin kalmayı başaran bir Trabzonspor'un sahadan galibiyetle ayrılmaması için hiçbir neden yok. Bu arada Fenerbahçe'nin Vardar karşısında aldığı yenilgi kimseyi yanıltmasın. Trabzonspor karşısına ekstra motivasyon ile çıkacakları kesin. Uzun zamandır Trabzonspor'un Kadıköy'de kazanamaması Fenerbahçe'de bir rahatlık Trabzonspor'da ise bir baskı oluşturabilir izlenimi tabiki herkeste oluşabilir ama bunu kırmak Trabzonsporun elinde. İnanmış ve sahada ne yapması gerektiğini ve bunu futboluna yansıtabilen Trabzonspor Kadıköy istatistiklerini ters çevirebilir.
 
Kâğıt üstünde Fenerbahçe favori görülse de Burak, Onur, Olcay ve Ersun Yanal'ın motive edeceği Trabzonspor deplasmandan istediği skoru alabilir. Neden olmasın demeyeceğim, çünkü bu sürpriz olmaz. Asıl hem futbol hem de takım olarak çok üst düzey görmediğim bir Fenerbahçe karşısında inanmış, kenetlenmiş ve oyun bütünlüğü olarak rakibinden daha iyi durumda görünen bir Trabzonspor'un kaybetmesi daha büyük sürpriz olur.

Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu

Tuncay Lakot - Haber61


Trabzonspor hafta sonu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye konuk olacak. Maç ligin kaderini belirlemeyecek bir maç olacak ama Trabzonspor açısından hem dış sahada kazanma alışkanlığını sürdürmek hem de Fenerbahçe deplasmanı kabusunu sona erdirmek açısından büyük öneme sahip. Trabzonspor taraftarları özellikle Fenerbahçe’nin Vardar karşısında oynadığı maçın ardından bu maçtan Trabzonspor’un maçı kazanacağı görüşünde birleşirken derbi maçlarının havasını da skorunu da kestirmek zordur.

Trabzonspor ligde oynadığı ilk maçta zaman zaman iyi işler yapsa da maçın geneline bakıldığında iyi bir futbol ortaya koyduğunu söylemek güç. Bana göre bu maçta bu maçta ki Trabzonspor adına en belirleyici faktör orta saha etkinliğinin nasıl olacağı. Okay Kucka ikilisinin Konya maçındaki uyumu kafalarda soru işareti bırakırken Fenerbahçe maçında bu ikilinin nasıl bir futbol ortaya koyacağı Trabzonspor açısından büyük önem arz ediyor.

İki takım savunma zaaflarını henüz ortadan kaldırmış değil hal böyle iken Burak Yılmaz Trabzonspor açısından ikinci öne çıkan faktör olacak.

Hakemle didişmeyen sahada soğuk kanlılığını koruyan takım sahadan istediğini alacak bir maç bizleri bekliyor. 

Karşılaşmayı Ali Palabıyık’ın yönetecek olması Trabzonspor taraftarlarında endişeye neden olurken Fenerbahçe Palabıyık ile 6 maçtır yenilmemesi, Trabzonspor’un ise Palabıyık’ın yönettiği 6 maçtan galip gelememesi de bir başka detay.

Trabzonspor yazarlarından derbi yorumu


Okan Çıtlak - Haber61

Sabır, bu sezon Trabzonspor taraftarlarının bolca duyduğu bir kelime ancak özellikle bu hafta oynanacak Fenerbahçe maçının oyun taktik tahtasına yazılması gereken bir kelime. Rakip takım taraftarının kendi takımlarına olan destekten daha fazla Trabzonspor antipatisi ile tribünleri dolduracağını düşünürsek, farklı bir baskı bekliyor bordo mavilileri. 

İlk hafta alınan galibiyete karşılık Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi ve UEFA Avrupa Ligi'nde almış olduğu Vardar mağlubiyeti bordo mavili taraftarları galibiyet adına heyecanladırsa da bu tip maçlarda hiç bir şey kağıt üzerine yazıldığı gibi gelişmez. Trabzonspor teknik ekip ve futbolcularının farklı bir ciddiyet ile hazırlanmaları gereken ve rakibin durumuna bakmaksızın kendi oyunlarını sahaya koymalarından sonra puan veya puanlar sürpriz olmaz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler