Fotomaç’ın “4 büyük”ayıbına Albayrak yorumu

Sadık Albayrak’tan Haber61’e önemli açıklamalar.

Fotomaç’ın “4 büyük”ayıbına Albayrak yorumu

Haber61 – Spor Sevisi – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, Trabzonspor Divan Kurulu Kongresinde Haber61’e açıklamalarda bulunarak, geçtiğimiz günlerde Fotomaç Gazetesinin internet sitesinden yer alan ve bordo mavili camianın tepkisine neden olan haber ile ilgili değerlendirmede bulundu.


Albayrak bunun sürekli devam edecek bir kampanya olacağını sanmadığını belirterek, Bu sürekli devam eden bir kampanya olacağını sanmıyorum. Fotomaç’ın daha evvel diğer spor gazetelerine rağmen 4 büyükler olarak lanse ediyor. Ama bazı şeylerde ikaz gerekir” dedi.

Sadık Albayrak açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Mütevazi, ağır başlı, adayların Demokratik biçimde oldu. Üye itibari ile katılım az. Özelikle divan olarak verecekleri mesaj Trabzonspor’u yönlendirecek mahiyette. Yönetim olarak kongrelerde değişiyor ama şike olayından beri Trabzon’un kadri bir noktaya kilitlenmiş. 2010-2011’e kilitlenmiş kalmış. Doğru dürüst bir gelişme olmamış. Yönetimleri suçlamamak lazım ama gelen yönetimlerin yukarı doğru katkıda bulunmak lazım.
Bu sürekli devam eden bir kampanya olacağını sanmıyorum. Fotomaç’ın daha evvel diğer spor gazetelerine rağmen 4 büyükler olarak lanse ediyor. Ama bazı şeylerde ikaz gerekir. Trabzonspor takılı kalmış, her gelen yönetime, bankalardan olsun, gelir olsun, reklam olsun, hiçbir ayrım yapmadan Trabzon’un taraftarlarının seçtiği yönetimdir. Nasıl ki yarı yolda kalan Galatasaray stadını yapmış ise. Trabzonspor stadı da böyle olmuş. Cumhurbaşkanı ne demiş; Şenol Güneş Kompleksi. Bitti. Bunun üzerine kimse bir şey diyemez. Şimdi divan da ne demiş 800 Milyon Borç. Peki nasıl bir şey bu. Demek ki tüzük değişikliği meselesini Trabzonspor’un halletmesi lazım. Kim yaptıysa borcu öder. Böyle olmazsa Trabzonspor’un büyüklüğü tartışılır. Trabzonspor’un 10 milyon taraftarı ar. 4. büyük olarak en çok savunan Fotomaç’tır. A Spor’da aynıdır. Trabzonspor’a karşı atıp tutanlara karşı biz bir kişi daha koyduk. Sen 7-8 senedir 5’ten yukarı çıkamıyorsun, kupalara katılamıyorsun. O zaman hesap sorarım. Şampiyon olan kadrodan kimler kaldı. Onur var Burak Var Selçuk Var. Sen büyüksen bunları vermezsin. İki genç futbolcu üzerinden spekülasyon yapıyorsun. Trabzonspor 10 milyon taraftarın temsilcisidir.

Bu bakımdan bu divanın böyle bir heyecan ortaya koymasını, gelecek kongreye daha sağlıklı gitmesini sağlamak lazım. Yekvücut olup Trabzonspor’u ağaya kaldırmamız lazım. 100 Yıl sonra Türkiye kendine gelip ayağa kalkıyorsa Trabzonspor’un da ayakta durması lazım. Biri getiri kupalara katılır. 1-2 sene sonra şampiyonluk olur. Bir sürü transfer yaptık. Gene aynı yerdesin. Aşağıya da düşebilirsin. O zaman hiç kimse marjinal işlerle birbirini suçlamamaları. Bir ada olmalı. Be yönetici olsam. Trabzonspor’un rengi Barcelona gibi ya onun gibi yaparım. Sağlıklı yapısını yaparsan İngiltere deki gibi iyi bir spo0nsorluk bularsan olur. Ufak tefek gelirlerle olmaz. Yöneticinin ufku geniş olacak. Türkiye ekonomik ve sosyal olarak kendine geliyorsa, tankları kullanamazsın dedikleri dönemler geride kaldı.

Dünyanın en büyük güçlerine karşı savaşıyoruz Suriye’de. Trabzon’unda böyle bir dinamik yönetime kavuşması lazım. Türkiye’nin top yekûn kalkınması gerekiyor. Trabzonspor’un da bunun içinde olması lazım. Bir memleketi 600 milletvekili ile kalkındıramayacağız gibi Trabzonspor’u da bir yönetimle kalkındıramazsın. 10 milyon taraftarla bir arada olman lazım. Trabzon yenil se de yense de bu maçlara gideceğiz.

Yerel Basından da rahatsızım. Global bakacaksın. Adam daha yeni geldi aleyhinde konuşun. Sen burada sağlıklı ve emin hareket etmen lazım. Ben sana imkanı veririm ama müsrif olursan olmaz. Yapıcı güçlü ve kuvvetli olmamız lazım.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor