Ahmet Ağaoğlu’ndan Haber61’e özel açıklamalar

Ahmet Ağaoğlu transfer gündemine dair açıklamalarda bulundu

Ahmet Ağaoğlu’ndan Haber61’e özel açıklamalar

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Haber61'in sorularını yanıtladı.

Hekimoğlu Trabzon'un Kocaelispor'u ağırlayacağı Playoff yarı final maçı için Akyazı Yavuz Selim Stadı'na gelen Başkan Ahmet Ağaoğlu Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

CORNELİUS DEFTERİ KAPANDI

Trabzonspor'un görüştüğü Parma'nın golcüsü Cornelius'un istediği yıllık ücretin çok fazla olduğuna değinen Başkan Ağaoğlu "Oyuncunun istediği ücret Trabzonspor’un karşılayabileceği bir ücret değil. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Kimse bizim adımıza hesap yapmasın. Biz geldiğimizde galibiyet için ödenen para 3.5 Milyon TL’ydi. Euro 4.20’ydi. Yani galibiyet için aldığımız para 820 bn Euro’ydu şimdi o para 4’te 1 azaldı. Bugün 195 Bin Euro alıyoruz. Trabzonspor sabit gelirleri az olan bir kulüp. İstanbul kulüplerine oranla 5’te 1 gelirimiz.Transfer haberleri, yakıştırmalar falan yaparken ona göre yapmak lazım. Hesap yapmazsak 3 yıl önceki gibi olur.  Trabzonspor’u bu konuma düşürmeye kimsenin hakkı da haddi yok. Uçuk kaçık transfer haberleri toplumu heyecanlandırıyor ama realite var. Cornelius dosyası kapanmıştır o maliyeti Trabzonspor karşılayamaz." dedi.

SÖRLOTH İÇİN KARAR VERECEKLER

Adı Trabzonspor ve İstanbul kulüpleriyle ilgili anılan bordo mavililerin eski golcüsü Alexander Sörloth ile ilgili sorumuzu  yanıtlayan Ağaoğlu "Sörloth’un önümüzdeki yıl kiralanmasına ya da satışına diyelim onay verdiler. Gelen teklifi önce bize iletmek teklif etmek zorundalar. Hala 3-4 kulüp istiyor deniyorsa muhtemelen farklı amaçlar için söyleniyor. O gün ifade ettiğim şu bunun kararını Leipzig verecek. Oyuncu için seneye ne düşünüyorlar bunun kararını verecekler. Ondan sonra süreç yürür. Trabzonspor’a mı gelir, yoksa İspanya veya başka bir yere mi gider. Biliyorsunuz Redbull Salzburg da onların kulübü." ifadelerini kullandı.

TRANSFERLERİN ERKEN BİTMESİ HAYIRLI OLMADI

Ağaoğlu, Gervinho ve Peres transferlerinin erken bitmesinin beklent ioluşturduğunu belirterek "Anlaştığımız iki oyuncuyu bu kadar erken getirmemiz de çok hayırlı olmadı herhalde birbiri ardına transfer hamlesi bekleniyor. Ligler daha yeni bitti.  Takımlar bir nefes alsın." şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Ekuban'a resmi teklif olup olmadığı sorusuna yanıt veren Ağaoğlu "Hiçbir futbolcuya resmi teklif yok" dedi. Başkan, transferler ilgili son olarak bazı isimlerle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Hekimoğlu Trabzon'un 1.Lig'e çıkmasını çok istediğini aktaran Ağaoğlu  " "Hekimoğlu Trabzonspor" diyeceğim artık. Onların yükselme maçına geldik. Celil başkana teşekkür ediyorum. İnşallah bugün buradan galibiyetle ve sonrasında final maçı da kazanarak 1. Lig’de görürüz. Bu işe çok büyük emek verdi Celil başkan. Trabzon futbolunun bir eksiğiydi 1. Lig’de olmamak. Hekimoğlu’nu inşallah 1. Lig’de görürüz. Bu Trabzonspor için de çok önemli. Trabzonspor’un plan ve felsefesine uygun olduğu için de çok önemli. Onları 1. Lig’de görmek en büyük arzumuz." dedi.

Son olarak U19 takımının Beşiktaş'ı 8-2 yendiği maçla ilgili görüşü sorulan Ağaoğlu "Gençleri pandemi süreci çok ciddi şekilde etkiledi. Yoksa ara verme olayı olmasa alt gruplarda çok farklı hesaplarımız vardı. Bunun yalnızca Trabzonspor’a değil Trabzon futboluna da yansıması olacaktı. Bizim U 19’umuz Türkiye’nin en iyi U19’u." şeklinde konuştu

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor