Haber61 Spor Servisi
Trabzon'a bayramlaşma için gelen ve Trabzonspor'un yeni formasını giyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Bu forma 2010-11 sezonunun yani şampiyon sezonun forması" diyerek her Trabzonsporlu'nun dediği gibi 2010-11 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunun altını çizmişti. Bu ifadeler kısa süre içerisinde sosyal medyada yayılırken şike pisliğinden tüm suçu FETÖ'ye atarak kurtulma peşinde olan Fenerbahçe camiası büyük rahatsızlık duydu.
Bugün açıklama yayınlayan Fenerbahçe kulübü de 2010-11 sezonu şampiyonunun kendileri olduğunu dile getirerek isim vermeden Bakan Albayrak'ı FETÖ'yü meşrulaştırmakla suçladı. İsim vererek Bakan Albayrak'ı eleştirme cesareti bulamayan sarı lacivertliler tüm Trabzonsporluları böylece FETÖ'yü meşrulaştırmakla suçladı.
İşte Fenerbahçe'nin o açıklaması;
Futbol Takımımızın 2010-11 sezonu şampiyonluğu ile ilgili yaratılan suni gündem üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Bu bağlamda bir kez daha hatırlatmak isteriz ki;
İlgili sezonda, futbol takımımızın büyük emekler ve alın teri ile kazandığı en değerli şampiyonluğu, o dönemde ülkemizin hukuk, adalet, polis teşkilatı, medya başta olmak üzere tüm yapısına sızmış Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), devletimizin tüm imkanlarını da kullanarak Fenerbahçe’mize karşı kurduğu Şike Kumpası’yla kirletilmek istenmiştir.
3 Temmuz’un devamında aynı yapının bu kez ülkemizin varlığına da kast etmeye çalışmasıyla ortaya çıkan gerçekler; “en büyük delilimiz alın terimiz” diyen Fenerbahçe’mizin, daha ilk gün korkusuzca kulübünün yanında olarak “Fenerbahçe’yi FETÖ’ye teslim etmeyeceğiz” diyen Büyük Fenerbahçe Taraftarının, “Ne şikesi memleket elden gidiyor" diyen eski Başkanımız Aziz Yıldırım’ın ne derece haklı olduğunu, 3 Temmuz’dan sonra yaşanan her günde ve her olayda gün gibi ortaya koymuştur.
Bugün şike kumpasında parmağı olan hakiminden savcısına, emniyet müdüründen memuruna, medya mensubundan sivil personeline kadar her bir şahsın nerede, ne durumda olduğu hukuki kayıtlarla ortadadır.
Hain planlarını hayata geçirme sürecinde; karşısında en büyük engel olarak gördüğü Fenerbahçe Spor Kulübü’nü yok etmek ve şampiyonluğumuzu kirletmek isteyen terör örgütüne karşın, 25 milyon taraftarımızla omuz omuza, ilk gün söylediğimiz gibi bugün bir kez daha dile getiriyoruz ki; “2010-11 şampiyonu Fenerbahçe’dir, alın teri ile kazanılmış kupamız müzemizdedir.”
Bu durumu reddetmek, buna karşılık bir görüş taşımak, bunu yoruma açmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden FETÖ’nün meşrulaştırılmasından başka bir anlam taşımamaktadır.
Tarihimize altın harflerle kazılı bu şampiyonluk, geçmişte kazanılan ve gelecekte kazanılacak tüm şampiyonluklarımızdan ayrı bir yere sahip olacak ve nesilden nesile gururla, onurla anlatılacaktır.
(Görüntü Çay TV)
Tüm Yorumlar (17)
hte
7 yıl öncebakanımız keşke bize yunan ve pontus diyenlere de 2 kelime laf söyleyebilseydi.
ahmet
7 yıl önceoy için para için kim ne söyleyeceğini şaşırdı. fenere ne kadar kızsanız da en azından adamlar bazıları gibi eğilip bükülmediler. orada farklı burada farklı olmadılar. biz de km bizden kim değil bi farkına varalım lütfen.
adem
7 yıl öncebakanın bu videosu beni inanılmaz rahatsız etti. samimiyetsiz ve basitleştirerek söylenen bi şampiyonluk. yanında çıkarcı şakşakçılar. yazıklar olsun
NET61 OSMAN TRABZON
7 yıl önceÖyle ya hirsizin hic mi sucu yok Gelecek nesillere de anlatin TRABZONSPOR un KUPASINI 2010/2011 de nasil caldiginizi da anlatin Ey fener bir gun ama bir gun adalet yerini bulacak NET61 OSMAN TRABZON 2010/2011 ŞAMPION TRABZONSPOR BU KADAR NET SAYGILAR
Serko61
7 yıl önceIstediğiniz kadar suçu fetota atın siz tanıdığım en adi camiasiniz hâk ettiğiniz gibi muamele göreceksiniz namussuzlar ordusu..
Zengin
7 yıl önceSayın bakana sormak lazım Trabzonspor ve kupa sadece seçim zamanı mı akla geliyor? Kupayı kayınbaban aldı fenerine verdi Bu kadar basit Riyakarlığa gerek yok Buna rağmen trabzon halkı sizlere fazladıyla oy verdi Ama artık yeter Bir insanı 10 kere de kandıramazsın
Doktor TS
7 yıl önceGünahların takımı fenerbahçe..
Semih Atik
7 yıl önceAğzına sağlık
Gercekler
7 yıl önceKeske sizde kupa calindigi zaman valiye hakaret eden adam icin topladiginiz kalabaligim aynisini zamaninda trabzonspor icin sokaklara dokseydiniz
Astecs
7 yıl önceSayin bakanin kupayla ilgili soylemleri gecmisten gunumuze kadar hep ayniydi ama sen sadece secim zamani yapilan aciklamayi cimbizla cekip almissin. Sayin bakan her zaman her yerde soruldugunda aciklamistir 2011 sampiyonu ts dir diye
Sakamisin
7 yıl önceCahil cahil konusma berat beyin sike ile ilgili gecmisteki konusmalarina bakda sonra karar ver adam her zaman her yerde 2011 kupasi tsnindir demis. Keske sizde fbliler kadar olsaydinizda 2011 de calinan kupa icin trabzonda sokaklara ciksaydiniz ama siz anca valiye hakaret eden adami karsilamak icin sokaklara dokulursunuz dimi gidin o verecek size kupanin sapini
oguz
7 yıl öncevayy be bakan ne kadar fanatik trabzonsporlu boyle trabzonlu bir bakanimiz varken hemde fenere laf cakti gidip imamogluna oy verilirmi ben fena gaza geldim imamoglu sana oy moy yok
Ali Papa
7 yıl önceDevlet unutur, tapeler,telefon konuşmaları unutmaz.Dinlemiye izin veren hakimler Fetöcü olabilir ama dönemlerinde verdikleri onbinlerce karar halen geçerli ya. O dönem onlar şampiyonsa neden şampiyonlar liginden kovuldular?
nihat
7 yıl önceO laflari Trabzona gelince degil,mecliste dile getirsene.
Hasan
7 yıl önceBir Trabzonsporlu olarak FENERBAHÇE'yi tebrik ediyorum. Çünkü hiç bir kulüp tam 11 maçı manuple ederek kazandığı kirli kupayı bu kadar savunamaz. Biz haklı davamızı savunamadık. Benim için o sezon yapılan çirkefliğin bir şekilde ortaya çıkması, şikenin uefa, cas, tff tarafından tescil edlmesi önemliydi.
Trabzonlu kafasi
7 yıl önceChp tekirdag milletvekilide gectigimiz gunlerde trabzonlular icin pontus demisti sanirim chp li soyleyince cok hosunuza gidiyor ama akpli soyleyince zorunuza gidiyor. Ben her ikisinede sahsi olarak sosyal medyadan tepkimi dile getirmistim sen ve senin gibi dusunen trabzonlular gibi adamina gore tepki vermemistim. objektif ve haklidan taraf olan butun trabzonlulara selam olsun
Hasan
7 yıl önceBakana forma çok yakıştı. Trabzonsporluluğundan şüphem yok. Biz kendi hakkımızı savunamadık. Sadri Başkanı mahkeme salonlarında yalnız bıraktık. Biz çıkıp taraftar olsrak kupayı isteseydik sonuç farklı olurdu. Ama biz kulübü aidiyeti olmayanlara teslim ettik o süreçte ve fiyaskoyu yaşadık. Özeleştiriyapalım öncr