Cornelius için ödenen FIFA dayanışma katkı payı nedir?

Trabzonspor Cornelius'u kadrosuna katarken maliyet açıklamasında yüzde 5 Fıfa dayanışma katkı payı ödeneceğini duyurdu. Peki FIFA Dayanışma Katkı Payı nedir? İşte detaylar...

Cornelius için ödenen FIFA dayanışma katkı payı nedir?

Haber61 Spor Servisi

Transfer döneminin hızlı takımı Trabzonspor, son olarak Parma'dan Andreas Cornelius'u kadrosuna kattı. Bordo mavililer KAP'a yaptığı maliyet açıklamasında yüzde 5 Fıfa Dayanışma katkı payı ödeneceğini açıklayınca bu ödemenin ne anlama geldiği merak edildi.

FIFA talimatnamesinin 21. maddesinde yer alan bilgiye göre; Profesyonel olan bir futbolcunun, sözleşmesi devam ederken transfer olması durumunda, kendisinin eğitimi ve gelişiminde rolü olan kulüplere ödeme yapılması gerekiyor. Bu ödeme transferin gerçekleştiği bedelin yüzde 5'i , 12 ila 23 yaşları arasında forma giydiği kulüplere yapılıyor. Ayrıca bu kural futbolcunun farklı bir ülkeye transfer olması durumunda devreye giriyor. (Örneğin İtalya'dan Türkiye'ye...)

Trabzonspor ise Cornelius'u Parma'dan 4 Milyon 873 Bin 500 Euro karşılığında transfer etti. Bordo mavililer bu rakamın yüzde 5'ini yani 243 bin 675 Euro'yu ise futbolcunun yetiştirilmesinde rol oynayan takımlara ödeyecek. 243 bin 675 Euro Cornelius'un 12 yaşından 23 yaşına kadar formalarını giydiği Boldklubben Hekla 1926, Fremad Amager Kopenhag ve Cardiff arasında paylaştırılacak.

Bu paylaştırılma ise aşağıdaki tabloya göre gerçekleştirilecek;

– 12 yasindaki kulubu: 5% 
– 13 yasindaki kulubu: 5% 
– 14 yasindaki kulubu: 5% 
– 15 yasindaki kulubu: 5% 
– 16 yasindaki kulubu: 10% 
– 17 yasindaki kulubu: 10% 
– 18 yasindaki kulubu: 10% 
– 19 yasindaki kulubu: 10% 
– 20 yasindaki kulubu: 10% 
– 21 yasindaki kulubu: 10% 
– 22 yasindaki kulubu: 10%
– 23 yasindaki kulubu: 10% 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor