Trabzonspor Ankaragücü maçı saat kaçta hangi kanalda?

Trabzonspor, Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor Ankaragücü maçı saat kaçta hangi kanalda? İşte detaylar...

Trabzonspor Ankaragücü maçı saat kaçta hangi kanalda?

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 33. Haftasında sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak. Trabzonspor Ankaragücü maçı saat kaçta hangi kanalda? Bütün ayrıntılar haberimizde...

Bugün (08.05.2023 Pazartesi) Akyazı Stadında oynanacak karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve İbrahim Bozbey yapacak. Müsabakanın 4. Hakemi ise Kutluhan bilgiç olacak. Saat 20:00’de başlayacak karşılaşma Bein Sports 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

Trabzonspor Ankaragücü maçı saat kaçta hangi kanalda?

Karşılaşmayı Haber61 Canlı Anlatım sistemiyle anbean takip edebilir, maç öncesi stat önünden, maç sonu stat önü ve karma alandan Haber61 TV’den yapılacak canlı yayınlarla müsabakanın nabzını tutabilirsiniz. 

HABER61 TV’Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN! 

MUHTEMEL 11’LER

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Hüseyin, Eren, Doğucan, Hamsik, Visca, Abdülkadir Ömür, Markovic, Maxi Gomez

Ankaragücü: Gökhan, Arda, Atakan, Mujakic, Kitsiou, Diack, Taylan, Hanousek, Zahid, Chatzigiovannis, Ali Sowe

Trabzonspor ile Ankaragücü bugüne kadar 85 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 41 kez Trabzonspor, 21 kez Ankaragücü kazandı. 23 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzon’da oynanan 42 karşılaşmada 25 kez Trabzonspor, 5 kez Ankaragücü kazandı. 12 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. 

Trabzonspor ile Ankaragücü en son Türkiye Kupasında 04.04.2023 tarihinde Ankara’da karşılaştı. Müsabaka 3-1 Ankaragücü’nün üstünlüğü ile sona erdi. Trabzonspor son maçında deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup olurken Ankaragücü deplasmanda Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu. 

Trabzonspor'un evindeki Süper Lig maçlarında Ankaragücü'den (25) daha fazla mağlup ettiği tek rakibi Bursaspor (27). Başkent ekibini ağırladığı son sekiz maçı kaybetmeyen bordo-mavililer (5G 3B), son yenilgisini Mart 2007'de yaşadı (0-1).

Trabzonspor ile oynadığı son 11 Süper Lig maçını kazanamayan ve rakibi karşısındaki en uzun galibiyet hasretini yaşayan Ankaragücü (4B 7M), en üst ligde sadece dört takım karşısında üst üste 12+ mücadelede puan kaybetti (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray & Sivasspor).

Sezonun ilk yarısında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Ankaragücü, 2006/07'den (1G 1B) bu yana ilk kez rakibinden bir Süper Lig sezonundaki iki karşılaşmada da puan almayı hedefliyor.

Evindeki son iki Süper Lig maçını kazanamayan Trabzonspor (1B 1M), bu sezon taraftarı önünde üç karşılaşmalık galibiyet hasreti yaşamadı. Bu dönemde kalesinde dört gol gören bordo-mavililer, daha önceki 10 karşılaşmada rakiplerine toplam beş gol şansı tanımıştı.

Süper Lig'de son şampiyon unvanına sahip takımlara konuk olduğu son 14 maçı kazanamayan Ankaragücü (3B 11M), bu şekildeki son galibiyetini 2000/01'de Galatasaray'dan aldı (2-1).

Süper Lig'deki son beş maçını kazanamayan Trabzonspor (1B 4M), daha uzun bir galibiyet hasretini en son Aralık 2017-Şubat 2018 arasındaki dönemde Rıza Çalımbay yönetiminde yaşadı (6 maç). Sezona son şampiyon apoletiyle giren takımlar arasında daha uzun bir galibiyet hasreti yaşayan son ekip ise İstanbul Başakşehir (Ocak-Mart 2021 arasında 10 maç).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla organize atak yapan takım olan Trabzonspor (75), bu şekilde sadece iki gol atabildi. Şu ana kadar Ankaragücü'den (1) daha az organize atak golü yiyen sadece iki ekip bulunuyor: Alanyaspor & Konyaspor (0).

Trabzonspor'un iç sahada attığı son Süper Lig golünün sahibi olan Enis Bardhi (vs Kayserispor), sezonun ilk yarısında Ankaragücü karşısında takımının tek golünü atan isimdi (1-1; Kasım 2022). Makedon oyuncu, en üst lig kariyerinde en son 2016/17'de bir rakibinin ağlarını aynı sezondaki iki lig karşılaşmasında havalandırdı (vs Budapest Vasas; Makedonya Ligi).

Ankaragücü'nün Süper Lig deplasmanlarında attığı son üç golde de payı bulunan Ali Sowe (2 gol & 1 asist), Joseph Martin Paintsil'den (4; Nisan-Mayıs 2021) bu yana başkent ekibi adına 4+ gollük seri yakalayan ilk isim olmayı hedefliyor.

Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın Süper Lig kariyerinde deplasmanda yenemediği takımlar arasında Trabzonspor'dan (1B 6M) daha fazla konuk olduğu bir rakibi bulunmuyor.

Haber61 – Haber Servisi – Emrah Paça - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler