Trabzonspor'un yeni transferi John Mikel Obi kimdir?

Trabzonspor Nijeryalı oyuncu John Mikel Obi ile anlaştı. Peki John Mikel Obi kimdir? İşte detaylar.

Trabzonspor'un yeni transferi John Mikel Obi kimdir?

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Nijeryalı oyuncu John Mikel Obi ile anlaştığını duyurdu. Şimdi ise herkes John Mikel Obi'nin kim olduğunu merak ediyor? Ayrıtılar haberimizde...

Trabzonspor Nijerya Milli takımı kaptanı 32 yaşındaki John Mikel Obi ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2+1 yıllık anlaşma sağladı. 

John Mikel Obi, 1987 yılında Nijerya'nın Jos kentinde dünyaya geldi. Sağ ayaklı ve 1,88 boyundaki futbolcu ön libero olarak görev yaparken orta saha ve on numara pozisyonlarında da oynayabiliyor. Ülkesinde Plateau United takımında keşfedilen John Obi Mikel, Norveç'in Lyn kulübünün kadrosunda katıldıktan kısa süre sonra 2006 yılında tam 20 milyon Euro bonservis bedeliyle Chelsea'ye transfer oldu. 11 yıl boyunca Chelsea'nin başarısı için ter döken Nijeryalı futbolcu, 2019 kışında Çin'in TJ Teda takımına transfer oldu. Mikel'in Çin macerası kısa sürdü. 2019 yılında İngiltere'ye geri dönerek Middlesbrough ile sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon Middlesbrough formasıyla 19 maçta forma giyen oyuncu 1 gol atma başarısı gösterirken bin 662 dakika sahada kaldı. Obi bu sürede sadece 1 sarı kart gördü. Nijerya Milli takımının kaptanlığını yağan Obi, Bordo mavili takımın futbolcusu Ogenyi Onazi’ninde yakın arkadaşıdır.

Nijeryalı Obi Mikel, bir dönem babasının kaçırılma olayları ile gündem olmuştu.

Trabzonspor'un yeni transferi John Mikel Obi kimdir?

Onazi'den Obi paylaşımı 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor