Trabzonspor taraftarlarından Fenerbahçe maçı öncesi şike eylemi! "Trabzonspor'un hakkını teslim edin"

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 15.haftasında Fenerbahçe’yi ağırladı.

Trabzonspor taraftarları Fenerbahçe maçı öncesi stadyum önünde yer alan Şike Anıtı önünde açıklama yaptı.

İsviçre'de Trabzonspor adına davaları yakından takip eden İbrahim Ertürk, konuşmasında "İsviçre Federal Mahkemesi’nin Fenerbahçe’nin şike yaptığıyla ilgili kararı okuyorum. UEFA’nın cezası. Fenerbahçe’nin temyiz başvurusu reddedilmiştir. Fenerbahçe’yi ligde şike yapmaktan dolayı sonraki katılmaya hak kazandığı 2 UEFA müsabakasından men etmiştir. CAS, 2014 senesinde kararı onayladı.

Federal Yüksek Mahkeme bu karara karşı Fenerbahçe tarafından yapılan itirazı reddetti. Fenerbahçe 2011’de ilk önce TFF tarafından 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nden men edildi. Daha sonra UEFA kendi men cezasını verdi. Kararın onaylanmasında CAS, tarafların eşit muamele görmemesi ilkesini ne de tarafların dinlenilme hakkının ihlal edilmemiştir.

Fenerbahçe itirazında TFF ceza verdi, cezayı çektik. UEFA tekrar ceza veremez, CAS’ta adil yargılanmadık dedi. Bu kararlara rağmen Fenerbahçe toplumu algılarla uyutmaya devam etmektedir. Trabzonspor taraftarları olarak Türkiye’de her kurum tarafından Trabzonspor’a karşı çifte standart uygulandı.

Lütfen adaleti yerine getiriniz, Trabzonspor’un hakkını temsil ediniz. 15 yaşında şehit veren bu Trabzon, Trabzonspor üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor