Suat Şen: “Trabzonspor yönetiminin en büyük eksisi Sturridge transferi”

Suat Şen Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Suat Şen: “Trabzonspor yönetiminin en büyük eksisi Sturridge transferi”

Haber61 – Haber Servisi - Trabzonspor eski Yöneticilerinden Suat Şen, Trabzonspor’un son durumu ile ilgili olarak Haber61’e değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor’un geçen seneden beri ciddi bir başarı yakaladığını vurgulayan Şen, takımın zirve yarışı içinde olduğunu ve bu durumun Trabzonspor için iyi olduğunu söyledi.

Trabzonspor yönetiminin en büyük eksisinin Sturridge transferi olduğuna değinen Suat Şen, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“TRABZONSPOR ZİRVE YARIŞININ İÇİNDEDİR”

Trabzonspor’a 2 veya 3 taraftan bakmak lazım. Önce şuanda Türkiye’de ki futbolun genelinde bir gerileme var. Yani sahada oynanan futbolun kalitesinde alınan sonuçlara baktığımızda özellikle büyük kulüplerin yaşadığı mali sıkıntılara bağlı olarak ciddi bir erozyon var. Bu erozyonu da Trabzonspor fırsata çevirerek saha sonuçlarında geçen seneden beri ciddi başarı sağlamıştır, bu alkışlanacak bir taraftır. Trabzonspor zirve yarışının içindedir ve takipte de değildir tamamen onu domine edecek durumdadır. Trabzonspor bu açıdan baktığımızda olumludur. 

“UMARIM PLANLARINI YAPMIŞLARDIR”

Trabzonspor’un takımından ziyade Trabzonspor’un kulübü vardır. Kulüp tarafından da bakmak lazım. Trabzonspor’un aşırı bir borç stoku vardır. Bu borç stokunda biraz bu yönetim birazda siyasetin yardımıyla bir yapılandırmaya gitmiştir. Bu yapılandırma sonucundaki net rakamlar ortaya çıkmamıştır ama Trabzonspor önümüzdeki 2 yıldan sonra ciddi bir borç stoku ödemesi işine girecektir. Umarım bu günkü yönetim 2 yıl sonraki başlayacak olan ödemeler ile ilgili çalışmalarını, tedbirlerini, planlarını, programlarını yapmışlardır ve şuan ki sahada güzel işlerin oluşmasına maili açıdan da bazı başarılar da eklerler diye umuyorum.

“PLANLAMA BİRAZ AKSADI”

Bir tarafı daha var Trabzonspor’un. Trabzonspor son anda imkansızlıklardan kaynaklanan bir alt yapı mecburiyetine döndü ve bu alt yapı mecburiyetinde bu Trabzonspor’un kendi genetik karakterinde olan bir şeydi, kendi oyuncuları ile hikaye yazmak. Bu konuya Trabzonspor biraz plansız programsız atladığını düşünüyorum. Alt yapıdan oyuncuların kazandırılmasında, bunların Trabzonspor’un ilk 11’inde, kadrosunda, belli bir düzeyde bulundurulmasında orta ve uzun vade plan gerektiğini düşünüyorum. Bu planlamanın da biraz aksadığını düşünüyorum. Dışarıdan gözlemim budur umarım yanılıyorumdur. Eğer bu planlamada doğru yapılırsa, oyuncu katılımındaki kalitesi, niteliği sayısından önemlidir Trabzonspor için. Nitelikli oyuncuları inşallah bulur ve daha düşük maliyetlerde kadrosunda bulundurur.

“BU YÖNETİMİN EN BÜYÜK BAŞARISIZLIĞI STURRİDGE TRANSFERİDİR”

Bu yönetimin en büyük başarısızlığı Sturridge transferidir. Bence Sturridge transferini bu yönetim bilerek ve isteyerek, karar vererek yapmamıştır. Belli odaklardan etkilenerek bu transferin yapıldığını düşünüyorum. Çünkü bu kadar parasızlık çeken, bu kadar mali sıkıntıları olan yönetimin hiçbir randıman alamayacağını bile bile, bir oyuncuya bu kadar para ödemiş olması ve bunu sahada da görememiş olmamız, bu yönetimin zaten en büyük eksisidir. 

“’ANTRENÖRLÜĞÜ ZAYIFTIR’ DEMEMİZ YANLIŞ OLUR”

Şimdi kenardaki yönetimin, teknik kadronun oyuna müdahalelerinde yanlışlıkları var mı, yok mu, bunu bu taraftan söylememiz çok doğru olmaz. Başımızda bir antrenörümüz var. TFF’nin bütün lisanslarına sahip. Bütün sertifikaları teknik direktör yapmak için yeterlidir. Dolayısıyla bizim bu diplomalara sahip bir kişinin ‘antrenörlüğü zayıftır’ dememiz yanlış olur. Fakat biz taraftarlar olarak şu yönden bakıyoruz, bu bakışımızı da bence biraz değiştirmemiz lazım. Biz sahada işler olduktan sonra yorum yapıyoruz. Yani oyuncu değişiklikleri, hamleler veya ilk 11’ler, o oyunun akışına göre sonuç oluyor, sonuçlandıktan sonra biz yorum yapıyoruz. Ama antrenör teknik kadro o sonuçlanmadan, gerçekleşmeden karar alıyorlar. O yüzden onların aldıkları kararlara saygı duymak gerek. Bu tür eleştiriler bence sezon bittiği zaman toplu halde değerlendirme yapılmalıdır. Yoksa bir maç için veya iki maç için, ‘hocalarımız oyunu yanlış okudu, yanlış 11 sürdü’ demeyi ben çok doğru bulmuyorum. Yaşandıktan sonra her şeyi konuşuyoruz, bence bu çok sağlıklı bir değerlendirme değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor