Ahmet Ağaoğlu’ndan sert sözler: “Kime neye sattım”

Başkan Ağaoğlu Genel Kurul’da konuştu.

Ahmet Ağaoğlu’ndan sert sözler: “Kime neye sattım”

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da delegelere seslendi.

Başkan Ağaoğlu yaptığı konuşmada sert sözler kullanarak “Şike davasını sattı Fenerbahçe maçını da Ali Koç’a satacak dediler. Gelin söyleyin kime sattım, neye sattım” dedi.

Başkan Ağaoğlu şunları söyledi;

"Değişiklik yaptığımız tüzük değişikliğinin mali sıkıntıları ortadan kaldırmak için yaptığımızı bilmenizi isterim. Biz bununla alakalı olarak tarihimizde ilk defa taahhütname imzaladık. Şuanda hazirun 256 kişi. Gösterilecek hassasiyet bumu olmalıydı. Ben kulübüme bunu yakıştıramadım. 84. Madde ne yazarsa yazsın ne söylersek söyleyelim, bütçeyi değerlendirecek olan genel kuruldur. Ben bunu iki şekilde değerlendiriyorum. İlki artık önemsemiyoruz. Diğeri Bana çok güveniyorsunuz. İnşallah ikincisidir. Buraya geleceksiniz konuşacaksınız, hatalarımızı söyleyeceksiniz. Biz de bu iyi dört dörtlük yapan insanlar değiliz. Konuşanlara teşekkür ediyoruz. Söylenenler büyük bir dikkate değerlendirilecektir.

Ekonomik anlamda frene sağlam bastık. Biz fazla harcama yapmadık. Aldığımız zaman 34 Milyon Euro biz profesyonel kadro maliyeti vardı bugün 26 Milyon Euro’ya çektik. 8 sene sonra kazandığımız Fenerbahçe maçında bir şeye dikkat çekmek istiyorum sahada altyapıdan 4 oyu8ncu vardı. Sahadaki kadronun maliyeti 11 milyon Euro. İnşallah bunu 15-16 Milyon Euro sınırına çekeceğiz inşallah. Trabzonspor’da oynamayan oyuncular var eleştirisine katılmıyorum. Trabzonspor’un fazla paralarla transfer dönemi bitmiştir. Bunu herkes böyle anlasın. Futbol bir şovdur, yıldız futbolcu olmadan olmaz denilerek algı operasyonu yapıldı ve gençler böyle yönlendirildi. Yıldız futbolcu bağımlılığı ve futbolcuya bağımlılık ciddi bir sorun olarak karşımıza çıktı. Yıldız futbolcu yoktur. Tek Yıldız var o yıldız da Trabzonspor’dur. Trabzonspor Borlarının altından kalkar mı? Yaptıklarımız bunu ortaya koyuyor.

Yeniden yapılandırmayla veya farklı sektörlere girip ticaret yapmakla bir futbol kulübünün borcu ödenmez. Bir futbol kulübü düşük maliyetli oyuncu alacak, sattığı oyunculardan kazanacak. 5-6 sene içerisinde Trabzonspor’un borçlarından kurtulması mümkün. 8 ayda ben kar etmişsem seneye yaydığımızda çok ciddi bir gelir olur. Futbol kulübü futbolcu alıp sattığında para kazanır. Önce parayı batırmayacaksın. Parayı batırıp farklı mecralara başvurarak parayı çıkarmaya çalışmak Trabzonspor’a yakışmaz.

8 senedir devam eden bir süreç. Kurumsal olarak verilen bir mücadele ama onun arkasına sığınmadığımız için benim şahsımı eleştiriyorsunuz. Uluslararası hukuk ve Türkiye’deki yargı neyi söylüyorsa onu yapacağız. Biz insanı hırsızlıkla itham etmek suçların en büyüğüdür. Bu konuda elinde kanıt olan ve susan ben Trabzonsporluyum demesin. Şike davasını sattı Fenerbahçe maçını da Ali Koç’a satacak dediler. Trabzonspor kulüp başkanına bir insana nasıl bunu yakıştırabilirsiniz. Ben yıllar önce ben Trabzonspor için o mücadeleyi verirken hiçbir şey yapmayanlar beni suçlayamazlar. Trabzonspor kulübü yöneticilerine hakaret etmek doğru değildir.

Futbolcular yönetimine ve yöneticisine inanır hale geldi. 11 ayrı milletten oluşan bir takımımız var. Bugün futbolcularla aramızda güven bağı oluştu. Gururumuzu, onurumuzu, kişiliğimizi, Trabzonspor için para istemeye gittiğimizde bir kenara bıraktık. Aşağılandığımız yerler de oldu. Bizi kimse buraya davet etmedi. Biz yapacağız diyerek, yarışan bir kulüp oluşturmak için geldik. Sağlığımızdan psikolojimizden ödün verdik, vermeye de devam edeceğiz.  Bugüne kadar konuşmadım. Hep şunu söyledim. Bu gibi konuların konuşulacağı yer Trabzonspor Genel Kurulu’dur. Gelin söyleyin kime sattım, neye sattım. Bunlar Trabzonspor’a Trabzonspor camiasına yakışır şeyler değiller. İlk defa sesimin tonunu yükselttim. Özür dilerim. Kulübün bu durumunda hizmet etmek için gelen birine hırsızlık yakıştırması olmaz. Ben kimse için bunu kullanmam. Bu takım yarıştan asla kopamaz. Bugün camia olarak desteğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var.

Biz sizlerin verdiği destekle çok şeyleri başardık. Dizlerimizin üzerine çöktüğümüz zaman sizlerin desteği ile ayağa kalktık. Ben hepinize teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor