Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

Trabzon’un büyükşehir statüsüne geçmesi sonrasında mahalle yapılan merkeze bağlı köylerden olan Uğurlu Mahallesine ulaşım sağlayan iki yolda vatandaşlar için çileye dönüşmüş durumda. 

Trabzon için önemli projelerden biri olarak lanse edilen ve yapımına uzun bir süre önce başlanan, duble yol olarak planlanan Karşıyaka-Uğurlu yolunun akıbeti belli değil. 

Uğurlu Mahallesine ulaşım sağlayan bir diğer yol olan Aktoprak-Uğurlu yolundaki genişleme çalışması ise yaklaşık 10 yıldır sürüyor. 

Duayen gazeteci Hasan Kurt, Haber61’de yayınlanan “Oltaya Vuranlar” programında bu yollarla ilgili vatandaşların yaşadığı mağduriyeti anlattı. 

1 SENEDEN BERİ ÇİVİ ÇAKILMAMIŞ

Karşıyaka-Uğurlu yolunun son durumuna değinen Hasan Kurt, “Karşıyaka uğurlu yolu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Uğurlu Mezarlığına 50-100 metre mesafede sonlanan bir yol. Yolun bir bölümü yapılmış, hatta asfaltlanmış, İstimlakı tamamen yapılmış, altyapısının büyük kısmı yapılmış. Zemin düzenlemesi bazı yerlerde yapılmış. Şehirle Uğurlu arası 5-6 dakika mesafede. Bu yolun bağlantısı, Uğurlu, Karşıyaka, Bengisu (Kisarna), Beşirli mahalleleri var. Bu mahalleler bu yolla bağlantısı olan mahalleler. 8-10 seneden beri yapılmakta olan bir yol. Belirli bir harcama ile tamamen trafiğe açılabilecek durumda. 1 seneden beri çivi çakılmamış. Bu yol yeni yerleşim alanları ile de ilgili.” dedi.

RUSLAR’IN 1917’DE 1 YILDA YAPTIĞI YOL 10 YILDA TAMAMLANAMADI 

Aktoprak-Uğurlu yolu ile ilgili konuşan Kurt, “Bir diğer yol var. Aktoprak-Uğurlu yolu. Bu yolu 1917 yılında Ruslar yapmış. 1 Yılda yapılmış bir yol. Aradan 105 sene geçmiş. Ruslar’ın 1 yılda yaptığı yol, 10 senedir bitirilemedi. Yol için dağları aşağıya indiriyorlar. Taşımalı eğitim yapılan Uğurlu İlköğretim okuluna araçlar bu yoldan gidiyor. Bakımı yok, çamur. Burası çok işler bir yol. İnsanlar perişan vaziyette. İki yolda ada belki birkaç aylık iş var. İnsanlara eziyet çektiriyorlar. Merkezin en büyük, en kalabalık mahallesinin, merkezle bağlantı yolları tamamlanamıyor. Yürüme bile zor geçersin yoldan. Bu yolda araçlar ilerlemeye çalışıyor.” İfadelerine yer verdi.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

Trabzon’da Uğurlu yolu çileye dönüştü!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber