Ağaoğlu'ndan Haber61'e çok özel açıklamalar

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Haber61'e açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, UEFA sürecinden takımın durumuna ve yönetim olarak yapılanlara kadar bir çok konuya değindi.

Ağaoğlu'ndan Haber61'e çok özel açıklamalar

Haber61 Spor Servisi - Özel Haber / Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bayramlaşmanın ardından Haber61'e özel açıklamalarda bulunarak merak edilenleri yanıtladı.

ALTYAPI İÇİN HİÇ SORU GELMİYOR!

Trabzonspor'un yol haritasından ve altyapının öneminden bahseden Ağaoğlu "Yol haritası geçen senekinden çok farklı değil. Bir planbelirleyip o rotayı uygulamaya başladığınız anda, yolun yarısında çeyreğinde ummadığınız sıktılarla karşılaşıyoruz. Örneğin devre arasında takviye planı varken yasak gelmişti. Büyük takımların bu tip sıkıntılara düştüğünde alternatifleri olması lazım. Altyapınız güçlü olması lazım. Transferiniz onlar olacak. Altyapı çok önemli ve yıllardır geri planda kalmıştı. Sezon bittiği için yönetimi bu şekilde eleştiremediklerinden farklı konulardan eleştiri geliyor. Mesela Ahmet Ağaoğlu altyapı için ne yaptın diye soru beklerdim hiç gelmedi. Demek kimsenin umrunda değil… Bu tarz bir tane eleştiri yok mesela en çok üzüldüğüm nokta bu. Bunu herkesin dillendirmesi gerekir.Altyapıya yaptığınız yatırım bir kentin altyapısına yaptığınız yatırım gibidir. Suyuna elektriğine yatırım yapmazsanız su kesildiğinde elektrik kesildiğinde önemini anlarsınız. Bize transfer yasağı geldi yoldan düştük mü hayır. Altyapımızla yola devam ettik. Fitnesstan özel teknik antrenmanlara kadar herşeyi düşünerek ekstra bir birim kurmak ve elit sporcularımızı burada eğitme planımız var. Önemli bir mesaimizi buraya harcayacağız." dedi.

KENDİMDEN ŞÜPHELENDİM

Ünal Karaman ile yeni sözleşme imzalanmadan önce çıkan dedikodularla ilgili konuşan Ağaoğlu " Ünal hocanın bir yere gideceği yoktu o kadar konuşuldu ki bende kendimden şüphe ettim acaba devam etmeyecekmiyiz diye. " ifadelerini kullandı.

PİLOT TAKIM OLACAK MI?

Daha önce 1461 Trabzon'un üstlendiği pilot takım uygulamasının devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Başkan " Pilot takım tarbiri pek doğru bir tabir değil. Oyuncularımızı kiralayarak ileriye dönük çalışabileceğimiz ekipler olacak. Bunun adı pilot takım ise öyle diyebiliriz." dedi.

5-6 TAKVİYE YAPILACAK
ALLAH HERKESE ÖYLE BAŞKAN YARDIMCISI VERSİN!


Ağaoğlu transfer çalışmaları hakkında görüşülen isimler ve mevkileri ise gizli tutarak  "İhtiyaç olan mevkilere transfer yapacağız. Tahmin ediyorum 5-6 takviye yapılacak. Sıkıntılar oluyor tabi. Ama her yönetime Allah Ertuğrul Doğan gibi bir başkan yardımcısı nasip etsin." şeklinde konuştu.

Ağaoğlu'ndan Haber61'e çok özel açıklamalar

ÇİM SAHALARI YENİLEDİK

İdman sahalarının büyük eksikler barındırdığını ve çim sahaların kötü olduğunu hatırlatan Ağaoğlu "  Sadece başkanlık değil tahsildarlık yapıyoruz, yeri geliyor çim sahalarla uğraşıyoruz. Trabzonspor’a yakışmayan çim sahalar . 5 Milyon Euro’ya futbolcu alıyorsun 20 santim çukur olan sahada çalıştıramazsın. Ondan sonra sakatlıklar vs oluyor. Bizzat ben başında durararak 2 sahayı yaptırttık. Bütün drenajı herşeyi 1.5 Milyon TL'yi yaptık. 1.5 metre sahanın altına indik herşeyi yeniledik, drenaj çalışmalarını yaptık 1-2 hafta sonra çimler kesilme boyutuna ulaşacak. Oyuncularımız yeni ve güzel bir saha ile karşılaşacak. Çok özverili çalışan bir yönetim kurulumuz var. Bu insanları gerçekten her zaman bir araya getiremezsiniz." dedi.

UEFA’YA SAVUNMA YAPTIK
UEFA'nın Trabzonspor'u disiplin kuruluna sevki ve yapılan savunma hakkında bilgi veren Ağaoğlu "UEFA’ya 20 sayfalık bir savunma verdik. 5 Milyon açık verecekken bir önceki yönetimin harcamalarıyla 55 milyon oldu. Biz geldikten sonra bu rakamı 3.5 Milyon Euro'ya aşağıya çektik. Gelirlerimiz arttı, taraftar geliri arttı, ürün satışımız arttı, altyapıya yatırım yaptık, önceki seneye göre çok daha iyi yerde bitirdik ve bankalar birliği ile yapılacak anlaşmayı da gündeme getirerek İsviçreli bir hukuk bürosuyla savunmamızı sunduk.  Sonucun ne olacağı belli olmaz, karardan sonra bir de CAS süreci var. İstemediğimiz sonuç çıkması halinde CAS’a gideceğiz. Ben olsam tarafsız olarak kulübe bir ceza uygulamam. Çünkü sen ortaya bir şey koymuşsun.  Sezon başlamadan önce futbolcuların alacaklarının tamamını kapatmamız lazım. Çok ciddi çalışıyoruz. Bayramdan sonra daha da fazla bu işle ilgileneceğiz. " ifadelerini kullandı.

KARAMAN'IN ÜCRETİ

Sözleşme yenilenen Karaman'ın sözleşmesindeki rakamı KAP'a bildireceklerini söyleyen Ağaoğlu "2 yıllık sözleşme yaptık konuyla ilgili bu akşam ya da yarın KAP açıklaması yapacağız. Çok ciddi bir özveri var. O özveriyi satın alacak bir para birimini düşünemiyorum. Bu parayla karşılanabilecek bir şey değil. Çok ciddi bir özveri, ciddi bir aidiyet duygusu var. Bir de teknik adamların karakteriyle de doğru orantılı. Bu şehre 90lı yıllarda gelmiş, girdisini çıktısını bilen, herşeyini bilen , duygusal bir yanı da var. Değer verdiği ve hizmet ettiği bir takım, içinde bulunduğu sıkıntılardan son derece rahatsız olan bir insan. Guardiola ile görüştük, Mourinho ile görüştük...Bunlar iş değil. Bir haber sitesinde gördüm, Ünal hocanın yerine hoca arayışı var diye. Allah aşkına derdinizi nedir. Bu haber üzerine o espiriyi yapmıştım. O gitsin bu gitsin, yola çıktığınız insanları yarıda bırakırsanız gittiğiniz hedef istediğiniz olmayabilir. Benim temel prensibim yola çıktıklarını bırakmamaktır." şeklinde konuştu.

DOZER CEMİL SEZONU İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Ağaoğlu gelecek sezonun isminin Dozer Cemil olması için de yeni TFF başkanı Nihat Özdemir'den talepleri olduğunu dile getirerek "Trabzonspor yönetimi olarak bir talebimiz oldu. Yazımızı yazdık. Göreve bayramdan sonra başlayacaklar hayırlısı ile başlasınlar ondan sonra görüşülecek." dedi.

TARAFTARA MESAJ

Ağaoğlu taraftarlara da mesaj vererek sözlerini şöyle tamamladı;

Biz buraya geldiysek taraftarlarımız sayesinde geldik. Biz ancak yanyana geldiğimizde çok güçlü oluruz. Biz hiç beğenmeyiz hem daha iyisini ararız. Bazen kendimizi de eleştirir beğenmeyiz. Bizim burada ortak değerimiz varlığımız Trabzonspor. Trabzonspor’un etrafında birleşip o enerjiyi yansıttığımızda hem çok güzel oluyoruz hem de rakipler için tehlikeli oluyoruz. Başarısızlığın bir tık üzerindeyiz ve bu noktaya da taraftarlar sayesinde geldik. Ben 20 senedir böylesini taraftar görmedim. Bu seneki takımın başarısından daha fazlasını bekliyorlarsa taraftarımız da bir tık üstünü vermeli. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler