Rıza Çalımbay: "Sadece 6 maçı düşünüyorum"

Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: "Sadece 6 maçı düşünüyorum"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.


Rıza Çalımbay şunları söyledi;

Yeni bir yönetimimiz geldi. Ben bundan öncede söylediğim gibi bu kongrenin Trabzon’a iyi geleceğine iyi şeylerin yapılacağına inanıyorum. Başarılar diliyorum. Daha önce burada görev yapmış insanlar far. Başkan zaten sporun içinden gelen bir isim. Mutlaka Trabzonspor’a çok büyük faydaları olacaktır.
 
Kayserispor maçının ilk yarısında istediğimiz bir oyun olmadı. Ama ikinci yarıda iyi bir sonuç aldık yaptığımız değişiklikler ve oyun anlayışı ile. Osmanlı maçı var. Bu çok önemli bir maç. Osmanlı açısından da önemli bir maç. Bunun farkındayız. Biz takım olarak çok iyi şekilde mücadele etmezsek istediğimizi alamayız. Onların izlediğimiz maçlarında çok iyi mücadele etiklerini gördük. Kayseri maçının ikinci yarısı gibi oynayıp hatta üzerine çıkarak istediğimizi almamız gerekiyor.
 
Benim kendi yapım olsun öyle bir şeye zaten izin vermeyiz. Burak zaten o karakterde biri değil. Kendisi buna üzülür. Uğur'un bir problemi çıktı maçtan önce oynatmadık. Kayserispor takımının karşısına iki tane Okay ve Uğur gibi çıkacağımıza çabuk bir oyuncu gerekiyordu. Biz bu maçta öyle düşündük. Uğur’u hazır görmedim ve Mustafa’ya git dedim. O ara Burak geldi ve bir an önce oyuncu almamız gerekiyor dedim. Uğur’a oynayabilir misin dedim. Oynarım dedi. Bizde gir dedik. Biz öyle çok oyuncu değiştirdik. Bu anlık değişen bir şey. Bir kere öyle bir şeyi ne ben yaparım ne de Burak o olmasın bu olsun der. Bir strateji belirliyoruz. Ona göre kadro çıkarırız. Yardımcılarımın fikrini muhakkak alırım ama karar bende. Mustafa’yı 10 dakika olsa da sokardım. Neden maç temposunu kazansın diye Çok uzun zamandır yok. Öyle bir oyuncuyu batan alırsanız kaybedebilirsiniz. Castillo girmek istedi bekle dedik. Sonradan koyduk. benim olduğum yerde didiplin ön plşanda gelir. Takım ön planda gelir. 

Mustafa ile konuştum. Ben oynattığım veya oynatmadığımız oyuncularla konuşurum. Bazen tepki de gelir. Fazla tepki gelirse ben soyunma git derim. Mustafa oyuna girerken bile tereddütlü giriyor. Biz konuştuk. Tam hazır değildi.

Bu beni aşan bir konu olduğu için cevap vermem doğru değil. En çok sorulan sorulardan biri rıza Hocanın mukavelesi bitiyor. Ben sadece şu 6 maçı düşünüyorum. Mukavele olmuş olmamış önemli değil. Yeni yönetim gelmiş alacağı kararlar vardır önemli değil. Benim bütün oyunculara ihtiyacım var. Osmanlı, Sivas maçı kolay maçlar değil. Bunlar kendisini vermezseniz pişman olursunuz. Bu konular beni aşan konular. Yönetim yeni gelişmiş, farklı planları olabilir. Dağılımı yaptıklarında sorarsınız, onlarda buna cevap verirler.

Hiç bir futbolcumla art niyetli olmam mümkün değil. Benim oyuncularımla ve hiç kimseyle problemim yok. Burada bir kriz vardı ben bunu yönetmeye geldim. Biz bu krizin içine girdim. Sahanın içinde kriz vardı ama saha dışındaki daha büyüktü. Ben belki de kulübüne 5 kuruş para harcatmadan çalışan bir insanım. Benim oyuncularıma saygım sonsuzdur. Bence burada daha bir sürü şeyler var konuşulacak. Ben bir yerde çalışırım ve benim arkamdan kimse konuşamaz. Bence Trabzonspor’un oynayacağı maçlar konusunda çok daha önemli şeyler var. Benim futbolcularımla aramda bir şey olmaz. Belki onların olur ama o da oynamadıkları için. Sakın futbolcularım ile arama aman aman bir şey sokmayın. Biz burada beyaz bir sayfa bırakırız işimize bakarız.
 
Uğur oynamadığı için bir tepki gösterebilir. Yardımcılarımı gönderirim biz böyle çıkıyoruz der çıkarız. Bir sürü şeyle karşılaşırız. Oyuncular tepki gösterirler. Uğur aklı başında bir oyuncu Milli takım oyuncusu. Ben onlara inşallah Teknik Direktör olursunuz dedim. Futbolcu olmak çok kolaymış. Futbolculukla teknik direktörlük çok farklı. Futbolcuyken kendinde ilgileniyorsun. Hoca olunca 20 kişiyle uğraşıyorsun.
 
Real Madrid takımını izledim. Sürpriz olacaktı ama Real Madrid ona izin vermedi. Onlar aşmış. Türkiye’de şampiyon belli değil. Herkesin çok kritik 6 tane önemli maçları var.

Bu maçı garanti bitiririz diye bir maç yok. İyi olmazsanız her maçı kaybedebilirsiniz. Kalan maçlarımıza final gibi bakıyoruz. Kayseri maçını ele aldığımızda çok ciddi ve disiplinli oynamamız gerekiyor. Bu 6 maç ve Osmanlı maçı çok önemli. Okay ve Onazi’nin olmayışı dezavantaj oldu. Ama onlar olmayınca yeniş arayışlara girmemiz gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor