Trabzon'da tiyatro keyfi

Jean Paul Sartre'nin yazdığı Güzin Dino'nun günümüze çevirdiği, Mehmet Atay'ın yönettiği oyunda Halil Ayan, Dilek Güven, Elif Şeker Saka, Zeynep Ekin Öner, Duygu Dokgöz, Birkan Güngör, Aslı Artuk Şener, Şevki Çepa, Başak Anat, Gizem Gen, Duygu Ertan ve Ay

Trabzon'da tiyatro keyfi

Jean Paul Sartre'nin yazdığı Güzin Dino'nun günümüze çevirdiği, Mehmet Atay'ın yönettiği oyunda Halil Ayan, Dilek Güven, Elif Şeker Saka, Zeynep Ekin Öner, Duygu Dokgöz, Birkan Güngör, Aslı Artuk Şener, Şevki Çepa, Başak Anat, Gizem Gen, Duygu Ertan ve Aynur Yılmaz oynuyor.

Troya (Truva) Savaşı denilince akla hiç şüphesiz Agamemnon, Hektor, Odysseus, Menelaos, Achilus geliyor. Ama, Troya'da kadınların varlığı nedense unutuldu. Oyunda, kocalarının, oğullarının ölümünden sonra tutsak olarak götürülmeyi bekleyen kadınların tragedyası anlatılıyor Protokolün renkli simalarının da katıldığı gala gecesinde bir de kokteyl verildi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu Truva Savaşlarının tarihin en önemli savaşlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “ Oyun bize hiç de yabancı değil. Daha önce filmini de izlemiştik. Oyuncularımız olağanüstü bir performans sergilediler. Müthiş oyunculukları sayesinde bizleri çok eskilere götürdüler. Zaten Trabzon Devlet Tiyatrosu bu ülkenin en güçlü tiyatrolarından biri, oyuncuları da yine en güçlü oyuncu kadroları arasında yer alıyor. Hepsini huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

TDT Müdürü M.Fatih Dokgöz de yaptığı açıklamada, Trabzon şehri için çok büyük önem arz eden tiyatronun bu yıl daha da büyük hedefler içerisinde olacağının mesajını vererek, “ Hep birlikte el ele bu çıtayı daha da yükseklere çıkaracağız” diye konuştu.

TDT bu sezon, “Troyalı Kadınlar” ın yanı sıra, geçtiğimiz sezon oynanan ve büyük ilgi gören “Düğün Ya da Davul” ile “Deli Dumrul” oyunlarını da sahneleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler