Trabzon'da öğrenciler ‘Kitap Günleri’ne akın etti

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kitap Günleri’ ziyaretçilerin ve öğrencilerin akınına uğruyor.

Trabzon'da öğrenciler ‘Kitap Günleri’ne akın etti

Her gün farklı okulların öğrencileri program dahilinde kendileri için belirlenen saat dilimlerinde etkinliği geziyor. Yayınevlerinin stantlarını öğretmenlerinin eşliğinde gezen öğrenciler, kitapları inceleyerek beğendikleri kitapları satın alıyor ve yazarlara da kitaplarını imzalatıyor.  

Trabzon'da öğrenciler ‘Kitap Günleri’ne akın etti

Etkinliğin dördüncü gününde; Dumlupınar İlkokulu, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim Okulu, Ahmet Saka İlköğretim Okulu, Ahmet Yahya Subaşı İlköğretim Okulu, Kanuni Anadolu Lisesi, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu, Bener Cordan Ortaokulu, Akyazı İlköğretim Okulu, Ata Ortaokulu, Çimenli İlköğretim Okulu, Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu, İskenderpaşa Ortaokulu, Ali Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri toplu olarak etkinliği gezerek beğendikleri kitapları aldı.

Trabzon'da öğrenciler ‘Kitap Günleri’ne akın etti

“YAYINEVLERİ DE ZİYARETÇİLER DE MEMNUN”

Öğrenciler, özellikle çocuk kitapları ve macera kitaplarına ilgi gösterdi.

Bedri Rahmi İlköğretim Okulu’ndan etkinliği gezen Erva Yazıcı, isimli öğrenci korku ve macera kitaplarından hoşlandığını belirterek, özellikle bu tür kitapları incelediğini söyledi.

Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Yaren Hellaç, etkinliği çok beğendiğini ve her yıl düzenlenmesini istediğini belirtti. Parasını evde unuttuğunu bu nedenle kitap satın alamadığını ifade eden Hellaç, sonraki günlerde almayı düşündüğünü dile getirdi.

Ayça Mina Ubay isimli öğrenci ise, ‘Dünya Masalları’ adlı kitabı satın aldığını ve arkadaşlarına da kitapları tavsiye edeceğini söyledi.

Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Cevat Ulugan Ulusoy da, “Etkinliği çok beğendim. Her yıl olmasını istiyorum. Daha çok macera ve çocuk kitaplarını beğeniyorum.” dedi.  

Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu’ndan Poyraz Bektaş, etkinliğin her yıl düzenlenmesini çok istediğini ve arkadaşlarına da tavsiye edeceğini söyledi.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu Yağmur Beren Kör ile Defne Akyüz ise, etkinliğin çok güzel olduğunu macera ve masalları beğendiklerini ve her yıl olmasını istediklerini anlattı.

Trabzon'da öğrenciler ‘Kitap Günleri’ne akın etti

“HEPSİNDE AYRI BİR MACERA VAR”

Köprübaşı ilçesi Merkez Ortaokulu öğrencisi Ecrin Öztürk ise etkinlikle ilgili, “Çok güzel burası… Çok farklı kitaplar var. Hepsinde ayrı bir macera var. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ederim. Romanları çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

“SATIŞLAR İYİ”

44 Yayınları Satış Temsilcisi Semih Kocamaz, satışların geçen yıldan daha iyi olduğunu, gelecek yıl da katılacaklarını ifade ederek, “Çocuk romanları daha çok satılıyor. Yerimiz geçen yıldan daha iyi bir yerde olduğu için memnunuz. Her yıl katılmayı düşünüyoruz.” dedi.

Vefa Yayınları satış temsilcisi geçen yıl da etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Satışlardan memnunuz. Daha çok çocuk kitapları ve romanlar satılıyor.” ifadelerini kullandı. 

Yapı Kredi Yayınları Zafer Hacısalihoğlu, “Satışlarımız geçen yıl daha iyiydi. Öğrenciler çok olduğundan dolayı çocuk kitapları daha çok satılıyor. Tabi roman da satılıyor. Genel bir pahalılık olduğu için kitapları da pahalı buluyorlar.” diye konuştu.

İş Bankası Kültür Yayınları Satış Temsilcisi, “Satışlar iyi değil, düşük… Biz geçen yıl katılmamıştık. Bu sene katıldık. Eğer böyle giderse önümüzdeki sene katılmayı düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Efsus Yayınları Satış Temsilcisi de “Satışlar normal, memnunuz… Her sene katılmayı düşünüyoruz.” dedi.

Trabzon'da öğrenciler ‘Kitap Günleri’ne akın etti

“BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Ortahisar Belediyesi’ne teşekkür eden Vatan Yayıncılık Yazarı Süleyman Kocabaş, “Bu sene satışlar iyi. Reklam ve tanıtım iyi yapıldı. Çocuk ve tarih kitapları daha çok satılıyor. Fiyatları uygun buluyorlar. Tabi ki, gelecek yıl da katılmayı düşünüyoruz. Ortahisar Belediyesi’ne, belediye başkanımıza bu etkinlik için çok teşekkür ediyoruz.” cümlelerini kullandı.  

Son olarak Hayat Yayınları Satış Temsilcisi Mustafa Özcan ise etkinlikle ilgili “Bu sene daha iyi geçiyor ama daha iyi olabilirdi. Çocukların ilgisi kitap dışında satılan anahtarlık, kalemlik, kırtasiye vb. ürünlere kayıyor. Burada sadece kitaplar satılmalı, kitap dışında hiçbir ürün satılmamalı. Stant kiralarının daha az olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber