Ersun Yanal: "Altyapıdan 3. ismi takıma eklememiz zor"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: "Altyapıdan 3. ismi takıma eklememiz zor"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal altyapı, Türk futbolu ve yabancı oyuncu sınırlaması ile iligli açıklamalarda bulundu. 


Yanal şunları söyledi;

"Zirveye yürümek hepimizin herkesin isteği. Türk futbolunun sorunları var. Çok tartışılan yabancı konusu. Bence tartışılması gereken konuların başında geliyor ama Türk sporunun tartışılması gerekiyor. Çünkü organizasyon konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu ülkenin 15 Milyon çocuğu var. Bunlar için kulüp yapılanmalarını tartışmak gerekiyor. Yoksa yabancı sayısını 3'e 5 indirelim 5'e yükseltelim boşuna tartışılacaktırç. Altyapı ile ilgilienen kulüp sayısına bakmak lazım. Türkiye'nin spor organizasyonuna bir göza atması lazım. Yabancı sorunu bunlardan çok sonra geliyor bence.

Trabzon'un diğer kurumlardan bir avantajı var. İyi bir hamle yapılması durumunda altyapıdan bir çok futbolcu çıkarıp takıma koyabilecek güce sahip. Altyapıda yakın vadede olmasa da orta vadede yine 1 veya 2 oyuncu daha gelebilir. Ancak şuan da 2 futbolcumuzun haricinde 3. bir ismi takıma koymak zor görünüyor. 

Türkiye'de ortak aklın bir arada tartışacağı platformlar çok az. Böyle bir geleneğimiz yok. Ybancı sorunu 3 olmuş 5 olmuş değil. Önemli olan kaynağın gözden geçirilmesi. 15 Milyon çocuğumuz var. Bu kaynağın doğru kullanıldığını düşünsenize. İspanya'dan bahsediyoruz onlar yapıyor. Yaklaşık 2.5 3 Milyon lisanslı sporcumuz var. Ama istatistikler bakıldığında diğer ülkelerin gerisinde. Bu ciddi bir organizasyon. Ondan sonraki kurallar kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Ülke olarak yapılanmayı gözden geçirip ciddi kararlar almalıyız. Bu kadar güçlü bir ülkenin sporda da söz sahibi olması için üretiyor olması gerekiyor. Tüm spor branşlarında üretmeliyiz. Yabancı durumu sadece futbolda değil diğer branşlarda da var. Atletizmde devşirdiğimiz adamların başarısına da seviniyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler