Trabzon'da yapılan 'Halk Kütüphanesi' için sevindiren imza

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yapılan 'Akçaabat Halk Kütüphanesi' ilk olarak hafta içi 08:00-22:00 saatleri arasında, daha sonra 7/24 hizmet verebilecek.

Trabzon'da yapılan 'Halk Kütüphanesi' için sevindiren imza

Trabzon'da Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in gençlerin istekleri doğrultusunda gerçekleştirdiği girişimler neticesinde Akçaabat Halk Kütüphanesi, ilk etapta hafta içi 08.00-22.00 saatleri arasında, ikinci etapta ise 7/24 hizmet verecek.

Akçaabat Belediyesi ile Trabzon Valiliği arasında Akçaabat Halk Kütüphanesinin hizmet esaslarına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole göre; Akçaabat Halk Kütüphanesi uygun koşullar sağlandığında ilk etapta pazartesi-cuma günleri 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek. İkinci etapta ise Akçaabat Halk Kütüphanesi 7/24 açık olacak. Tüm bunların yanında Akçaabat Belediyesi’nin desteğiyle kütüphane kullanıcılarına kütüphane tarafından belirlenecek saatlerde çay, çorba, atıştırmalık gibi ikramlar olacak.

Trabzon'da yapılan 'Halk Kütüphanesi' için sevindiren imza

GENÇLER İSTER BİZ YAPARIZ
Ülkenin en genç belediye başkanlarından biri olan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sık sık ilçedeki gençlerle, Gençlik Buluşmaları kapsamında bir araya geliyor. Okulları ziyaret ederek gençlerle dostane sohbetler eden Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gençlerin isteklerini tek tek not alarak hayata geçirmeye özen gösteriyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gençlerin önemli bir kısmının ortak talebi olan Akçaabat Halk Kütüphanesi’nin çalışma saatlerinin yeniden düzenlenerek uzatılması isteğine kayıtsız kalmadı. ‘Gençler İster, Biz yaparız’ sloganıyla önemli girişimlerde bulunarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nü temsilen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol imzaladı. ‘Geleceğimiz, gençlerimize emanettir; onların istekleri bizim için büyük önem arz ediyor.’ diyen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra ilçemizdeki vatandaşlarımızla, esnaflarımızla ve gençlerimizle sık sık bir araya geliyoruz.

Gençlik Buluşmaları kapsamında gençlerimizi okullarında ziyaret edip onlarla sohbetler gerçekleştiriyoruz. Akçaabat için, gençlerimiz için yaptığımız yatırımları anlatıyoruz; yapacak olduğumuz projelere dair gençlerimizin fikirlerini ve önerilerini alıyoruz. Bir nevi gençlerimizi Akçaabat’ımızın yönetimine ve şekillenmesine dahil ediyoruz. Bu buluşmalarımızda gençlerimizin istek ve taleplerini enine boyuna değerlendiriyoruz. Gençlerin önemli bir kısmının ortak isteği Akçaabat Halk Kütüphanesi’nin çalışma saatlerinin uzatılmasıydı.

İlgili bakanlıkla iletişime geçerek onlara gençlerimizin taleplerini ilettik. Nihayet imzaladığımız protokolle birlikte kütüphanemiz ilk etapta hafta içi 08.00-22.00 saatleri arasında açık olacak. Daha sonra 7/24 açık olacak şekilde hizmet verecek. Kütüphanemizin tam donanımlı ve yüksek standartlara sahip olmasını, kütüphanemizde ders çalışan gençlerimizin ise burada vakit geçirdikleri süre içerisinde rahat etmelerini arzu ediyoruz.

Kütüphanemizi kullanan gençlerimize yine kütüphane yönetiminin belirlediği saat aralığında çay, çorba, atıştırmalık gibi ikramlar da olacak. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimize elimizden gelen her türlü desteği imkanlarımız dahilinde yapmaya gayret ediyoruz. Her şey Akçaabat’ımız için her şey Akçaabatlı hemşehrilerimiz için her şey gençlerimiz için…. Genç bir belediye başkanı olarak gençlerimizle gönül gönüleyiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber