Muharrem Usta: "istifasını istedim"

Muharrem Usta önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta: "istifasını istedim"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulunarak şampiyonkuk kupalarına haciz gelmesi olayı ile iligli, hukukun başında bulunan ismin istifasını istediğini söyledi.


Başkan Usta’nın açıklamaları şu şekilde;

Yakın dönemde yeni sezon formalarını da tanıtıyor olacağız.

TRAZONSPOR TARAFINDA BİR GERGİNLİK YOK

Bu akşam maçta oluyor. Ben Trabzonspor’un bütün maçları da gidiyorum. Fenerbahçe maçına da gideceğim. Bu olması gereken bir şey. Gidebiliyor olmak ve gitmek en doğalı. Yenersin yenilirsin bunlar bu işin doğasında olan bir şeyler ama ben Başkan olarak takımımla birlikte orada olacağım. Önemli bir problem ortada görünmüyor. Tansiyon yüksekliği yok. Sporun içinde olan herkesin olağanüstü sorumluluk duygusuyla hareket etmesi lazım. Bizim durumumuz asla ortamı germek yönünde olamaz. Aksine ortamı yumuşatma olabilir. Ne Fenerbahçe ne Trabzonspor tarafından bir gerginlik yok.

MUHARREM USTA'NIN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ŞİKE VAR CEZALAR VERİLEMDİ

2010-2011’de Türkiye’de olağanüstü bir durum yaşandı. Adı net olan şike süreci yaşandı. Fenerbahçe’nin bazı yöneticilerine şike yaptıkları gerekçesi ile cezaları verildi. Trabzonspor bunun yeterli olmadığını UEFA ve Avrupa kriterlerine göre ceza verilmesini istedi. UEFA ve CAS Fenerbahçe’nin 4 maçta şike yaptığını tescilledi. UEFA Fenerbahçe 4 maçta şike yaptığı dediği yerde Trabzonspor CAS’a gitti. CAS Fenerbahçe 4 değil 7 maçta şike yaptı ve şike yapılıp yapılmadığı ayağı kapandı. Şike yapıldığı kesinleşti. Türkiye’de o sene şike var mıdır yok mudur konusu kapandı kesin ve net bir şekilde şike yapıldığı tescil edildi. Madem öyle şike varsa şampiyonluğu tescil etme, Trabzonspor’u şampiyon yap, Küme düşme, puan silme ve Avrupa2dan men cezalarını uygula. Avrupa ben TFF’ye şu gerekçelerle karışamam. TFF o dönem şikenin cezalarını uygulamadı. CAS ve UEFA şike var dediyse TFF’nin cezaları uygulaması lazım.

FETÖ’NÜN FENERBAHÇE’Yİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞMASI ŞİKE YAPILDIĞINI DEĞİŞTİRMEZ

Birisi sahada şike oldu mu olmadı mı. FETÖ ya da başka bir kulübü ele geçirmeye çalışırsa ben o kulübün yanında yer alırım. O işin ceza yargılaması ile ilgili bir durumdur. Bu elma ile armut gibi bir konu. Varsa böyle bir şey.  FETÖ’nün Fenerbahçe’yi ele geçirme olayı var olabilir ama bu Fenerbahçe’nin şike yaptığı olayını değiştirmez. Ceza tarafından çıkan sonuç sportif tarafı etkilemiyor. Burada yönetimler hata yapıyor. Fenerbahçe’nin taraftarlarına camiasını bir şey demiyorum. Detaylara baktığınız da Türkiye’nin tarihine keşke böyle bir şey yazılmasaydı. Tüm vicdanımla söylüyorum ki CAS ve UEFA’nın şike var dediği bir yerde şampiyon Trabzonspor’dur. Kupanın nerede durduğu önemli değil. Bu sadece Türkiye’de olan bir şey değil. İtalya’da Juventus küme düştü. Fenerbahçe küme düşürülse nasıl bir maddi kayıp oluru düşünürsek olmaz. Bu yanlış bir bakış. Ceza verilmediği anda ne saygı kalır ne sevgi kalır. Bugün bile şampiyon olanın nasıl şampiyon oldu sorunu akıllarda kalır:. Keşke şike olmasaydı olduysa da oldu, keşke cezası verilseydi. Bunun tamiri hiçbir durumda olamaz. Adaletin olması lazım.

TRABZONSPOR TRABZON’UN EN BÜYÜK MARKASI

Ben her türlü sevincinde üzüntünün de abartılı yaşanmasının karşısındayım. Trabzonsporluların daha başka bir tutkusu duygusu olabilir. Trabzon’un en büyük sanayi kuruluşu Trabzonspor’dur. Trabzon kimliğine olağanüstü katkısı olan bir marka. Mütevazi bir Anadolu şehrinden defalarca şampiyon çıkan bir durum. Ayrı bir motivasyon kaynağıdır. İstanbul’daki takımların kendi aralarındaki mücadele olağandır ama bunun içine Trabzonspor girdiğinde ayrı bir şey olur. Trabzonspor’un Türkiye’de ve Türkiye Dışında 10 Milyon taraftarı olduğu biliniyor. Bir grup var Güney Koreli. Şenol Güneş’in Güney Kore’ye gittiği dönemde olan grup. Küresel bir markadan bahsediyoruz. Rusya2dan gelenler var. Siyahi taraftarlarımız var.

AZİZ YILDIRIM’LA ÖZEL BİR DURUMUM YOK

Ben olayları kişiselleştirmekten daha çok genel yorumlar yapmayı doğru buluyorum. Ben futbola bir hastaneciyken ve üniversite kurmuşken, çok insan ne işin var futbolda sorusu soruldu. Bende dedim ki burası hastanecilikten bile daha önemlidir. Burası milyonların gencecik çocuklarımızın örnek aldığı futbolcuların yöneticilerim olduğu bir mecradır. Şike üzerinden müthiş bir fay hattı oluştu. Fenerbahçe’ye yapılan saldırı oluşan bu fay hattının devasa bir deprem oluşturması için yapılan bir şey. Bu korkuncun Türkiye tarihinde düşmanlığın zirvesi olacaktı ve dünyaya nasıl bir mesaj olacaktı. Futboldaki herkesin milyonlara örnek olarak bakması gerekir. Böyle bir makamda yanlış yaptığımda en ağır eleştiri bana ve bütün herkese yapıldı. Aziz Yıldırım’la özel bir durumum yok.

AZİZ YILDIRIMLA TOKALAŞABİLİRİZ

Avrupa’da ikinci dünya savaşı olmuş 20 milyon insan ölmüş ve şimdi insanlar aynı masada toplanmış. Benim Kulübüme Trabzonspor’a yapılmış bir yanlış var. Bir yerde karşılaşırsak tokalaşabiliriz. Ben mahallemin tepkisini kaldırabilirim. Ben her yerde düşünerek konuşuyorum. Ama tarih Muharrem Usta ne kötü adamdı denilmesini istemem.  Ben bir başkan olarak Fenerbahçe’ye de bir başka yerde gideriz. Ben orada olacağım ama Aziz Bey’in cezası var.

TRABZONSPOR’UN İÇİNDE FETÖ YAPISI VAR MI?

Trabzonspor özelinde bakıldığında organize duruma rastlamadım ama çok küçük bir duruma denk geldim. Futbolcu transferi konusunda bir grup oluşturulmasına denk geldim. Futbolcu ve menajer üzerinden olduğunu gördüm ve dağıttım. Futbolcuların bir evde sohbet anlamında genç oyuncularla toplandıklarını gördüm. Ben hemen menajeri çağırdım. Var olanları gönderdim. Genç oyuncuları da konuştum uyardım.  Bizim içimizde böyle bir yapı yok.

ERSUN HOCA İLE İLGİLİ BASKI OLDU

Biz bu senenin ilk devresi iyi olmayan bir performansımız oldu. Ersun Hoca ile ilgili baskı oldu. Biz olaya haftalık ve günlük bakmıyoruz. Biz uzun vadeli bir planlamayla baktık. Fatura kesilecek se yönetime kesilmesi lazım. Hocaya neden kesilsin. Burada Trabzonspor’unun tekrar ciddi bir kulüp haline dönemsi lazım.

TÜZÜK KONGRESİ YAPACAĞIM

Tüzüğe bir madde koydurdum. Gelen yönetim bir limite kadar borç yapabilir bunun üstünü karşılaşmak zorundadır. Trabzonspor camiasına sesleniyorum. Bu tüzüğü geçirelim. Başka bir şey istemiyorum. Yakında bir tüzük kongresi yapmayı düşünüyorum. Bu camiayı gelenlerin keyfine göre batmaktan kurtaralım.

 
ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ KAPANDI

Trabzon’da yaşanan 3 zirvenin 2’sinde takımın başında Şenol Güneş vardı. O dönem kapandı. Şuanda Beşiktaş’ı çalıştırıyor. Başarılar diliyorum. Takımın başında şuanda Ersun yanal var. Biz bir iş planı yaptık. Ersun Yanal’la yolumuza devam ediyoruz.

HUKUKUN BAŞINDAKİ İSMİN İSTİFASINI İSTEDİM

Menajer alacağından dolayı gidip kupalara Türkiye’de bir ilk olarak kupalara haciz koydurup tutanak tutturmuşlar. Müzeye gitmesi bile çok önemli. Kupaların maddi bir değeri yok, manevi değeri var. Müdüre söyledim Hukukun başında olan kişinin istifasını bana gönder dedim. Trabzonspor6 tarihine böyle bir şey yapan kişiler bunun bedelini hukukun başındaki kişi başta olmak üzere ödeyecekler. Hırsı aklının önüne geçmiş menajerler ve diğer iştirakçiler de karşılığını alacaklar. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler