TFF Yönetim Kurulu üyesi Hacıkerimoğlu: Limitlerin artması kulüplerin önünü kapatır

TFF Fedarasyon temsilcisi Mustafa Hacıkerimoğlu Haber61’e özel açıklamalar yaptı.

TFF Yönetim Kurulu üyesi Hacıkerimoğlu: Limitlerin artması kulüplerin önünü kapatır

Haber61 - Spor Servisi

2020 – 2021 sezonunun ilk derbisinde Trabzonspor Beşiktaş’ı ağırlıyor. Haber61 Tv karşılaşma öncesi tüm gelişmeleri canlı yayında izleyicilerine aktardı.

Haber61TV canlı yayınına katılan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Hacıkerimoğlu, kulüplerin harcama limitlretinin artırılmasını doğru bulmadığını belkirtip, “Yaşamaları için belirli sınırlarda kalmaları lazım” ifadelerini kullandı. Hacıkerimoğlu ayrıca rezerv ligi isteyen kulüplerden sadece 3’ünün başvuru yapmasını da manidar bulduğunu nsöyledi.

Yeni sezonda hakem hatalarının az tartışılmasını umut ettiğini belirtip “Öncelikle yeni sezonda her şey inşallah yeni ve iyi olur. Geçmişteki tartışmalardan uzak, şeffaf, hakem hatalarının az tartışıldığı bir sezon olur. Bir taraftan kovid süreci, ekonomik koşullar var. Kulüpler zor durum da. Bütün kulüplerimize başarılar diliyorum bekleyeceğiz göreceğiz. “ dedi.

Harcama limitlerinin artırılmasına karşı olduğunu belirten Hacıkerimoğlu “Ben harcama limitlerinin artmasının kulüplerin önlerinin açılmasına değil daha çok kapanmasına neden olacağını düşünüyorum. Sonuçta kulüplerin borçları ödeme zorluğu ortada. Bunları aslında daha az para harcayarak ayakta tutabilirsin. Bence Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuda asli görevini yapmalı. Milletin malı olan bu kulüpleri ayakta tutacak uygulamaları hem üretmeli hem de uygulamalı. Aksi halde futbolun geldiği durum, ekonomik koşullar, yayıncı kuruluş işle şuan anlaşılamıyor, Yayıncı kuruluşun rakamları ile Federasyonun ve Kulüpler birliği arasında fark oluştu. Dolayısıyla taraftar yok, sponsor bulma zorluğu var çünkü stadda taraftar yok, ekonomik zorlukları düşündüğümüz zaman bunun üzerine yük olarak binmiş. Bence harcama limitlerini hiçbir zaman artırmamak gerekir. Hayatlarını kurtarana karan belli limitte belirli kurallar içinde tutup yaşamalarını sağlamak lazım. Onun için vergi SSk gibi borçları bu yıldan değil gelecek yıldan sayacak olmalarından artacak olan bir limit konuşuluyor. Ben onu doğru bulmuyorum. Hükümet böyle bir karar vermiş. Kulüpler bir nefes almak istiyor. Reel olarak baktığın da borcun azalmadığında sen rahatlayamazsın. Bence limit açmayı değil var olan limitlerde yaşamaları lazım. Kendileri için de hayırlısı o, Türk futbolu içinde hayırlısı o. Bu sene geçen seneye göre hesapları yapmak da zor artık. Ne gelirin var onu bile bilmiyorsun. Takım sayısı arttı, maç sayısı arttı, kulüplerin maç başı futbolcularla anlaşmaları var, daha fazla deplasmana gitmesi, bunun giderlerini geçen yıla göre daha da artıracaktır. Bunu da düşünmek zorunda kulüpler. Maç sayısının artmasıyla Allah göstermesin sakatlıklar nedeniyle alternatif futbolcuyu kadrosunda tutma zorluğu gibi bir sürü olumsuzluklar var. Bir kulüp bunları bilip ona göre pozisyon almalı. “ ifadelerini kullandı.

Rezerv lig konusunda da eleştiriler yapan Hacıkerimoğlu, sadece 3 kulübün başvuru yapmasını da manidar bulduğunu söyledi “TFF ve kulüpler birliği arasında yapılan toplantılarda çok daha fazla kulüp rezerv lig isterken sadece 3 kulüp başvurdu. Bu bana çok manidar geldi. Herkes kendi kulübündeki var olan finansal durum, kadrosu, beklenti. Ama rezerv lig meselesine kulüp olarak değil de şöyle bakılması lazım. Biz Türk futbolcusunu yetiştirip ihraç etmeli miyiz? Eğer biz futbolcu yetiştirip ihraç edeceksek, alt yapısında tutacak bir ligleri, bir sistemleri olmalı ki orada top oynasın, ihtiyaç halinde a takıma çıkabilsin. Yabancı sınırı bu sezon uygulanmadı ama seneye uygulanmaya başlayacak, bundan kaynaklanan nedenle kulüplerin bir hazırlığı olmalı. Onlar futbol ailesine katılacak yoksa 11 yabancı ile oynarsın, ligin ismi tartışılır. “

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler