Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turunda rakibi belli oluyor. İşte Trabzonspor'un muhtemel rakipleri...

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

HABER61 - SPOR SERVİSİ

2019-2020 UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Öleme Turundan katılacak olan Trabzonspor'da yarın çekilecek kura öncesinde muhtemel rakipler kesinleşmeye başladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 3. Ön Eleme Turu kuraları ne zaman çekilecek? Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri kimler? Trabzonspor'un rakipleri hakkında detaylı bilgiler haberimizde...

Kura çekimi ne zaman ve saat kaçta?

Trabzonspor'un yanı sıra 2. öneleme turunu geçmesi halinde Evkur Yeni Malatyaspor'un da rakiplerinin belli olacağı kura çekimi bugün saat 15:00'da gerçekleştirilecek.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

SPARTA PRAG (ÇEK CUMHURİYETİ)

Çek Cumhuriyeti'nin en başarılı kulüplerinden biri olan Sparta Prag, ikinci haftası oynanan Çek Ligi'nde bir galibiyet ve bir mağlubiyetle 9. sırada yer alıyor. Liglerinin başlaması sebebiyle karşılacağı rakiplere karşı daha hazır olarak avantaj yaratan Sparta Prag'da Gabonlu orta saha oyuncusu Kanga, takımın genç yıldızlarından 16 yaşındaki santrafor Adam Hlozek ve deneyimli kalecisi Nita dikkat çekiyor.

Geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Semih Kaya'da bu sezon kulübe geri dönerken, FK Jablonec'den transfer edilen orta saha Travnik, Malmö'den transfer edilen sağ bek Vindehim bu sezonun Çek takımı adına dikkat çeken transferleri olarak görülüyor.

26,2 yaş ortalamasına sahip Prag, 39,1 Milyon Euro'luk kadro değerine sahip...

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

AEK ATİNA

Trabzonspor'un rakiplerinden biri de Yunanistan temsilcisi AEK Atina!

Gelecek sezonunun hazırlıklarını sürdüren AEK takımı şuana kadar oynadığı iki hazırlık maçında bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

Yunanistan Ligi'nin önemli takımları arasında yer alan AEK Atina'da forvet Livaja, Yunan 10 numara Mantolas ve genç yıldızları Galanopoulos takımın dikkat çeken oyuncularından oldular.

Bu sezon 10 oyuncusu ile yollarını ayıran Yunan ekibi, yalnızca Alanyaspor'a gönderdiği forvet oyuncusu Bakasetas'dan 700 bin Euro gelir elde edebildi. Transferde fazla harcama yapmayan kulüp yalnızca Roma'dan transfer ettiği sağ kanat Daniele Verde'ye 1 Milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Özellikle Sporrting'den kiralığı orta saha Geraldes ve Anderletch'ten kiralanan Vranjes transferleri ise sezonun dikkat çeken transferleri arasında gösteriliyor.

25,4 yaş ortalamasına sahip kadronun değeri ise 42,7 Milyon Euro...

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

ESPANYOL - STJARNAN

Trabzonspor'un muhtemel rakiplerinden bazıları da oynanacak maçlar sonucunda galip gelen takımlar olacak. Onlardan biri de İspanyol kulübü Espanyol ile İzlanda kulübü Stjarnan...

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçını 25.07.2019'da ikinci maçını da 01.08.2019'da oynayacak olan takımlardan galip gelen bir üst tura çıkmaya hak kazanacak.

Eşleşmenin favorisi olan Espanyol, bir dönem Yusuf Yazıcı'ya olan ilgileniyor iddiasıyla Türk basınında konuşulmuştu. Geçen sezonu 53 puanla 7. sırada bitiren Espanyol, Trabzonspor'un muhtemel rakipleri arasındaki en güçlü takım.

30 Milyon Euro değere sahip ön libero Marc Roka, 28 Milyon Euro'luk forvet Iglesias, 14 Milyon Euro'luk orta saha Darder ile toplamda 156,45 Milyon Euro kadro değerine sahip Espanyol, kadrosunun Vargas, Espinosa gibi isimlerle güçlendirdi.

Yaş ortalaması 27,0 olan kulüp maçlarını 40.500 kişilik RCDE Stadı'nda oynuyor.

Stjarnan 13. haftası oynanan İzlanda liginde turnuvanın sürpriz takımlarından biri...

Geçen sezon 2. eleme turunda toplamda 7-0'lık sonuçla Kopenhag'a , geçen sezon 1. ön eleme turunda Shamrock'a, 2015-16 yılında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Celtic'e 2014 yılında toplamda 9-0'lık sonuçla Inter'e elenen Stjarnan'ın Avrupa Kupaları'nda tarihi bir başarısı bulunmuyor.

Garðabær kentinin üç takımında biri olan Stjarnan, 2,30 Milyon Euro'luk kadro değeri ile turnuvanın mütevazi takımları arasında yer alıyor. Kariyerinde 2014 yılında kazandığı İzlanda Ligi şampiyonluğu, 2018 yılında İzlanda Kupası'nın dışında herhangi bir başarısı olmayan ve ligin ortalama takımlarından biri olan Stjarnan buna karşılık İzlanda Milli Takımının oyuncularından Baldur Sigurdsson ve Hilmar Árni Halldórsson'u kadrosunda bulunduruyor.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

DOMZALE - MALMÖ

İlk maçın 25 Temmuz'da ikinci maçın 1 Ağustos'ta oynanacağı maçın galibi UEFA Avrupa Ligi'nin 3. Turuna yükselecek.

Slovenya takımı olan Domzale 8 Milyon Euro kadro değeri ile Stjarnan gibi turnuvanın mütevazi ekiplerinden biri... 23,8 yaş ortalaması ile genç bir takım hüvviyetinde olan Domzale'de 20 yaşındaki orta saha Adam Gnezda Cerin, sağ bek Matija Rom takımın geleceği adına önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

2. haftası oynanan Slovenya Ligi'nde 1 puanla 9. sırada bulunan Domzale, 1. lige çıktıları 2006 yılından beri iki kez lig şampiyonluğu iki kez de kupa şampiyonluğu kazanmıştır.

UEFA Avrupa Ligi elemelerinde daha önce 2005 yılında Stuttgart, 2007 yılında H. Tel Aviv, 2016 yılında West Ham gibi kulüpleri kendi evinde yenmeyi başaran Domzale, rakiplerini elemeyi başaramamıştı.

Domzale daha önce Avrupa Ligi gruplarına katılamamıştır.

Oyuncu yetiştirme felsefesi ile dünya futboluna da örnek olan ve İsveç Ligi'nin önemli kulüplerinden olan Malmö, şimdilerde bu felsefeden uzaklaşsada ligde tecrübeli kadrosu ile rakiplerine kök söktürdüğü söylenebilir.

20 kez müzesine götürdüğü İsveç Ligi şampiyonluk kupasını en son iki yıl önce kazanan Malmö geçen sene UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı müzesine götüren Chelsea'ye elenmişlerdi.

Takımın kalesini eski Gençlerbirliği kalecisi Johan Dahlin korurken, İsveç milli takımının önemli oyuncularından kaptan forveti Markus Rosenberg isimleri dikkat çekiyor.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

BUDUCNOST PODGORİCA - ZORYA

Turnuvanın zayıf eşleşmelerinden biri de Buducnost Podgorica - Zorya eşleşmesi oldu.

Karadağ takımı olan Podgorica, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. Ön Eleme Turu'ndan öteye geçemezken daha önceleri elemlerde Deportivo ve Genk'e karşı alınan galibiyetler tarihlerinin en önemli galibiyetleri olmuştur.

Maçlarını 17.000 kişilik Pod Goricam Stadı'nda oynayan Karadağ ekibinde bir dönem Akhisarspor'da da forma giyen Petar Grbic yer alıyor.

Bir dönem Fenerbahçe ile de aynı grupta bulunan Ukrayna takımlarından Zorya Luhansk turnvanın sürpriz yaratabilecek takımlarından biri.

Takımın kadrosunda Bir dönem adı Trabzonspor ile anılan Zorya'nın genç kalecilerinden Luiz Felipe, eski Shaktar Donetsk'li kaleci Mykyta Shevchenko, kanat oyuncusu Artem Hromov gibi önemli isimler dikkat çekse de bir dönem Fenerbahçe'de kiralık oynayan Karavayev'in gidişi takımda eksiklik yaratıyor.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda rakibi belli oluyor! İşte muhtemel rakipler ve hakkında detaylar!

ARSENAL TULA - NEFÇİ

İlk maçın 25 Temmuz'da ikinci maçın 1 Ağustos'ta oynanacağı Arsenal Tula - Nefçi Bakü eşleşmesinin galibi 3. tura yükselecek.
Rus ekiplerinden Arsenal Tula, 4 yıldır bulunduğu 1. Lig'de herhangi bir başarı sağlayamamış, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Kupalarında ise bu yılki 2. ön eleme turunda yarışacak olması en büyük başarısıdır.

30 Milyon Euro'luk kadrosu ile ligde dikkat çeken Arsenal'de, stoper Maksim Belyaev, eski Eskişehirsporlu Goran Causic, Sergey Tkachev gibi isimler dikkat çekmektedir.

Azerbaycan futbolunun önemli takımlarından Neftçi Bakü, başkent takımıdır. Maçlarını 11.400 kişilik Bakcell Arena'da oynayan Neftçi'nin kadrosunda forvet Bagaliy Dabo, Steeven Joseph-Monrose ve takım kaptanlarından Emin Makhmudov gibi isimler dikkat çekmektedir.

10,6 kadro değeri ile Nefçi Bakü, turnuvanın mütevazi takımları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor