Edgar Miguel Ié kimdir?

Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı'nın Lille kulübüne transferinde kesin olarak bonservisi alınan isim Edgar Ie kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar ve performansından görüntüler...

Edgar Miguel Ié kimdir?

2019-2020 Cemil Usta sezonu öncesi transferde en çok dikkat çeken takım kuşkusuz Trabzonspor oldu. Yapmış olduğu genç transferlerle kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da ilginç bir isim transfer edildi. Yusuf Yazıcı'nın Lille'e transferinde takasta kullanılan isim Edgar Ie kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Hangi takımlarda forma giymiştir? İşte hakkındaki detaylar...

EDGAR MIGUEL IE KİMDİR?

1 Mayıs 1994 yılında Gine'nin Bissau kentinde dünyaya gelen Edgar'ın tam adı, Edgar Miguel Ié'dir.

Gine'nin Bissau kentinde dünyaya gelen oyuncu stoper ve sağ bek mevkilerinde forma giymektedir.

1,82 boyundaki oyuncu sağ ayağını kullanmaktadır.

Futbola ülkesinin UDI Bissau takımında başlayan Edgar, AD Oeiras, Sporting CP takımlarının altyapılarında görev almış ve 2012 yılında 1,75 Milyon Euro'ya Barcelona'nın B takımına transfer olmuştur. 3 Aralık 2014 yılında Barcelona'nın A takımı ile Copa Del Rey maçında ilk kez Jérémy Mathieu'nun yerine sahaya çıkmıştır.

27 Ağustos 2015 yılında Villereal'in rezerv takımı ile anlaşan Edgar Ie, burada geçirdiği iki yılın ardından Portekiz'in Belenenses SAD takımına transfer olmuştur. Bu takımında yalnızca 12 maça çıkan Edgar, Lille kulübü scoutlarının dikkatini çekti ve 3,5 Milyon Euro karşılığında satın alındı. Bu bedel Belenenses takımının tarihinin en pahalı satışı olmuştu.

Lille takımı ile 47 karşılaşmaya çıkan oyuncu stoper mevkisinde ağırlıklı oynasada sağ ve sol bek pozisyonlarında da zaman zaman denenmiştir. Yusuf Yazıcı'nın Lille Kulübü'ne transferinde takasta bonservisi Trabzonspor kulübüne verilmiştir.

Milli Takım: Portekiz'in A Milli Takımı ile 1 maça çıkan oyuncu, tüm alt yaş kategorilerinde forma giymiştir.

Özel Hayatı: Edgar Ie'nin kendisi gibi futbolcu Edelino Ie adında bir ikiz kardeşi vardır. Şuanda Portekiz'de FC Felgueiras 1932 takımında forma giymektedir.

Edgar Ie'nin performansından görüntüler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor