Trabzonspor Savunma Hattında Alarm Veriyor: 9 Maçta da Kale Kapanmadı
Bordo-mavili ekip, bu sezon hem Süper Lig hem de Avrupa kupalarında toplam 9 zorlu müsabakaya çıktı. Trabzonspor, genç file bekçisi Uğurcan Çakır’ın kalesinde devleştiği ve kritik kurtarışlara imza attığı maçlarda dahi skor avantajını korumakta zorlandı. Başarılı eldivenin performansına rağmen savunma kurgusundaki boşluklar, kalenin gole kapatılmasına engel oldu.
Hem Ligde Hem Avrupa’da Kayıp
Süper Lig serüvenine Kasımpaşa karşısında aldığı 1-1’lik beraberlikle başlayan Trabzonspor, Yeni Malatyaspor’u 2-1 yense de kalesini savunamadı. Ardından gelen Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçları da karşılıklı gollerle puan kaybına sahne oldu. Avrupa arenasında ise Sparta Prag ve AEK eşleşmelerinde tur atlanmasına rağmen her iki maçta da ağlar sarsıldı. Gruplardaki ilk sınav olan Getafe deplasmanı ise 1-0’lık mağlubiyetle sonuçlandı.
İstatistikler Savunma Zafiyetini Doğruluyor
Karadeniz ekibi, geride kalan bu 9 resmi karşılaşmada rakip fileleri 13 kez havalandırmayı başararak hücumda etkili bir görüntü sergiledi. Ancak aynı süreçte kalesinde gördüğü 12 gol, defansif anlamda yaşanan sıkıntıyı rakamlara yansıttı. Teknik heyetin, ligin ilerleyen haftaları öncesinde savunma kurgusu üzerinde özel çalışma yapması bekleniyor.