Trabzonspor taraftarından Erik Sviatchenko harekatı! Erik Sviatchenko kimdir?

Trabzonspor ile adı anılan futbolculardan Erik Sviatchenko için taraftarlar sosyal medyada harekat başlattı. Erik Sviatchenko kimdir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

Trabzonspor taraftarından Erik Sviatchenko harekatı! Erik Sviatchenko kimdir?

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor stoper transferi için çalışmalarını sürdürürken gündemdeki isimlerden biri de Erik Sviatchenko oldu.

Danimarka ekibi Midtjylland'ın kaptanı olan 28 yaşındaki stoper için bordo mavili taraftarlar sosyal medyadan harekete geçti. Birlikte hareket eden taraftarlar Twitter'da Sviatchenko'ya yüzlerce "Trabzonspor'a gel" mesajları gönderdi. Kısa süre içerisinde "Come to Trabzonspor" etiketi Türkiye'de gündem konuları arasına girdi.

Erik Sviatchenko kimdir?

Ukrayna asıllı Danimarkalı futbolcuya baskı yapan Trabzonsporlu taraftarlar bir an önce bu transferin bitmesini istedi.

Erik Sviatchenko kimdir?

Erik Sviatchenko kimdir?

4 Ekim 1991'de Danimarka'nın Viborg kentinde dünyaya gelen Sviatchenko aslen Ukraynalı. 1.85 boyundaki stoper,  Viborg'da  yetiştikten sonra 2006'da FC Midtjylland altyapısına transfer oldu. 2010 yılında A takıma yükselen Sviatchenko 6 yıl takımda kaldıktan sonra İskoç devi Celtic'e  2.5 Milyon Euro'ya transfer oldu. 2 yıl burada kalan 28 yaşındaki futbolcu 208'de kiralık olarak eski kulübü  Midtjylland'a döndü. Ardından da 1.14 Milyon Euro'ya bonserivisi alındı.

Takımında kaptan olarak forma giyen başarılı futbolcu Danimarka milli takımının alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra 5 kez de A Milli oldu.

Takımındaki istikrarıyla dikkat çeken Sviatchenko bugüne dek 283 maçta forma giydi 22 kez ağları havalandırdı 21 kez de asist yaptı. Kariyeri boyunca toplamda 5 kez kırmızı kart gördü.

Trabzonspor taraftarından Erik Sviatchenko harekatı! Erik Sviatchenko kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor