Trabzonspor taraftarına plastik mermi sıktılar! Basel maçı sonrası büyük skandal!

UEFA Konferans Ligi Play-OFF karşılaşmasında Basel'e elenen Trabzonspor taraftarı karşılaşma sonrası isviçre polisinin insanlık dışı muamelesi ile karşılaştı.

Trabzonspor taraftarına plastik mermi sıktılar! Basel maçı sonrası büyük skandal!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanşında deplasmanda İsviçre'nin Basel takımına 2-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Binlerce Türk taraftar Bordo-Mavili takıma destek verirken karşılaşma sonrası İsviçre polisi bir skandala imza attı.

Temsilcimiz Trabzonspor UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu'nda 1-0'ın rövanşında deplasmanda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaştı.

Trabzonspor Basel maçı sponrası-2

Bordo-Mavili takım rakibine oranla daha iyi oynamasına rağmen 2-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti. Bakasetas penaltı vuruşundan yararlanamazken Denswiil ile Umut Bozok'un golleri ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Deprem sonrası Türkiye'de olduğu gibi deplasmandaki karşılaşmaya da Avrupa'nın her yerinden taraftarlar akın etti.

Trabzonspor Basel maçı sponrası-3

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Süper Lig takımını destekleyen diğer taraftarlar da deplasmanda Bordo-Mavili takımı yalnız bırakmadı.

Trabzonspor taraftar grupları da organize olarak Basel karşılaşmasını yerinden takip ettiler ve Bordo-Mavili takıma 90 dakika boyunca destek verdiler.

2-0 biten mücadelenin ardından Trabzonspor Avrupa'ya veda etti. Karşılaşma sonrası Trabzonspor taraftarı ise zor anlar yaşadı.

Trabzonspor Basel maçı sponrası-4

İsviçre polisi Bordo-Mavili taraftarlara maç çıkışı plastik mermi sıkarken biber gazıyla müdahale etti.

Bir çok Trabzonspor taraftarının plastik mermiden etkilendiği ve yaralandığı görüldü.

Bordo-Mavili taraftarlar bu anları sosyal medyadan paylaşarak Türk Konsolosluğu'ndan yardım istedi.

Yardım çağrısı sonrası konsolosluk yetkililerinin Türk vatandaşlarına yardıma koştuğu belirtildi. Yaralanan vatandaşlar için sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Trabzonspor Basel maçı sponrası-2Trabzonspor Basel maçı sponrası-1Trabzonspor Basel maçı sponrası-5

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor