Daniel Andre Sturridge kimdir?

Trabzonspor'un kadrosuna kattığı Liverpool'lu yıldız oyuncu Daniel Andre Sturridge kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Kaç gol kaç asist yapmıştır? İşte Daniel Sturridge hakkında tüm detaylar...

Daniel Andre Sturridge kimdir?

2019-2020 Cemil Usta sezonu Trabzonspor'da yıldız bir isim kadroya dahil edildi. Bordo-Mavililer son olarak Liverpool forması giyen Daniel Sturridge'i renklerine bağladı. Peki Daniel Sturridge kimdir? Hangi takımlarda forma giymiştir? Gol ve asist istatislikleri hakkında bilgiler... Performansından kesitler...

DANIEL ANDRE STURRIDGE KİMDİR?

1 Eylül 1989 yılında İngiltere'nin Birmingham kentinde dünyaya gelen yıldız futbolcu forvet mevkisinin yanı sıra kanatlarda da görev yapabilmektedir.

1,80 boyundaki oyuncu sol ayağını kullanırken; nispeten sağ ayağı ile de şutlar denemektedir.

Futbola Aston Villa takımının altyapısında başlayan Sturridge, 2000 yılında Coventry City'nin altyapsına geçiş yaptı. 2003 yılında da Manchester City'nin scout ekiplerinin dikkatini çeken yıldız bu kulübün altyapısında futbol oynamaya başladı.

Manchester City'nin A takımı ile ilk kez 2007/08 sezonunda çıkan Sturridge, aynı sezonda hem FA Cup, hem FA Youth Cup hem de Premier League'de gol atan ilk oyuncu olarak kulübün tarihine de geçmiştir.

2009 yılında 7,25 Milyon Euro bedelle Chelsea'ye transfer olan yıldız, burada Trabzonspor'un yeni transferi Obi Mikel ile birlikte oynamıştır.

Daniel Andre Sturridge kimdir?

2010-11 sezonunun ikinci yarısında daha fazla forma şansı bulabilmesi adına Bolton takımına kiralanmış; burada çıktığı 12 maçta 8 kez ağları sarsmayı başarmıştır.

2013 yılında Liverpool'da değişimin son halkası olarak transfer edilen Sturridge, Brendan Rogers tarafından başarıya aç bir oyuncu olarak tanımlanmıştır.

Bu transferle Liverpool'un transfer politikası eleştirilse de İngiliz futbolcu çıkmış olduğu 160 maçta 68 gol, 26 asistlik performans sergilemeyi başardı.

2018 yılında bir dönem West Bromwich'e kiralanmış, burada 6 maçta süre bulabilmiş ve hiç gol atamamış.

Son olarak serbest pozisyonda bulunan Daniel Sturridge, Trabzonspor'a transfer olmuştur.

Daniel Andre Sturridge kimdir?

Milli Takım: İngiltere'nin tüm alt yaş kategorilerinde forma giyen oyuncu A Takım ile çıktığı 26 maçta 8 gol atmıştır.

Maçlarda attığı gollerden sonra kendi ile özleşlenen gol sevinci:

Kazandığı kupalar:

Kariyerinde iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 Premier Lig şampiyonluğu, 2 kez de FA Cup şampiyonluğu kazanmıştır.

Sosyal Medya:

Oyuncunun İnstagram'da 3,5 Milyon, Twiter'da 2,4 Milyon takipçisi vardır.

Daniel Andre Sturridge kimdir?

Performansından kesitler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor