Trabzon'da yeni taksi durakları kuruluyor! Kimler taksi sahibi olabilecek?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantılarının son günü gerçekleştirildi.

Trabzon'da yeni taksi durakları kuruluyor! Kimler taksi sahibi olabilecek?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantılarının son günü bugün yapılan toplantı ile sona erdi.

Toplantıda yeni taksi durakları kurulması, mevcut dolmuş duraklarından belirli sayıda dolmuşun taksiye geçişi ve bunlardan alınacak ücretler görüşüldü.

Konu ile alakalı açıklama yapan Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ataman "Trabzon'da daha önce 40 dolmuş 80 taksiye döndü. Dolmuşun yoğun olduğu ve yolcu sayısının az olduğu duruklarda sarı taksi olma talebi geldi.

Bu 3 kademeli bir iş. Mevcut taksi duraklarına belli bir bedel karşılığında bir hak tanındı.

Trabzon'da-yeni-taksi-durakları-kuruluyor!-Kimler-taksi-sahibi-olabilecek

Mevcut duraklara belirli sayıda dolmuşun taksiye dönüşüne onay vereceğiz. 7 tane yeni durak kuracağız. Bedeli belediye tarafından alınmak üzere ödeyenin geçmesi sağlanacağız.

Eğer 6 taksilik durağa 8 müracaat olursa kura çekeceğiz. Bu uygulamanın hepsi 680 dolmuş sahibine açıktır.

Mevcut duraklarda geçiş haricinde yeni kurulacak duraklara müracaat edebileceklerdir. Ayrıca Şehir hastanesi için kurulan durağa da bütün herkesin müracaatı olabilecek." ifadelerini kullandı.

CHP grup Başkanvekili Turgay Şahin "Örneğin bir şoför esnafı aldı taksiyi. Daha sonra devir ediyor. Bunlara İstanbul en azından bir taksi aldım 2 yıl sonra devredeceksem yine bir şoför esnafına devir edilsin. Ya 1. derece yakınına devretsin ya da bu işi yapan birine devredebilsin." önerisinde bulundu.

Başkanvekili Atilla Ataman "Bu bence serbest kanuna aykırı ama Trabzon'da dolmuş esnafının zaten yüzde 80'i şoför değil. Ancak önerinizi kaydettim." ifadelerini kullandı.

Yeni duraklar kurulması, mevcut minibüs duraklardan belirli sayıda dolmuşun taksiye dönüşmesi ve geçiş ücretlerinin belirlenmesi konusundaki madde kabul edildi.

Haber61 - Haber Servisi- 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber