"Avrupa'nın haylaz çocuğu Donis Avdijaj!"

Herkes Trabzonspor'un yeni transferi Donis Avdijaj'ı konuşuyor. Bir dönem 49 Milyon Euro'ya serbest kalma maddesi koyulan Avdijaj neden istikrar sağlayamadı? İşte Avdijaj hakkında bilinmeyenler...

"Avrupa'nın haylaz çocuğu Donis Avdijaj!"

HABER61 - SPOR SERVİSİ - ÜMİTCAN YILMAZ

Trabzonspor'un yeni transferi Donis Avdijaj kimdir? İşte Avdijaj'ın hayat öyküsü...

Kosova'dan Almanya'ya göçen Kosova-Arnavut kökenli bir ailenin oğlu olarak, Almanya'nın Osnabrück kentinde dünyaya gelen Donis, futbola da 5 yaşında doğduğu kentin SV Atter takımında başlar ve daha sonra Osnabrük altyapısına geçiş yapar. Hızı ve tekniği ile Schalke scout ekibinin dikkatini çeken yıldız futbolcu, 2011 yılında Alman ekibinin alyapısına dahil edilir ve Avdijaj'ın hikayesi başlar.

avdijaj

Schalke altyapısında zaman zaman kanat da oynatılmasına rağmen,U17'de 26 maçta 15 gol, U18'de 25 maçta 44 gol 13 asist gibi istatislikler elde eden Avdijaj, futbol otoritelerinin de dikkatini çekmişti. İlk kez a takımda Chelsea karşısında yedek olarak bekleyen Avdijaj, zaman zaman ikinci akımında da forma giyip, gollerine devam ediyordu. O dönemlerde Mesut gibi, sonraları Sane gibi isimleri dünya futboluna kazandıran Schalke'de Avdijaj'a Liverpool'un ilgisi sözleşmesine 41 Milyon Euro'luk sözleşme fesih maddesi koydurmasına sebep olmuştu.

2013'de Strum Graz'a kiralanan genç yıldız, 45 maçta 13 gol 11 asistlik performans sergiledi. Ardından Hollanda'da Roda'ya kiralandı, son olarak Willem 2'ye bedelsiz olarak transfer oldu. Willem'de de iyi bir başlangıç yapan Avdijaj, disiplin sorunu nedeniyle karşılıklı olarak sözleşmesi feshedildi.

AVRUPA'NIN HAYLAZ YETENEĞİ

2014 yılında aracı yasa dışı bir yarış organizasyonuna karışmış sonraları ona ait olmadığı ispatlanınca ceza almaktan kurtulmuştu. 2016 yılında da Mercedes'i ile kırmızı ışıktan geçen yayaları ezmekten son anda kurtulan ve park halindeki araçlara çarpan Avdijaj, bu kez ceza almadan kaçamamıştı.

Takımlarda ise takım arkadaşları ile yaşadığı sorunlara saha içindeki bencil davranışları sebep olmaktadır. Takım savunmasına destek vermeyen oyuncu, aynı zamanda bulduğu fırsatları da kendi kullanmyı tercih ediyor.

Kırmızı kramponlarını giymeyi seven Avdijaj iyi seviyede Almanca, İngilizce orta seviyede de Arnavutça, Sırpça ve İspanyolca bilmektedir.

avdijaj

EN UZUN SAKATLIĞI...

Kariyerinde bir çok sakatlık geçiren Avdijaj'ın 2016/17 yılında Schalke'de menisküs problemi sebebiyle 101 gün sakatlık yüzününden sahalardan uzak kalmış, bu genç oyuncunun en uzun sahalardan uzak kaldığı dönem olmuştu. Kariyerinde ise 8 kez (biri göz yaralanması) sakatlık geçiren futbolcu toplamda 325 gün sahalardan uzak kalmıştır.

avdijaj

MİLLİ TERCİH KOSOVA

Bir dönem Alman Milli Takımı'nda da denenen genç yetenek, ardından Kosova Milli Takımı'nı tercih etmiş hatta Türkiye ile oynanan maçta sahada olmak istemiş ancak statü izin vermemişti. Şimdilerde Fenerbahçe'ye transfer olan Vedat Muriqi'nin milli takım arkadaşıdır.

avdijaj

KARDEŞİ ALMANYA'DA

Futbol kariyerini Trabzonspor'da sürdüren Donis'in 19 yaşındaki kardeşi "Qerim Avdijaj'da Almanya 5. Lig'inde TuS Bersenbrück takımında forvet olarak futbol hayatını sürdürmektedir.

avdijaj

Avdijaj ismi nasıl telafuz ediliyor?

Türkiye'ye transferinin ardından en çok merak edilen sorulardan biride Avdijaj isminin nasıl telafuz edileceği oldu. Bunun üzerine biirçok dilde farklı telafuz edilirken, Türkçe'ye en yakın 'Afdiyaj' şeklinde telafuz edileceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor