HABER61 - SPOR SERVİSİ
Trabzonspor'un Çek futbolcusu Filip Novak, gösterdiği performansla sol bek pozisyonunda güven verdi.
2017/18 sezonunda Emmanuel Mas'ın devre arasında takımdan ayrılması ile sol bek pozisyonundaki boşluğu doldurmak için kulüp arayışa girmişti. Rıza Çalımbay döneminde yapılan çalışmalar sonucu Danimarka'nın köklü kulüplerinden Midtjylland takımından Çek futbolcu Filip Novak transfer edilmişti. Hucümcü solbek Emmanul Mas'ın ardından formayı sırtına geçiren Filip Novak, özellikle ilk geldiği dönemde orta yapamadığı, hucüma yeterince katkı yapamadığı konusunda eleştiriler ve şüpheler vardı.
İlk geldiği yarım sezonda 3 gol kaydeden Novak, bu sezon Ünal Karaman'la adeta eleştirelere cevap verircesine performans sergileyen Çek futbolcu, 31 karşılaşmada 6 gol 2 asist kaydetti. Skora katkısının yanında sol açık pozisyonunda oynayan Anthony Nwakaeme ile de uyumlu bir görüntü çizen Novak, performansı ile beklentileri karşıladı.
Filip Novak ayrıca Süper Lig'in 5 golle en çok gol atan savunma oyuncusu oldu.
Tüm Yorumlar (7)
Hakan S.
7 yıl önceNovak bu gidişle roberto carlosu da unutturacak.. :) MaaşAllah diyin
Yasar
7 yıl önceNovak Mas dan 10 gömlek üstün futbolcu , ilk geldiğinde de öyleydi
Orhan kibar
7 yıl önceÇek polanyali futbolcular bize uyum sagliyor transfer bu ulkelerden yapilmali ve alt yapidan
Sokrates
7 yıl önceTürkiyenin en iyi solağı.
Kenan
7 yıl önceMas kimdi? :))
61
7 yıl öncemas kimdi ? evren de bir gezegen. kızıl gezegen de diyorlar
Maestro
7 yıl önceKaçak dövüşen bir futbolcu, yediğimiz gollerin çoğu savunduğu sol kulvardan geliyor, gol atmasa attırmasa takımda bir dakika barındırmazlar