Trabzon’da tartışma konusu olan alanla ilgili yeni gelişme

Trabzon’da Yıldızlı bölgesinde tartışma konusu olan alanla ilgili Başkan Ekim’den açıklama geldi. 

Trabzon’da tartışma konusu olan alanla ilgili yeni gelişme

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi’nde denize yakın bölgede yapılan ve tartışma konusu olan yapılarla ilgili son durumu Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim açıkladı.

Çalışmanın durdurulduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin durumu değerlendirdiğini belirten Başkan Ekim şu ifadeleri kullandı;

“Oradaki inşaat konusu sonuçta 1/5000’lik ve 1000’lik planı yapılmış alandan bahsediyoruz. Fiili olarak o bölgede yapılar oluşmuş. Bununla ilgili de kararlar var. Bu durumun oluştuğu yerlerde bu planları uygulamak zorunda. Yapı mülkiyet hakkı oluşmuş orada. Biz bunu yaptık belediye olarak.

Ama şunu dersek, biz burayı kamulaştırmak istiyoruz. O zaman Büyükşehir Belediyesi’nden alınacak karara katılırız. Mevcut yapılaşma için oradaki hak sahibinin hakkı var. Oradaki inşaatı biz durdurduk. Büyükşehir değerlendiriyor. 

Kıyı kenar bölgesinin gerisinde bulunuyor. Kısmi yapılaşması olmayan bölgeler için ilk 50 metreyi değerlendirebiliriz. Ama bu yapıların hemen yanında yapı var. Geçmişten gelen haklar var ve bunları yok sayamayız. O yapılaşma şartlarını değerlendirmek zorundayız. İlk yapılaşma 92 yılı öncesi yapılmış. Trabzon Belediyesi tarafından alınmış karar. O yüzden o bölgede ilk 50 kararı uygulanmıyor. İmkan varsa kamuya ait alanlar oluşsun ama mülkiyet hakkını etkileyecek kararın belediyemizden beklenmesini uygun bulmuyorum.

Belediyemizin kıyılarla ilgili anlayışı şu; kıyılarla ilgili bir şey yapılıyorsa ilk yıkacak kurum Akçaabat Belediyesidir. Ama geçmişten gelen bir hak varsa belediyemiz uygular.”

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon’da tartışma konusu olan alanla ilgili yeni gelişme

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler