Ağaoğlu: MHK bunu açıklasın!

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, hakemlere verilen eğitimlerin neden uygulanmadığını sordu

Ağaoğlu: MHK bunu açıklasın!

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Haber61’e açıklamalarda bulunarak hakemleri eleştirdi.

Bordo mavililerin Ümraniyespor’a 3-1 yenilerek kupaya veda ettiği karşılaşmada hakem Alper Ulusoy’un verdiği penaltı ve VAR uygulamasının uygulanma şeklini eleştirien Ağaoğlu, hakemlerin verilen eğitimleri uygulamadığını belirtti.

Ümraniyespor ile oynanan karşılaşmanın öncesinde Merkez Hakem Kurulu’nun Süper Lig hakemleri için İstanbul'da eğitim semineri düzenlediğini ve MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg’in VAR konusunda bilgiler verdiğini söyleyen Ağaoğlu “Kupa maçının sabah bir toplantı düzenledi. Uilenberg toplantıda “ikili mücadelelerde temas olduğu zaman Var’a gitmeyin hakemin kararı önemlidir” dedi. Penaltıda ikili mücadelede VAR hakemi Halis Özkahya orta hakemi VAR’a çağrıyor. Abdülkadir’in pozisyonuna penaltı çalıyor temas var, sonra VAR’a çağrıyor. Sabah adam bunu söylüyor bizimkiler yine kendi bildiklerini okuyor . MHK bunu açıklaması gerekiyor. Bu toplantıya tüm MHK ve hakemler katıldı mı. Katıldılarsa bu söylenenlerin ve talimatların aksine verilen kararları ne şekilde açıklayacaklar. Uilenberg sabahki toplantıda temas olduğu takdirde hakemin kararı geçerlidir VAR’a çağırmayın dedi mi demedi mi? Dediyse bu adamlar bunu anladı mı anlamadı mı? Anlamadıysa söyleyecek bir şey yok . Demekki söyleneni anlayamayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Yok anladıysalar, üzerinden 12 saat geçmeden bunu yapmaları hata olarak değerlendirilemez. Bu konuda MHK açıklama yaparak kamuoyunun vicdanını rahatlatmak zorunda.” dedi.

Ağaoğlu Uilenberg’in FIFA’nın VAR kurallarını üstüne basa basa anlattığını dile getirerek “ Adam kurallar bunlar diyor. FIFA’nın oyun kuralları gibi VAR kuralları da var. FIFA’nın kuralları uygulanmıyorsa herkes kafasına göre uyguluyorsa bu sistemin artıları gerçekten yok. “ ifadelerini kullandı.

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor